در نقد، زیبایی و نقص باهم دیده شود

مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) یزد، در نشست «روش های تعامل، گفتگو و نقد رفتارها»، دیدن توأمان زیبایی و نقص را لازمه یک نقد خوب برشمرد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم آزاده نیکپور، مدیر مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) یزد، روز گذشته در نشست اخلاقی طلاب این مدرسه، با موضوع «روشهای تعامل، گفتگو و نقد رفتارها» ضمن تعریف تعامل به ارتباط دو طرفه و عمل متقابل و مؤثر، اظهار داشت: ارتباط می تواند یک طرفه و بدون انتظارِ پاسخ از طرف مقابل باشد امّا تعامل یک ارتباط دو طرفه و دو سویه است و هرگز به معنای بهانه جویی برای محکوم کردن فرد و قبولاندن سخن خود به دیگران نیست.

وی افزود: در اثر تحقیق، انسان به دانسته هایی دست می یابد و باورهای او بر اساس دانسته هایش تنظیم می گردد. گاهی زندانی بودنِ فرد در باورهایش باعث عدم پذیرش حق می شود، پس برای یک نقد خوب و مؤثر باید استدلال طرف مقابل را به خوبی شنید و بعد با او به گفتگو پرداخت.

کارشناس مذهبی، با تقسیم انسان ها به "منفعل و بی خطا"، "کم اشتباه و پر دستاورد" و "پر اشتباه و پر دستاورد" گفت: همه انسان ها دچار خطا و اشتباه می شوند، لذا در یک نقد مؤثر، هم عیوب و هم محاسن و زیبایی ها در نظر گرفته می شود.

مدیر مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) یزد، شنیدن استدلال های طرف مقابل، تحقیق از منابع مختلف، در نظر گرفتن نقاط مثبت و منفی، حقیقت جویی(به جای منفعت طلبی) را از جمله نشانه های یک نقد خوب ذکر کرد.

وی در پایان برخی از شیوه های گفتگو با کودکان را با تصویر بیان کرد و خوب گوش کردن، اجتناب از نصیحت و به کار بردن برخی از کلمات احساسی را در برخورد با نقدهای فرزندان مفید دانست و خاطرنشان کرد: شنونده خوب بودن و اظهار همدردی، باعث می شود خود کودک، در مشکلات به راه حل مناسب دست یابد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha