واردات بیرویه، بیتوجهی به بخش تولید و عدم تخصیص ارز دولتی به چادر/ قیمت چادر یکسوم حقوق کارگر است!

به گزارش خبرگزاری کوثر، این روزها اگر در راسته چادرفروشان گذری داشته و نگاهی به قیمتها بیاندازید یقینا قیمتهای سرمسام آور ۵۰۰ هزار تومانی و حتی بیشتر چادرهای معمولی رنگ از رخسارتان میپراند اما چرا که این کالای مهم فرهنگی که نقش تعیینکننده در ترویج پوشش اسلامی دارد تا این حد گران شده است؟
مشکل از آنجا شروع شد که با جدی شدن چالشهای اقتصادی و مشکلات ارزی کشور، دولت جمهوری اسلامی تصمیمگرفت که ارز دولتی نسبت به کالاهای مهم و استراتژیاک تخصیص دهد تا کالاهای ضروری مردم با افزایش چشمگیر قیمت مواجه نشود.
ارز دولتی؛ سیگار آری، چادر نه!
دردمندانه است وقتی که نگاهی به کالاهایی بیاندازیم که ارز دولتی دریافت کردهاند، در کمال تعجب اقلامی نظیر سیگار، غذای حیوانات خانگی و غیره شامل دریافت ارز دولتی شده اما کالای فرهنگی و استراتژیکی مانند چادر از دریافت این امتیاز محروم مانده است.
دولت باید نسبت به جایگاه چادر در برنامهریزیهای فرهنگی و اقتصادی خود بازنگری کند، زیرا این برای مردم قابل قبول نیست که ارز دولتی برای واردات اقلامی نظیر غذای حیوانات خانگی تخصیص یابد اما چادر نسبت از این امتیاز محروم باشد، آیا تأمین غذای حیوانات خانگی طبقه متمول برای دولت جمهوری اسلامی باید اهمیتی بیشتر از پوشش زنان جامعه اسلامی داشته باشد؟
شکوریان رئیس اتحادیه قماشفروشان قم در این باره میگوید: خط تولید چادر در ایران برای تقاضای بازار کافی نیست و با توجه به اینکه ارز دولتی به این کالا اختصاص نیافته است، تجار ایرانی ارز مورد نیاز برای واردات چادر را از بازار آزاد خریداری میکنند و همین عامل گرانی چادر در بازار شده است.
قیمت چادر یک سوم حقوق یک کارگر!
مسئولان دولتی باید جوابگو باشند چرا هنگامی که دشمن تمام تلاش خود را برای زدودن عفاف و حیا در کشور میکند و خط مقدم خود را هجمه فرهنگی به زنان و زدودن عفاف در جامعه کرده است، قیمت چادر در کشور در حدی است که یک کارگر حدودا باید یک سوم حقوق خود را برای خرید آن هزینه کند.
تصور کنید دختری را در جمهوری اسلامی که به دلیل گرانی پوشیدن چادر را کنار میگذارد یا دختری که میخواهد محجبه و چادری شود اما از نظر مالی توانایی خرید این کالا را ندارد و سپس پوششهای نامتعارف را انتخاب میکند، آیا این دختر حتی در صورت توانایی مالی دوباره به سمت پوشش اسلامی و چادر سوق پیدا میکند؟
هدی عینالوند دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت صنعتی در اینباره تصریح میکند: من چادر را بهعنوان پوشش خود انتخاب کرده بودم اما باتوجه به افزایش این قیمتها دیگر چادر نخریدم و مدتی است که از چادر استفاده نکرده و سعی میکنم با مانتو و شلوار و به نحو دیگری پوشش اسلامی خود را رعایت کنم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در صورت بهبود شرایط اقتصادی و قیمت چادر دوباره این پوشش را برمیگزیند ابراز میکند: فعلا که چنین شرایطی ایجاد نشده و فکری در اینباره نکردم اما به هرحال امیدوارم که این وضعیت و قیمتها بهبود یابد اما متاسفانه با وضع موجود امیدی به کاهش قیمتها نیست.
محمد زلقی کارمند پارهوقت یک نمایندگی بیمه است که دخترش در آستانه رسیدن به سن تکلیف است قیمتهای چادر را سرسامآور خوانده و بیان میکند: برای کسی که حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق میگیرد، قیمتهای چادر بسیار گزاف است.
وی پوشش اسلامی زن و خانواده خود را مسئلهای مهم در زندگی خود میداند و ادامه میدهد: شرایط زندگی در جامعه اسلامی نباید بهگونهای باشد که پدر خانواده بین معیشت خود و تأمین پوشش اسلامی خانوادهاش یکی را انتخاب کند، مگر حقوق یک کارمند چقدر است که امروز علاوه بر دغدغههایی مثل اجاره خانه، قیمت خوراک و غیره، دغدغه تأمین پوشش زن و دختر خود را داشته باشم.
نگاه اقتصادی به مقوله چادر
از آن عجیبتر آمار بسیار بالای واردات چادر مشکی از کشورهای بیگانه است بهگونهای که بخش عمده بازار چادر در اختیار کالاهای ژاپنی، کرهای، ویتنام، اندونزی و غیره قرار دارد، آمارها نشاندهنده این است که تنها در سال بیش از ۱۴۵ تن چادر از کشورهای مختلف جهان وارد ایران شده است.
دولت عزیز جمهوری اسلامی! حال که وضعیت ارزی و اقتصادی کشور آشفته است چرا به فکر ساماندهی تولید این کالا و کمک به تولیدکنندگان چادر در داخل کشور نیستید تا هم قیمت چادر سامان پیدا کرده و هم از خروج سرمایه و ارز از کشور جلوگیری شود،
خانم هاشمی فروشنده چادر میگوید با توجه به ضرورت حمایت از کالای ایرانی در فروشگاه خود تنها چادر ایرانی عرضه میکند و کیفیت این کالا نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
وی در رابطه با استقبال مردم از چادر ایرانی میافزاید: با توجه به دستور مقام معظم رهبری نسبت به حمایت از کالای ایرانی و اینکه بخش عمده مصرفکنندگان این کالا از طیف مذهبی و انقلابی هستند، آمار خرید چادر ایرانی در بازار بسیار افزایش یافته است، بهگونهای که اکنون متأسفانه بعضی از فروشندگان چادر، اجناس بنجل و بیکیفیت در انبار مانده خود را به نام جنس ایرانی به مردم انقلابی قالب میکنند که سبب وهن کیفیت تولیدات ایرانی میشود.
سهم ایران از تولید و بازار چادر؛ یک کارخانه، ۷ درصد
بر اساس این گزارش تنها یک کارخانه تولید چادر مشکی در شهرکرد فعالیت میکند که میتواند بخش اندکی از نیاز بازار را تأمین کند و درصورت همت مسئولان ظرفیت بالایی برای تولید این کالا در داخل کشور فراهم است
میرمحمدتقی دانایی هوشیار مدیرعامل کارخانه حجاب شهر کرد از افزایش میزان واردات پارچه چادر مشکی گلهمند است و میگوید: میزان واردات پارچۀ چادر مشکی در سال 94 از نظر وزنی 14 هزار و 350 تن بوده است، جالب اینجاست با وجود اینکه در سال 95 خط تولید چادر مشکیِ شرکت نساجی حجاب رسماً توسط معاون اول ریاست جمهوری و وزیر صنعت و معدن و تجارت افتتاح شد، واردات این کالا به 18 هزار تن افزایش پیدا کرده است؟! مگر در سال 95 مردم ایران 30 درصد زیاد شدهاند؟
وی ادامه میدهد: در حال حاضر نساجی حجاب شهرکرد تنها تولیدکنندۀ چادر مشکیِ رسمی در ایران است که با ظرفیت 10 میلیون مترِ طول، حدود دو سال است که کار خود را آغاز کرده است، البته هنوز به ظرفیت کامل نرسیده و هر سال ظرفیت خود را افزایش خواهد داد.
تقیزاده تولیدکننده چادر نیز درباره واردات بیرویه چادر از کشورهای ویتنام، هند، ژاپن و کره ابراز میکند: در ماه ۵۰ تا ۷۰ هزار متر مربع پارچه مشکی در کشور مصرف میشود که حدود ۹۳ درصد از این آمار سهم محصولات خارجی است.
تسهیل دستیابی به پوشش برتر از حقوق اولیه زنان در جامعه اسلامی است
معصومه اسلامیپناه فعال فرهنگی عرصه زن و خانواده وضعیت دستیابی زنان محجبه به پوشش اسلامی در کشور را غیرقابل قبول عنوان کرده و میگوید: از وظایف اصلی دولت در جمهوری اسلامی این است که شرایط زندگی مومنانه را برای همه جامعه فراهم کند اما متأسفانه بازار پوشاک در کشور به گونهای است که زندگی مومنانه و رعایت پوشش اسلامی از بیحجابی و بدحجابی بسیار هزینهبردارتر است.
وی ادامه میدهد: از حقوق اولیه زنان در جامعه اسلامی این است که دسترسی آسان به پوشش کامل و برتر نظیر چادر و لباسهای پوشیده داشته باشند اما اگر نگاهی با بازار بیاندازیم درمییابیم که اینگونه نیست، متأسفانه حتی طرحها و لباسهای مناسب زن مومنه و محجبه در کشور نیز به راحتی یافت نمیشود.
عفاف و حجاب برگ برنده جمهوری اسلامی در تمام عرصهها است
امام خمینی(ره) میفرمایند: «زنان نیمی از جمعیت ایران هستند و نیم دیگر را هم تربیت میکند... نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛ برای اینکه بانوان علاوه بر اینکه خودشان یک قشر فعّال در همه ابعاد هستند، قشرهای فعّال را در دامن خودشان تربیت میکنند.»\
با این تفاسیر اگر جمهوری اسلامی بتواند زندگی عفیفانه و مومنانه را تسهیل کرده و دختران و زنان کشور همچون گذشته عفیفه، مومنه و انقلابی تربیت شوند، مردانی انقلابی و مومن نیز تربیت خواهند شد و کشور نیز هرگز در مقابل دشمنان سر خم نخواهد کرد.
در مقابل نیز جبهه کفر و دشمنان جمهوری اسلامی نقش مهمی را برای بانوان کشور در نظر داشته و نوک حمله تهاجم فرهنگی را به سمت بانوان
گرفته و هیچ روزی نیست که برنامه و نقشهای تازه برای زدودن عفاف و حیا در جامعه رو کنند، چراکه آنها نیز تحلیل دقیقی از نقش ویژه زنان در جامعه و همچنین تربیت نسل آینده دارند.
در این زمان که تمام شبکههای اجتماعی، رسانههای بیگانه و بلندگوهای تبلیغاتی آنها در فضای حقیقی و مجازی تمام تلاش خود را برای بیتوجهی دختران و بانوان به پوشش اسلامی و مقابله با عفاف و حجاب به کار گرفتهاند، انفعال و بیتدبیری مسئولان برای مقابله با آنها و تسهیل و ترویج پوشش اسلامی قابل تأمل است.
محمد اسماعیلفر