
آیتالله سیدمجتبی نورمفیدی، رئیس هیأت أُمناء مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلاماللهعلیها در گرگان، در سخنانی گفت: منشأ تمام خیرات و بدیها در وجود خود ما است؛ اگر بر طبق آنچه شریعت ترسیم شده حرکت کرده و از حدود الهی تجاوز نکنیم به هدایت واقعی خواهیم رسید.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / گلستان، آیتالله سیدمجتبی نورمفیدی، در نشست علمی که با حضور کارکنان، اساتید و طلاب مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلاماللهعلیها در گرگان برگزار شد، با استناد به روایتی از امام صادق علیهالسّلام گفت: «حضرت فاطمه سلاماللهعلیها را از این جهت فاطمه مینامند که از شرّ و بدیها دور شده است».
رئیس هیأت أُمناء مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلاماللهعلیها در گرگان، با بیان اینکه «عقل» سرچشمه تمام فضایل و خوبیها و «جهل» سرچشمه رذیلتها و منشأ همه شرارتهاست، بیان کرد: خیر وزیر عقل و شر وزیر جهل است، منظور از خیر فطرت مخموره و مراد از شر فطرت محجوبه است.
وی افزود: انسان زمانی که پا به دنیای مادی میگذارد به حکم اینکه ولیده طبیعت است و موجودات مادی او را احاطه میکند، کم کم از عالم نورانیت به کثرات عالم ماده متوجه میشود و هرچه توجه به کثرات بیشتر شود، آن فطرت گرفتار حجاب طبیعت میشود.
آیتالله نورمفیدی، منشأ فطرت انسان را فطرت مخموره دانست و گفت: فطره مخموره ریشه تمام فضیلتها است، فطرتی است ملکوتی که آلوده به حجاب طبیعت نشده، خانم فاطمه زهرا سلاماللهعلیها نیز به عنوان یک انسان برگزیده دارای فطرت مخموره است که گرفتار حجاب طبیعت نشده و در جای جای زندگیایشان خداوند متعال جای گرفته است.
وی ضمن تأکید این مطلب که منشأ تمام خیرات و بدیها در وجود خود ما است، ادامه داد: هرچه فطرت انسان آلوده به غلاف طبیعت شده و محجوبتر شود، نورانیت وجود او ضعیف میشود اما اگر بر طبق آنچه شریعت ترسیم شده حرکت کرده و از حدود الهی تجاوز نکنیم به هدایت واقعی خواهیم رسید.
رئیس پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر، در پایان، بر مطالعه کتاب شرح حدیث «جنود عقل و جهل» تأکید و یادآور شد: این حدیث منشوری برای زندگی سعادتمندانه انسان و میزانی برای چکاپ روحی و سلامتی معنوی است، تمام فضیلتها و رذیلتها را باید با واقعیت درونی خود بسنجیم که چه مقدار آراسته به این فضایل هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما