ضرورت مشارکت بانوان گیلانی در نذر خون فاطمی

بانوان سالانه می‌توانند چهار بار خون اهدا کنند و علاوه بر آن با اهدای خون فرهنگ اهدا را در نهاد خانواده و جامعه نهادینه کنند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، بانوان در ترویج فرهنگ اهدای خون نقش به‌سزایی دارند و افزایش میزان مشارکت بانوان برای اهدای خون، یکی از سیاست‌های راهبردی سازمان انتقال خون است که در پویش نذر خون مهر فاطمی مورد توجه قرار گرفته است.

پویش نذر خون مهر فاطمی همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) در گیلان آغاز شد و تا دوم دی‌ماه، سالروز ولادت حضرت زهرا(س) ادامه دارد.

گیتی ایزدی پور مدیر پزشکی انتقال خون گیلان، بیان کرد: اگر یک زن در خانواده به جمع اهداکنندگان خون بپیوندد، این عمل انساندوستانه در بین دیگر اعضای خانواده و جامعه فرهنگ سازی می‌شود.

به گفته وی، پویش مهر فاطمی با هدف ایجاد انگیزه و اطلاع رسانی اهمیت اهدای خون بانوان از پانزدهم آذر سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تا دوم دی روز ولادت آن حضرت در پایگاه‌های انتقال خون سراسر استان راه‌اندازی شده‌است.

از مجموع اهداکنندگان خون در گیلان، ۹۶ درصد آقایان و چهار درصد بانوان هستند که این آمار نشان می‌دهد به مشارکت بیشتر بانوان برای اهدای خون نیاز داریم‌.

بابک پاکدل مدیرکل انتقال خون گیلان در این‌باره افزود: خونگیری از آقایان و بانوان با توجه به هموگلوبین و شرایط بدنی آنان انجام می شود و پزشک انتقال خون همه شرایط را برای اهداکنندگان در نظر می‌گیرد تا لطمه ای متوجه آنان نباشد، ضمن اینکه همه افراد اعم از اهداکننده بار نخست تا بیش از ۱۰۰ بار، برای هر دفعه برای اهدای خون، مشاوره می‌شوند.

بانوان باید این باور غلط که اهدای خون تنها برای آقایان است را کنار بگذارند چرا که منابع علمی اذعان دارند که هر بانوی سالم و دارای شرایط اهدای خون می‌تواند هر چهار ماه یک بار، خون اهدا کند.با اهدای یک واحد خون می‌توان جان سه نفر را نجات داد و از یک واحد خون، گلبول خون فشرده گرفته می‌شود که در جراحی‌ها کاربرد دارد، پس از آن پلاکت گرفته می‌شود که به مصرف بیماران سرطانی می‌رسد، پلاسمای خون نیز در بیماران کبدی و سوختگی استفاده می‌شود.

حداکثر سن برای اهدای خون ۷۰ سال و برای نخستین اهدای خون، ۶۵ سال است، سن اهداکنندگان خون باید بیش از ۱۸ سال و وزن آنان بالای ۵۰ کیلوگرم باشد، ضمن اینکه اهداکنندگان در مراجعه نخست باید حتما کارت ملی و اهداکننده مستمر، کارت شناسایی معتبر همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha