نقش هنرمند انقلابی در جنگ روایت‌ها

کارشناس صدا و سیما و استاد مدرسه علمیه تخصصی الزهراء گفت: رسالت هنر انقلابی و هنرمند انقلابی امروز، تبیین درست از جنس جهاد در مقابل جنگ ترکیبی جبهه دشمن است و اهالی هنر باید با فهم دقیق حقایق و روایت هنرمندانه و متعهدانه، نقش خود را در میدان جنگ روایت‌ها ایفا کنند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه علمیه خواهران/هرمزگان، خانم مریم آبسیه کارشناس صدا و سیما و استاد مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(سلام الله علیها)، طی گفتگویی در مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(سلام الله علیها) بندرعباس بیان کرد: جنگ امروز دنیا، بیش و پیش از آن که جنگ توپ‌ها و تانک‌ها باشد، جنگ پیام‌ها و روایت‌ها است و کسی پیروز این میدان است که سریع‌تر و هنرمندانه‌تر روایت کند و به تعبیر دیگر، کسی می‌تواند پیروز این میدان نفس‌گیر باشد که مخاطب را خوب بشناسد و پیام را به خوبی و درستی،‌ به او منتقل کند، حالا اگر پیام از طرف جبهه حق باشد، این دقت و ظرافت برای روایت آن، اهمیت دوچندان می‌یابد.

خانم آبسیه اذعان داشت: اگر غیر از این باشد و جبهه حق، از تبیین مبانی معرفتی خود یا روایت و بازخوانی داشته‌ها و افتخارات غفلت کند، یا این که روایت او ناقص و آشفته و غیرهنرمندانه باشد، اصحاب باطل در اندک زمان، کاری می‌کنند که ورق برگردد و جای جلاد و شهید، قاتل و مقتول و ظالم و مظلوم عوض شود و این مسئله واقعیتی است که در میدان رسانه و هنر در صحنه امروز جهان، بارها و بارها توسط جبهه باطل، با ارائه روایت گمراه‌کننده، تکرار شده و می‌شود.

استاد مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(سلام الله علیها) بندرعباس افزود: مهمترین وظیفه (انسانِ هنری و فرهنگی) تبلیغ و تبیین با هم است؛ الّذین یبلّغون رسالات اللَّه و یخشونه و لا یخشون احدا الّا اللَّه؛ این یک معیار است؛ حقیقتی را که درک می‌کنید، آن را تبیین کنید.
وی تصریح کرد: در این میدان خطیر«هنرمند، هم در باب فرم و قالب هنرِ خودش و هم در قبال مضمون، تعهد دارد و کسی که قریحه هنری دارد، نباید به سطح پایین اکتفا کند، این یک تعهد است، هنرمند تنبل و بی‌تلاش، هنرمندی که برای تعالی کار هنریِ خودش و ایجاد خلاقیت تلاش نمی‌کند، در حقیقت به مسئولیت هنری خودش عمل نکرده است، بلکه او باید دائم تلاش کند.

کارشنای صدا و سیما اضافه کرد: هنرمند متعهد و انقلابی، باید همان کاری را انجام دهد که شهید آوینی انجام داد و ماندگار شد؛ هر چقدر هم که بر او تاختند، کوتاه نیامد و از کوشش دست نکشید.

وی با اشاره به بیانات شهید آوینی بیان داشت: این هنر انقلابی و هنرمند متعهد و انقلابی است، هنرمند موحد، گذشته از آن که باید جهان را به مثابه نشانه‌ای برای حق ببیند و به حقایق متعالی اشاره داشته باشد، ‌باید زبان سمبلیک اشیاء را با توجه به این حقیقت پیدا کند که هر شیء در واقع آیت و نشانه حق است و از وجه خاصی به حق اشاره دارد و این اشارات نیز با یکدیگر متفاوت است... هنرمند باید اهل درد باشد و این درد نه تنها سرچشمه زیبایی و صفای هنری، بلکه معیار انسانیت است.

خانم آبسیه در پایان خاطرنشان کرد: امروز و در طلیعه قرن ۱۵ هجری شمسی، جهان دستخوش آشوب‌های فکری و معنوی است و دوباره نوبت اهالی هنر است که با فهم دقیق حقایق و روایت هنرمندانه و متعهدانه، نقش خود را در میدان جنگ روایت‌ها ایفا کنند، روایتی دقیق از مسیر رو به رشد و تعالی جامعه اسلامی ایرانی در انبوه هجمه‌های رسانه‌ای و اقتصادی دشمن، تبیینی درست از جنس جهاد در مقابل جنگ ترکیبی جبهه دشمن، رسالت هنر انقلابی و هنرمند انقلابی امروز است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha