تأثیر ادب در مقام عبداللهی علامه‌ حسن‌زاده

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور در دومین همایش ملی هفت شهر عشق که به مناسبت بزرگداشت مقام علمی و عملی علامه ذوالفنون حسن زاده آملی(رحمه الله علیه) برگزار شد، چیزی که علامه حسن‌زاده را به مقام عبداللهی رساند، ادب ایشان نسبت به بزرگترها و حق دارانشان بود.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور در دومین همایش ملی هفت شهر عشق به مناسبت بزرگداشت مقام علمی و عملی علامه ذوالفنون حسن زاده آملی(رحمه الله علیه)، با حضور شاگران علامه و فرهیختگان علمی، در مصلای نماز جمعه شهرستان جویبار بیان کرد: روایت شریفی از معصوم داریم که می‌فرماید «عُلَمَاءُ شِیعَتِنَا مُرَابِطُونَ فِی اَلثَّغْرِ اَلَّذِی یَلِی إِبْلِیسَ وَ عَفَارِیتَهُ» نسبت محافظ و مجاهد در فقه و در کتاب جهاد، بیان شده و چه خوب است ولو یک شب یک مجاهد محافظ باشد.

وی افزود: در زمانی که منطقه شمال در معرض خطر افکار کمونیستی و همچنین جولانگاه حزب توده در بعضی از خطه‌های شمال بود، مرحوم علامه طباطبایی(رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) و شاگردان معارفی که این بزرگوار توفیق تربیت داشتند، در مبحث «عُلَمَاءُ شِیعَتِنَا مُرَابِطُونَ» بسیار به‌موقع و خوب به وظیفه‌شان عمل کردند.

حجت الاسلام فاضل خاطرنشان کرد: زمانی که حوزه‌ها در مباحث معارفی در تنگنا بودند، علامه طباطبایی(رحمه الله علیه) یک تنه، با همه هم و اهتمام خود بنایی ریخت که ماندگار شد و ما امروز سر سفره و خوان گسترده‌ آن بزرگوار و شاگردان بزرگوارش قرار داریم و مرحوم علامه حسن زاده(رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) یکی از این دانش‌آموختگان این روند بودند که نسبت به دین و مذهب مرابط بودند.

وی تأکید کرد: ایشان در حوزه‌های مختلف ورود پیدا کردند، توفیق معاصرت ما با امثال مرحوم علامه حسن زاده(رحمه الله علیه) در ذی فنون بودن و این نقش بی‌بدیلی است که در این برهه اخیر تقریباً یک پدیده بی‌نظیر و حتی می‌شود گفت کم‌نظیر است.

مدیر حوزه علمیه خوهران بیان کرد: امروز با صرف وقت و هزینه بدین اعتبار که از انسان‌ها عمر شریف و سرمایه‌اشان را می‌گیریم، ساعت‌ها می‌نشینیم و اگر از تجربیات، دانش و مهارتی که آن‌ها از خودشان به یادگار گذاشته‌اند بهره نبریم، فرصت‌ها را از دست داده‌ و استفاده‌ وافر و چندانی نکرده‌ایم. مرحوم علامه حسن زاده(رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) یکی از دانش‌آموختگان مکتب بوده که توانستند از فرصت‌های خود به‌خوبی استفاده کنند و این می‌تواند امروز برای جامعه بعضاً متلاطم ما که همه ارکان و نهادهای آن از جمله خانواده، دست‌خوش بعضی از تغییرات شده، الگوی بسیار مناسبی برای بهره‌مندی و بهره‌گیری از یک خانواده مقاوم و درست باشند.

وی عنوان کرد: در خاطره‌ای از استاد که در آثار و کتب ایشان آمده، روزی تغیری به خانواده‌ خود کردند، به ‌قدری این عنصر بشری عبد اللطیف سعی می‌کنند که آن تندی را با لطف و مهربانی جبران کنند اما ظاهراً این عنصر لطیف آرام نمی‌شوند، طبق نقل خودشان در آن روز کشور که رفت و آمد به سختی اتفاق می‌افتاد، خودشان را در تبریز به معلم و هادی خود رساندند تا این مشکل را با مرحوم آقای الهی در میان بگذارند؛ ایشان در جواب می‌گویند گاهی یک خشم بی‌مورد می‌تواند بیست سال یک سالک را به عقب بیاندازد.

وی ادامه داد: در زیارت جامعه کبیره که گواهی بر حقانیت شیعه و از امام هادی(علیه السلام) صادر شده آمده «مُحْتَمِلٌ لِعِلْمِکُمْ» یعنی خداوندا ما را حمله علم ائمه(علیهم السلام) قرار بده؛ اما با هر گفتنی این اتفاق نمی‌افتد، به جرأت می‌توان گفت ایشان یکی از بندگانی بود که خداوند او را در ابتلا و امتحان قرار داد و او نیز موفق شد و خداوند به ایشان عنایت داشت.

حجت الاسلام فاضل عنوان کرد: چیزی که مرحوم آقای حسن زاده را به مقام عبدالله‌ای رساند، ادب ایشان نسبت‌ به بزرگ‌ترها و کسانی که به گردن ایشان حق داشتند بوده، از کسانی که به گردن هر انسانی حق دارند، اساتید هستند؛ گاهی اوقات ما در گذر زمان دچار غفلت می‌شویم. همه چیز در عالم، هر کدام از زاویه‌ای و سهمی در گردش‌اند تا بتوانند مجهولات این عالم را کشف و به معلومات برسانند؛ اگر جامعه دینی ما، جامعه اسلامی ما و جامعه ایرانی ما به دنبال تعالی اخلاق هستند، این‌ها نمونه‌هایی‌اند که در همین دوره بودند و می‌توانند برای همه الگو باشند.

وی تأکید کرد: امروز حوزه علمیه خواهران جایگاه انتقال این دانش و معارف در حوزه‌های مختلف تحقیق، تدریس، پژوهش و تبلیغ است، مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران قریب به سه دهه تلاش و کوشش، امروز مفتخر است همایش ملی و بین‌المللی را در کشور با نام و یاد بعضی از بزرگان که مایه افتخار و مباهات است رقم بزند و به تعبیر رهبری معظم انقلاب آن‌قدر بالنده است که باید هادی و حامی دولت‌ها و نظام مقدس باشد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha