کسب تحصیلات همراه با مهارت آموزی باشد
271246

خانم موسوی استاد حوزه گفت: تحصیلات تئوری به تنهایی مفید نبوده و باید همراه با مهارت‌آموزی باشد.

به گزارش خبرگزاری کوثر از خوزستان، کرسی آزاداندیشی«تحصیلات عالیه بانوان فرصت است یا چالش» از سوی مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب(سلام الله علیها) امیدیه برگزار شد.

خانم سیده راضیه موسوی، مدرس حوزه علمیه خواهران در این کرسی آزاداندیشی اظهار داشت: علم و دانش در دین مبین اسلام همواره مورد اهمیت بوده و در این زمینه آیات و روایات فراوانی وجود دارد.

وی تصریح کرد: در دین مبین اسلام، هیچ روایتی بر منع علم‌آموزی بانوان نیامده که این خود دلیلی است بر اینکه در کسب دانش تفاوتی میان زنان و مردان وجود ندارند و هر انسانی می‌تواند از نعمت دانش بهره‌مند شود.

خانم موسوی با بیان اینکه تحصیلات تئوری به تنهایی مفید نبوده و باید همراه با مهارت‌آموزی باشد تا در زندگی مفید واقع شود، گفت: تحصیلات عالیه می‌تواند برای بانوان استقلال شخصیتی و حتی اقتصادی ایجاد کند.

مدرس حوزه علمیه خواهران گفت: تحصیلات عالیه می‌تواند موجب موفقیت بانوان در عرصه خانواده و اجتماع شوند و در فعالیت‌های اجتماعی نیز مشارکت بیشتری داشته باشند؛ زیرا از مقبولیت و احترام بیشتری در نزد دیگران برخوردارند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مزایای تحصیلات بانوان در بحث ازدواج است که در معرض انتخاب قرار می‌گیرند و این مهم، خود امتیازی برای بانوان است، همچنین از مزیت دیگر تحصیلات این است که بانوان دارای تحصیلات از آزادی بیشتری برخوردارند.

خانم موسوی گفت: بانویی که دانش بالایی داشته باشد، می‌تواند در انجام وظایف مادری موفق‌تر عمل کند؛ زیرا می‌دانند در برخورد با اعضای خانواده چه رفتاری از خود نشان دهند و فرزندان خود را بهتر درک خواهد کرد و در مقابل خطاهای خانواده خود عجولانه رفتار نمی‌کنند بنابرین کمتر دچار مشکل می‌شود.

وی گفت: چنانچه این تحصیلات با آگاهی همراه نباشد می‌تواند اثرات سو و غیر قابل جبرانی مانند بالا رفتن توقع بانوان از همسر آینده و افزایش سن ازدواج و همچنین افزایش آمار طلاق در جامعه داشته باشد.

وی افزود: غالباً بانوانی که دارای تحصیلات عالیه و شاغل هستند تمایلی به داشتن بیش از یک فرزند ندارند؛ بنابرین به یک فرزند اکتفا می‌کنند و به دلیل مشکلات فوق‌الذکر، از عهده تربیت فرزند خود نیز بر نخواهند آمد.

خانم موسوی ادامه داد: از آنجایی‌که آمار بانوان تحصیل کرده بیش از آقایان است؛ بنابراین آقایان کمتری به کاری که تخصص دارند مشغول خواهند شد و این امر موجب سلب آرامش از آقایان می شود؛ زیرا در کاری فعالیت می‌کنند که در آن تخصصی که باید داشته باشند را ندارند و صرفاً برای کسب درآمد در آن شغل فعالیت می‌کنند.

وی در پایان چند راهکار برای رهایی از آسیب‌هایی که ممکن است بر اثر کسب دانش گریبان‌گیر خانواده‌ها شود را بیان کرد و گفت: در مراکز آموزش عالی مانند دانشگاه‌ها تا جایی که ممکن است مباحث مختصر و مفید و در کنار آن به مهارت افزایی برای آموختن نحوه صحیح برخورد با خانواده به‌ویژه برای متأهلین برگزار شود و افراد را بر لزوم ازدواج آسان تشویق کنند تا دانشی که اسلام به آن سفارش کرده در جهت پیشرفت و شکوفایی و رشد افراد خانواده به کار گرفته شود.

برچسب‌ها