نقاط تمرکز شبکه‌های اجتماعی بر زنان افغانستان در دوران طالبان
286193

سامانه رصد هوشمند رهنما وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران نقاط تمرکز شبکه‌های اجتماعی در مورد مسائل زنان افغانستان در دوران تسلط مجدد طالبان بر این کشور را بررسی کرد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، در این بررسی که به همت مرکز فناوری اطلاعات و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران تهیه شده است، وضعیت زنان افغانستانی در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و در مواردی توییتر مورد توصیف و بازنمایی واقع شده است.

رصد 150 هزار پست در شبکه های اجتماعی توئیتر و اینستاگرام

جهت گردآوری داده ها تعداد 150 هزار پست با استفاده از سامانه رهنما رصد شده و تعداد 50 صفحه از صفحات منتخب بر اساس شرایط «کاربر زن افغانستانی مقیم ایران و ساکن در افغانستان»، «مجرد و متاهل» و «دارای بیشترین دنبال کننده(بیش از هزار دنبال‌کننده) در اینستاگرام» انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفته است.

این صفحات بر مبنای مهم ترین مسائل و پرکاربردترین مفاهیم در رابطه با زنان افغانستان یعنی «حقوق اجتماعی»، «مباحث خشونت»، «مقاومت» و «همدردی با زنان افغانستانی» مورد واکاوی قرار گرفته اند.

پرکاربردترین مفاهیم مطرح‌شده

این بررسی نشان می‌دهد حجاب (45 درصد)، ترس و اضطراب (30 درصد)، حقوق اجتماعی (15 درصد)، خشونت (5 درصد) و حق زندگی (5 درصد) پرکاربردترین مفاهیم مطرح‌شده درباره زنان افغانستان بوده‌اند.

هشتگ‌های مرتبط با حقوق زنان افغانستان

در رابطه با حقوق زنان افغانستانی تعداد 30 هشتگ توسط 29965 کاربر در 97671 پست مورد استفاده قرار گرفته است که مجموع تأثیر این هشتگ‌ها 80 میلیون و 727 هزار 625 مورد بوده است.

در این هشتگ‌ها حمایت از حقوق زنان افغانستانی مورد بازنشر گسترده قرار گرفته و پررنگ ترین مسائل، حضور طالبان در افغانستان، تجاوز به زنان افغانستانی، اشتغال، حق تحصیل و حضور اجتماعی است.

هشتگ‌های مرتبط با خشونت علیه زنان افغانستانی

بخشی دیگر از هشتگ‌های مورد واکاوی، مرتبط با خشونت علیه زنان افغانستانی است که تعداد این هشتگ‌ها به 40 مورد می رسد که از سوی 26383 کاربر در 53235 پست مورد توجه قرار گرفته و مجموع تأثیر آن به 41 میلیون و 171 هزار و 775 مورد می رسد.

در این پیام ها پررنگ ترین مسئله در افغانستان، مسئله تجاوز جنسی به حریم زنان، بحث دستور طالبان برای ازدواج اجباری زنان افغانستانی با مجاهدین و سخت گیری الهیاتی عقیدتی و کلامی طالبان نسبت به پوشش زنان افغان است.

هشتگ‌های مرتبط با همدردی کاربران شبکه‌های اجتماعی با زنان افغانستانی

2658 کاربر شبکه های اجتماعی با استفاده از 40 هشتگ مختلف در 6938 پست به همدردی با زنان افغانستانی پرداخته اند که مجموع تأثیر این هشتگ ها و پست ها به 10 میلیون و بیست و چهار هزار و 854 مورد می رسد.

هشتگ‌های مرتبط با مقاومت زنان افغانستانی علیه طالبان

در رابطه با مقاومت زنان افغانستانی تعداد 50 هشتگ توسط 1289 کاربر در 2188 پست مورد استفاده قرار گرفته است که مجموع تأثیر این هشتگ‌ها یک میلیون و 531 هزار و سی و چهار مورد بوده است.

هشتگ‌های انگلیسی مرتبط با مسائل زنان افغانستان

بخش نهایی هشتگ‌های مورد واکاوی، هشتگ‌های انگلیسی مرتبط با مسائل زنان افغانستان است. تعداد این هشتگ‌ها به 50 مورد می رسد که از سوی 3497 کاربر در 11410 پست مورد توجه قرار گرفته و مجموع تأثیر آن به 31 میلیون و 823 هزار و 499 مورد می رسد.

راهکارهای ارائه شده به زنان افغانستانی در شبکه‌ اینستاگرام

بر اساس این بررسی سهیم بودن زنان در حکومت افغانستان، آگاهی‌دهی و مجازات عاملان خشونت، دسترسی زنان به نهادهای قضایی معتبر، ایجاد فرصت‌های شغلی و تحصیلی ویژه بانوان افغانستانی و تشویق به مهاجرت از جمله راهکارهای ارائه‌شده به زنان افغانستانی در دوران طالبان در بستر شبکه‌های اجتماعی است.

برچسب‌ها