رئیس اداره کتابخانههای گرگان بیان کرد: طلاب و دانشجویان، آیندهسازان و قشر تاثیرگذار در بالندگی علمی کشور هستند، بنابراین علاوه بر مطالعه کتابهای درسی، باید برای مطالعه کتاب های غیردرسی هم اهمیت قائل شوند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی نشست «بررسی علل کاهش سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور» با حضور خانم الهام متین به صورت مجازی در تالار پژوهش مدرسه علمیه خاتمالاوصیاء(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) شهر فاضلآباد برگزار شد.
خانم متین گفت: خانواده به عنوان کوچکترین و اصلیترین نهاد، فرهنگ کتابخوانی را ترویج میدهد، زیرا پایهگذار فرهنگ کتابخوانی است؛ الگوهای رفتاری هر شخص در خانواده شکل میگیرد، بنابراین والدین از طریق مطالعه، الگوی عملی مناسبی برای فرزندان خود هستند.
وی به عوامل ترغیب کودکان به کتابخوانی اشاره کرد و ایجاد یک کتابخانه هر چند کوچک در خانه، عضویت در کتابخانه عمومی، گفتوگو با بچهها در خصوص کتاب مطالعه شده، خواندن شعرهای کوتاه و آهنگین از روی کتاب، اهدای کتاب به عنوان هدیه و پاداش و غیره را نمونههایی از آن عوامل دانست.
رئیس اداره کتابخانهها شهرستان گرگان، با اشاره به این نکته که مطالعه هدفمند باعث توانمندسازی و تسلط بر حل مشکلات و رفع آسیبهای اجتماعی می شود، افزود: شخص در فرآیند مطالعه با افکار و اندیشههای چند نفر آشنا میشود، زیرا نویسنده منابع بسیاری را برای نوشتن کتاب مطالعه کرده است.
وی خاطرنشانکرد: از آنجا که طلاب و دانشجویان آیندهسازان و قشر تاثیرگذار در بالندگی علمی کشور هستند، علاوه بر مطالعه کتابهای درسی، باید برای مطالعه کتابهای غیردرسی هم اهمیت قائل شوند.
خانم متین اذعان کرد: برخی از برنامهها مانند برگزاری جلسه نقد کتاب و نشستهای کتابخوان، ایجاد پویشهای مجازی، موشن گرافی و... علاوه بر تفکر ذهنی، شوق و انگیزه طلاب پیرامون مطالعه را افزایش میدهد.