استاد مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیان گفت: برای دستیابی به کمال و قرب الهی باید با سیره رفتاری و اخلاقی اهل بیت(ع) آشنا شده و حیات طیبه آنان را سرلوحه زندگی خویش قرار دهیم.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، نشست فرهنگی با محوریت «اهل بیت(علیهمالسلام) نمودی از سبک انسان کامل قرآنی» با حضور اساتید و طلاب مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیان به صورت مجازی برگزار شد.
در این نشست، خانم آمنه منصوری با اشاره به آیه 21 سوره احزاب «لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه»، بیان کرد: از آنجا که انسانها همواره در زندگی در حال انتخاب هستند، باید حیات طیبه و سبک زندگی اهل بیت(علیهمالسلام) در عرصههای فردی، خانوادگی و اجتماعی به تصویر کشیده شود تا چراغی فراروی حقیقت جویان قرار گیرد و به عنوان انسان کامل و الگوی تمام عیار به جهانیان معرفی شوند.
وی افزود: سبک زندگی اسلامی، انتخاب روش و شیوه صحیح زندگی است که ضمن تأمین خواستههای معنوی و مادی انسان، زمینه رضایت و خشنودی خداوند متعال را فراهم میآورد و رسیدن به قرب الهی جز با انتخاب الگویی جامع و حامل ارزشها محقق نمیشود.
استاد حوزه، تحقق سبک زندگی اسلامی را از ضرورتهای اساسی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی دانست و تشریح کرد: سبک زندگی نشان دهنده میزان نفوذ یک نظام، فرهنگ و تمدن در جامعه است و تمام تمدنها و نظامهای فکری برای حفظ بقای خود تلاش میکنند تا سبک زندگی مشخصی را ارائه دهند.
خانم منصوری ادامه داد: تا یک نظام به سبک زندگی تبدیل نشود، آرمانهایش اجرا نخواهد شد و اگر جامعهای سبک زندگی یک نظام را نپذیرد، مبانی فکری و ارزشهای آن نظام را قبول ندارد.
وی با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی به معنای چشم پوشی از لذات و نعمات نیست؛ بلکه در این روش، زندگی رنگ خدایی به خود میگیرد، تصریح کرد: سبک زندگی نشان دهنده میزان حضور ارزشهای جامعه در رفتارها است.
مبلغ حوزه، به فضائل انسان کامل جهت رسیدن به کمال مطلوب اشاره کرد و خدامحوری و خداترسی را از ویژگیهای فردی تمام اهل بیت(علیهمالسلام) برشمرد و افزود: انسان موحد که خود را پیرو راستین دین اسلام میداند باید در زندگی هدفی جز رضایت و قرب الهی نداشته باشد، لذا، انسان با رعایت این شاخصه دینی پای خود را از حریم الهی بیرون نمیگذارد و تسلیم محض باری تعالی میشود.
خانم منصوری، بصیرت نافذ را از دیگر خصائص فردی اهل بیت(علیهمالسلام) معرفی کرد و گفت: بصیرت نافذ یعنی در دیدن حقایق و باطن اموری که ظاهرشان فریفته و امکان تشخیص حق از باطل دشوار است، بتوانیم با دیدگانی تیزبین ظواهر فریب را تشخیص دهیم، بر این اساس، اگر انسان اهل تقوا باشد این ویژگی در او شکل میگیرد مانند حضرت ابوالفضل(علیهالسلام) که نمود واقعی این صفت بودند.
وی، صبر و بردباری، فروتنی و وفاداری را از فضائل اخلاقی و اجتماعی اهل بیت(علیهمالسلام) برشمرد و تأکید کرد: اگر این ویژگیها در جامعه پیاده شود بیشتر مشکلات حل خواهد شد.
استاد حوزه، انتخاب سبک زندگی اسلامی را از منطقیترین و مطمئنترین راه برای رسیدن به کمال انسانی دانست و خاطرنشان کرد: انسان کامل تجسم عینی همین سبک است، لذا برای دستیابی به کمال و قرب الهی باید با سیره رفتاری و اخلاقی اهل بیت(علیهمالسلام) آشنا شده و حیات طیبه آنان را سرلوحه زندگی خویش قرار دهیم.