رابطه دعا و حل بحران‌های روحی و جسمی انسان‌ها
302140

مدیر مدرسه علمیه حضرت صدیقه فاطمه(س) گرگان، دعا را یکی از مهم‌ترین راهکارها برای حل مشکلات و برطرف کردن بحران‌های روحی و جسمی انسان‌ها دانست و گفت: راز و نیاز با پروردگار سبب تحول انسان‌ها و و رفع مشکلات جامعه می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، خانم ربابه حلاجی در نشست پژوهشی با موضوع «دعای عرفه و سبک زندگی اعتقادی» که از سوی مدرسه علمیه حضرت صدیقه فاطمه(سلام‌الله‌علیها) گرگان برگزار شد، بیان کرد: دعای عرفه از زیباترین و پرمعناترین ادعیه اسلامی است که فرازهای دعا همانند دانه‌های یک نخ تسبیح، تمام آموزه‌های اعتقادی را به یکدیگر ارتباط می‌دهد.

وی با بیان این که معرفت عمیق و اساسی نسبت به خالق هستی در دعای عرفه امام حسین(علیه‌السلام) وجود دارد، افزود: در دعای عرفه، گرایش به خدا، مبدأ و اصل قرار گرفته است تا از این طریق، سبک زندگی اعتقادی که منجر به هدایت و سعادت دنیا و آخرت می‌شود، به انسان آموزش داده شود.

مدیر مدرسه علمیه حضرت صدیقه فاطمه(س) گرگان، دعا را راهی مستقیم برای برقراری رابطه بین انسان و خداوند دانست و تاکید کرد: دعا از عمیق‌ترین لایه‌های درونی انسان آغاز شده و به بلندترین جایگاه‌های وجودی انسان منتهی می‌شود؛ بنابراین، همواره جزء اساسی‌ترین نیازهای هر انسان است.

خانم حلاجی، دعا را یکی از مهم‌ترین راهکارها برای حل مشکلات و برطرف کردن بحران‌های روحی و جسمی انسان‌ها دانست و اظهار کرد: مناجات و راز و نیاز به درگاه الهی، سبب تغییر و تحول انسان‌ها و موجب مقابله با فساد و فحشاء و رفع گرفتاری‌ها و مشکلات جامعه می‌شود.

وی افزود: برخی دعاها از جمله؛ مناجات شعبانیه، دعای کمیل و عرفه، چشم‌انداز مسیر رسیدن به قلّه‌های بلند عرفان و معنویت را در معرض دید همگان قرار می‌دهند، بنابراین به عنوان منابع گسترده و دست اول در سبک زندگی اعتقادی به حساب می آیند.

استاد حوزه با بیان این‌که سبک زندگی اعتقادی انسان مؤمن، متأثر از روحیه ابراز نیاز و دعا به محضر پروردگار است، ادامه داد: امام حسین(علیه‌السلام) با طرح آموزه‌های اعتقادی در دعای عرفه، انسان گناهکار و ناسپاس را به معرفت حق‌شناسی وارد می‌کند تا شکر نعمت‌های خداوند را به جای آورد.

خانم حلاجی، نیاز به توفیق الهی در پیدا کردن مسیر صحیح بندگی پروردگار را از پیام‌های صریح دعای عرفه دانست و خاطرنشان کرد: امام حسین(علیه‌السلام)، هرگونه دریافت معرفتی و اعتقادی از هستی و آفرینش و توفیق شناخت الهی را به امداد و اراده خداوند وابسته می‌داند.

وی با اشاره به این‌که در دعای عرفه، تقوا یکی ار نیازهای اصلی انسان معرفی شده است، تصریح کرد: تقوا و پرهیزکاری تنها خیر آخرت و سعادت معنوی را به همراه ندارد، بلکه سعادت و آرامش در دنیا هم از مسیر تقوا به دست خواهد آمد.

برچسب‌ها