آماده نبودن فضای جامعه برای ترویج عفت و حیا، نباید مانعی در توصیه به این امر مهم در جامعه شود
302396

خانم علی توکلی، استاد حوزه علمیه خواهران کرمان، گفت: آماده نبودن فضای جامعه برای ترویج عفت و حیا نباید دستاویز و بهانه ای برای ترک بیان واقعیت‌های دین و از بین رفتن حساسیت به معارف ناب اسلام و توصیه‌های موکد به حفظ حیا در جامعه شود.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم فاطمه علی توکلی، استاد حوزه علمیه خواهران کرمان، در گفتگویی، به تببین ارتباط بین عفاف و غیرت پرداخت و تصریح کرد: غیرت صفتی است که به طور غریزی در وجود هر انسانی نهادینه شده است.

وی در ابتدا به بررسی معنایی واژه عفاف و غیرت پرداخت و افزود: عفاف حالتی است که در اثر تلاش و ممارست در انسان به وجود آمده و در ادامه در برابر بسیاری از خواسته ها و امور شهوانی و نفسانی که پیامد آن ایجاد ناهنجاری هاست به عنوان یک مانع و عامل بازدارنده عمل خواهد نمود. غیرت نیز یک انزجار درونی است که انسان را وامی دارد تا در برابر دیگران در دفاع از آنچه که جزء حریم اوست، ایستادگی نماید.

خانم علی توکلی، غیرت را از فضایل اخلاقی دانست و بیان داشت: علی رغم تبلیغ های بسیاری که از سوی دشمنان اسلام در برابر غیرت دینی انجام می شود، داشتن غیرت یک از ملکات فاضله بوده و در سخنان ائمه معصومین(علیهم السلام) و بزرگان دین نیز تاکیدات فراوانی بر لزوم برانگیختگی غیرت دینی در برابر تعرض اجانب و بکارگیری این غیرت در دفاع از مقدسات دین وجود دارد.

وی در ادامه پیامبر اکرم و اهل بیت(علیهم السلام) را اسوه و الگوی تمام نمای غیرت دانست و اظهار داشت: نمونه های فروانی از توصیه بر حفظ غیرت در سخنان معصومین( علیهم السلام) دیده می شود و همواره ایشان مسلمانان را به تلاش در نگهداری اموری که حفظ آنان در جامعه اسلامی ضروری است تشویق نموده اند. از مهم ترین این امور حفظ عفاف و حیا است.

خانم علی توکلی ادامه داد: وجود غیرت در بطن جامعه حفظ و برقراری عفاف و حیا را در پی داشته و  پاسدار نهاد خانواده و طهارت و پاکی نوامیس در برابر هجمه های دشمن خواهد بود.

-غیرت متمایز از سوء ظن است

وی وجود غیرت را متمایز از سوء ظن عنوان کرد و افزود: دین مبین اسلام علی رغم سفارش به حفظ تعصب و غیرت دینی، هرگونه بددلی، سوء ظن و تعصبات جاهلانه را نکوهش نموده و آن را مغایر با فرهنگ و معارف اسلامی دانسته است.

خانم علی توکلی در پایان، بروز و ظهور غیرت در جامعه را نمود واضح انجام صحیح فرامین اسلامی دانست و گفت: آماده نبودن فضای جامعه برای ترویج عفت و حیا نباید به عنوان دستاویز و بهانه ای جهت ترک بیان واقعیت های دین و از بین رفتن حساسیت به معارف ناب اسلام و توصیه های موکد به حفظ حیا در جامعه گردد. بنابراین تک تک افراد جامعه در برابر خون های جوانان مخلصی که جهت حفظ ضروریات، تعالیم و معارف ناب اسلام و بقای آن ریخته شده است مسئولند و باید در راستای حفظ اهداف آنان کوشش نمایند.

برچسب‌ها