کارشناس پژوهش مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان در نشست «پاسداری از نهاد خانواده در سیره امام حسین(ع)» گفت: رفتار امام حسین(ع) در خانواده، توأم با هدایتگری و تربیت درست انسانی بود که باید به آن حضرت تمسک جوییم.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، خانم مریم علیجانی در نشست معرفتی با عنوان «پاسداری از نهاد خانواده در سیره قرآنی امام حسین(علیهالسلام)» که در جمع اساتید و کارکنان مجموعه حوزوی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان برگزار شد، با اشاره به حدیث ثقلین، دستیابی به سعادتمندی دنیا و آخرت را بر مسلمانان واجب دانست.
وی با تاکید بر این مطلب که باید سیره اهل بیت(علیهمالسلام) را در شئونات مختلف زندگی سرلوحه زندگی خویش قرار دهیم، افزود: امروزه خانوادهها دچار تزلزل و آسیبهای فراوانی شدهاند؛ لذا توجه به سیره قرآنی امام حسین(علیه السلام) در پاسداری از نهاد خانواده، ما را در تمسک به ایشان یاری میکند تا در حفظ مبانی نظام خانواده و جلوگیری از آسیبهای آن اقدام نماییم.
کارشناس پژوهش مدرسه علمیه الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان تصریح کرد: همراهی، همفکری و همیاری اعضای خانواده و سامان بخشی اخلاق و تفکر آنها، مورد توجه اهل بیت(علیهمالسلام) از جمله امام حسین(علیهالسلام) بوده که رفتار آنها در خانواده، توأم با هدایتگری و تربیت درست انسانی است.
خانم علیجانی در ادامه به بیان دیدگاه امام حسین(علیهالسلام) و سیره عملکرد ایشان پرداخت و بیان کرد: خانوادهای سالم است که از معنویت و فرهنگ دینی، سلامت جسمی و روحی، رشد و تعالی اخلاق و روحیات عالی برخوردار باشد و بتواند فرزندانی کارآمد و مستعد، عاقل و عالم و دارای بصیرت و خوش اخلاق تربیت نماید.
وی با استناد به حدیثی از امام حسین(علیهالسلام) «کسی که زبانش راستگو، کردارش پاکیزه و نیتش خیر باشد، روزیش فراوان است و هر کسی با زن و بچهاش خوش رفتار باشد، عمرش پربرکت می گردد»، گفت: صداقت در گفتار و رفتار پاکیزه از موارد بسیار مهم در ارتباطات خانوادگی، به ویژه همسران است که باعث افزایش رزق و روزیهای مادی و معنوی در زندگی است.
مبلغ حوزه، در توضیح این حدیث از امام حسین(علیهالسلام) که «از خوبیها و حسنات دنیا و آخرت؛ استحکام و برقراری پیوند خویشاوندی و ارتباط با قاطع رحم است»، اضافه کرد: در اثر ارتباطات خویشاوندی، آرامش و شادی بسیاری در روح و روان افراد به وجود می آید و ارتباط با قاطع رحم، حس رضایتمندی در زندگی را بدنبال دارد که مصداق بارز دریافت حسنات دنیا و آخرت است.
خانم علیجانی، توجه به احوالات روحی و آرامش داشتن همسر و رفع نیازهای فرزندان برای دستیابی آنان به رشد و تعالی جسمی و روحی، ابراز محبت به خانواده و فرزندان، تشویق فرزندان در برابر کار خوب آنان که به ایجاد انگیزه و تکرار و تقویت رفتار مناسب و شناسایی توانمندیهای فرزندان را از مصادیق پاسداری نهاد خانواده در سیره قرآنی امام حسین (علیهالسلام) برشمرد.