استاد مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیان گفت: اگر مدیریت صحیح و کارآمد بر جامعه حاکم باشد، استعدادها شکوفا شده و سرمایههای مادی، معنوی و انسانی در جهت رشد، تکامل و توسعه همه جانبه جریان یافته و ابداع و نوآوری بدست میآید.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، نشست پژوهشی با محوریت «سبک مدیریتی پیامبر(ص) در جامعه اسلامی» با حضور کارکنان و طلاب مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیان برگزار شد.
در این نشست، خانم منصوری، مدیریت را از اصول مهم زندگی فردی و اجتماعی انسانها دانست و بیان کرد: اگر مدیریت صحیح بر زندگی انسان حاکم نباشد، سرمایههای موجود تباه شده و استعدادها شکوفا نخواهد شد و با از بین رفتن این عوامل، فرد و جامعه دچار انحطاط میگردد.
وی ادامه داد: اگر مدیریت صحیح و کارآمد بر جامعه حاکم باشد، استعدادها شکوفا شده و سرمایههای مادی، معنوی و انسانی در جهت رشد، تکامل و توسعه همه جانبه جریان یافته و ابداع، ابتکار و نوآوری به دست میآید.
استاد حوزه، به اصول مدیریتی پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) اشاره کرد و مدیریت بر خود قبل از مدیریت بر دیگران را از آن جمله برشمرد و افزود: رسول اکرم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) همواره در مقام بندگی در مقابل خدای خویش خاشع و دور از خودبینی و خودخواهی، فرمانبردار اراده حضرت حق بودند و این رتبه سبب شده تا خداوند او را مرتبه فاعلیت ببخشید، لذا آن حضرت به اقتضای مقام کامل بندگی، هیچگاه سر به برتری جویی بر نداشته و این راز اصلی مدیریت و رهبری ایشان بر قلبهاست.
خانم منصوری با بیان اینکه روش پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) در تحول بزرگی که فراهم ساختند، بر مبنای تحول رابطه انسان با خدا استوار بود، تصریح کرد: وجود رابطه معنوی باعث میشود که در ایجاد ارتباط با دیگران، به دلیل عدم حجاب خودبینی و خودخواهی، بین آن حضرت و دیگران الفتی حقیقی برقرار شده و از جان و دل مدیریت او را بپذیرند.
-شرح صدر، مهمترین ابزار مدیریت
وی با استناد به آیه «الم نشرح لک صدرک»، شرح صدر را به عنوان مهمترین ابزار مدیریت معرفی کرد و افزود: ابزار ریاست، داشتن شرح صدر و سعه صدر است که خداوند متعال نیز به رسول مکرم اسلام(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) عطا کرده است.
مبلغ حوزه، رعایت اهلیت در واگذاری مسئولیتها را از دیگر اصول مدیریتی پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) برشمرد و اظهار کرد: ایشان مدیریت و کارها را به افرادی که شایستگی لازم را داشته واگذار میکردند، بدون اینکه بین سیاه و سفید، پیر و جوان، قریش و غیرقریش فرقی در این رابطه قائل شوند.
خانم منصوری، حفظ کرامت انسانها، مشورت با مردم، انضباط در کارها و اقامه حق و عدالت را از دیگر اصول مدیریتی رسول اکرم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) برشمرد و تأکید کرد: آشنایی با سبک مدیریتی پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) در جامعه اسلامی به عنوان مدیر موفق که اسوه و الگوی مسلمانان و تمام آزادگان جهان است، اهمیت ویژهای دارد، لذا طلاب و مبلغان دین اسلام، روشها و اصول مدیریتی آن حضرت را در جامعه تبیین کنند.