مدیر حوزه های علمیه خواهران گفت: در مکتب اسلام علم خواهی و علم آموزی تعطیلی ندارد و اگر مدال طلبگی بر گردن ماست، این مقامی است که از سوی پیامبر اکرم(ص) به ما عطا شده و باید این افتخار را قدر بدانیم.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل در آیین آغاز سال تحصیلی جدید 1402 ـ 1401 مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران و جامعهالزهرا(س) که امروز 9 مهرماه 1401 در سالن آیتالله شرعی حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، اظهار داشت: آغاز سال تحصیلی جدید دو نهاد حوزوی خواهران و همزمانی آن با ایام ولادت باسعادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) را تبریک عرض می کنم و امیدوارم با بهره گیری بیشتر از این بزرگواران در عرصه دین دار کردن جامعه بیش از پیش فعال باشیم.
وی با اشاره به اهمیت درجه علم و علم خواهی، افزود: خداوند در همین راستا و در آیه 11 سوره مجادله می فرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا قِیلَ لَکُمْ تَفَسَّحُوا فِی الْمَجَالِسِ فَافْسَحُوا یَفْسَحِ اللَّهُ لَکُمْ ۖ وَإِذَا قِیلَ انْشُزُوا فَانْشُزُوا یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ ۚ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ؛ ای اهل ایمان، هرگاه شما را گفتند که در مجالس خود جای را (بر یکدیگر) فراخ دارید، جای باز کنید (و برای نشستن مکان بالاتر و نزدیکتر به پیغمبر تنازع و تزاحم مکنید) تا خدا بر توسعه (مکان و مقام و منزلت) شما بیفزاید و هرگاه گفتند که از جای خود (برای توسعه مجلس یا کار خیر دیگری) برخیزید، برخیزید، تا خدا مقام اهل ایمان و دانشمندان شما را (در دو جهان) رفیع گرداند، و خدا به هر چه کنید به همه آگاه است».
مدیر حوزه های علمیه خواهران با بیان این که در مقام علم و علم خواهی مفتخریم در مکتبی زیست می کنیم که درجات زیادی برای علم و عالمان قائل است، ادامه داد: در مکتب اسلام علم خواهی و علم آموزی تعطیلی ندارد و اگر مدال طلبگی بر گردن ماست، این مقامی است که از سوی پیامبر اکرم(ص) به ما عطا شده و باید این افتخار را قدر بدانیم.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که جهل و ناآگاهی حاکم بود، دین اسلام علم و علم خواهی را گسترش داد و پیامبر اسلام در راستای ترویج علم و در دوره ای که برده داری بسیار رایج بود، بردگانی را که می توانستند علم را آموخته و به دیگران بیاموزند، آزاد می کرد.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل، خطاب به طلاب علوم دینی که در نظام جمهوری اسلامی و با امنیت کامل در حال طلب علم و گسترش آن هستند، بیان داشت: این امنیت و علم آموزی نعمتی است که باید نسبت به حفظ و تحفظ آن تلاش کنید.
وی گفت: در فضایی که جمهوری اسلامی ایجاد کرده است پدیده مبارک حوزه خواهران شکل گرفت و ما باید قدر این نعمت را بدانیم و آن را پاس بداریم و بدانیم اگر مقدسترین چیزها هم مورد مراقبت قرار نگیرد میتواند به ضد ارزش تبدیل شود کما اینکه بعد از ۵۰ سال از وفات پیامبر(ص) فرزند ایشان را در عاشورا به شهادت رساندند در حالی که وقتی آیه تطهیر نازل شد پیامبر تا شش ماه در مقابل خانه فاطمه(س) ایستادند و این آیه را قرائت کردند ولی با همه این تاکیدات شاهد چنین فاجعهای بودیم و مقدسترین ارزشها زیر سم اسبان له شد.
مدیر حوزه های علمیه خواهران افزود: همه طلاب را به مسلحشدن به علم و تهذیب توصیه میکنم، همچنین استادان بزرگوار بدانند عمر طلاب امانت الهی در دستان شماست و شما باید با جدیت از این فرصت استفاده کرده و طلاب را به الگو برای مردم تبدیل کنید و به آنها مهارت بیاموزید و تقوای آنان را ارتقاء دهید.
وی تأکید کرد: اتفاقاتی که رقم خورده و میخورد نشان میدهد ما باید بیش از پیش نسبت به طلاب و عمر آنها حساس باشیم.
حجت الاسلام والمسلمی فاضل خطاب به مدیران حوزه های علمیه خواهران تصریح کرد: اگر ما شاگرد امام صادق(ع) هستیم و پیرو مذهب جعفری هستیم در همه موارد باید به امام صادق(ع) اقتدا کنیم و از دین و آموزههای امام صادق(ع) در همه عرصههای زندگی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: حدیثی از معلی بن خنیس از امام صادق(ع) به این مضمون نقل شده که ایشان به امام گفت اگر شما رئیس جامعه بودید ما در رفاه و آرامش بیشتری زندگی میکردیم، امام(ع) فرمودند اگر ما رئیس جامعه بودیم روزها و شبها برنامهریزی کرده و تلاش میکردیم تا جامعه را تربیت کنیم و آسایشی در کار نبود.