در کارگاه علمی-عملی تبیین اهمیت مباحثه در مدرسه علمیه حضرت زهرا (س) میبد، مباحثه از سنت های حسنه حوزه های علمیه واز موارد مهم در یادگیری معرفی شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، میبد/ حجت الاسلام و المسلمین عباس رضایی، در کارگاه آموزشی علمی–عملی تبیین اهمیت مباحثه که با هدف آموزش اصول صحیح مباحثه و تقویت انگیزه جهت مباحثه در جمع طلاب و دانش آموختگان مدرسه علمیه حضرت زهرا(سلام الله علیها)میبد، برگزار شد، به بیان اهمیت نعمت حضور طلاب در این مکان مذهبی و توفیقی که در فضا و شرایط کنونی شامل حالشان شده و در این مسیر ارزشمند حضور یافتید اشاره کرد.
وی در ادامه به آیه «من احیاها فاکنما احیا الناس جمیعا» اشاره کرد و گفت: شاید با یک تلنگر شما یک ملتی نجات یابد که این زنده کردن مربوط به روح است و اکنون که در این مکان قرار گرفتید باید قویترین مردم در تخصص خودتان باشید.
استاد حوزه در همین راستا به نقطه قوت حوزه نسبت به مکان های دیگر علمی اشاره کرد و گفت: سنت حسنه مباحثه از نقاط مثبت تحصیل در حوزه علمیه است و این نقطه قوت، پوشاننده همه نقاط ضعف موجود است.
وی به تشریح ماهیت مباحثه پرداخت و افزود: اگر یک ها کنار هم با فاصله قرار بگیرند و تا بی نهایت هم ادامه پیدا کند، همیشه یک خوانده می شود ولی اگر همین خط های فاصله را حذف کنیم، یکدفعه عدد بزرگی تبدیل می شود و توان یکی از آن ها به توان تعداد کل تبدیل می شود؛ وقتی یک نفر که استعداد محدودی دارد در کنار فردی که او هم استعدادهایی دارد کنار هم قرار بگیرد، استعدادهای انها با هم ضرب می شود و قدرت فهم تک نفره که یک بوده، الان قدرت فهم به 50 می رسد و یک تنه تبدیل به یک لشکر می شود.
استاد حوزه با اشاره به اینکه تاثیر مباحثه، عمیق فهم شدن فرد هست و این مباحثه بهترین و موثرترین شیوه های فهم عمیق و فراگیری سریع و عمقی علوم و معارف است، به آیه «یدالله مع الجماعه» اشاره کرد که اهمیت مبحث مباحثه از این آیات برداشت می شود.
حجت الاسلام والمسلمین رضایی در ادامه افزود: برای فکر کردن، انسان تنها می نشیند و فکر می کند که خوب است ولی اگر فکر کرد و در کنارآن نوشت مانند نوشتن مقاله، ذهن انسان فعال می شود و این امر تاثیرش از فکر تنها بیشتر است و کامل تراز این مرحله، مباحثه و مطرح کردن آن با دیگری است که وقتی طرح می شود، اشکالاتی وارد می شود که حتی در نوشتن هم به آن نمیرسد و مباحثه انسان را فوق العاده قوی می کند و قدرت نطق و نقادی را بالا می برد.
وی در پایان سخنان خود بیان کرد: بایسته دومی که ما حوزویان باید بیشتر به آن بپردازیم، تشکیل گروه های مباحثه است که در این رابطه باید از خداوند استمداد گرفت و مواظب بود دچار صفر و صد نشد، یعنی در مرحله عمل کامل گرا نباشند، چون دنیا محدود است؛ هر چه شد را انجام بدهند حتی اگر 70 باشد ولی ایده ال گرایی خوب است و باید در مرحله ی فکر باشد.
گفتنی است؛ مقرر شد بیان راهکارها و تکنیک های مباحثه در جلسات آینده بررسی شود.
نظر شما