عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تهران، در جمع بانوان طلبه پژوهشگر گلستانی، ویژگیهای یک تحقیق علمی را تشریح کرد و گفت: باید موضوع تحقیق از موضوعات فقهی- حقوقی متناسب با نیازهای علمی روز انتخاب شود.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، حجت الاسلام فرجالله هدایتنیا، در کارگاه آشنایی با روش تحقیق و امور شکلی و ماهوی تحقیق که با حضور جمعی از طلاب مدارس علمیه الزهرا و صدیقه فاطمه(سلاماللهعلیها) گرگان برگزار شد، بیان کرد: منظور از روش تحقیق، تلاش علمی برای پاسخ به سوال ذهن انسان است و اینکه ارائه نتیجه تحقیق در غالب یک متن نوشتاری استاندارد برای مطالعه و استفاده علمی دیگران قرار بگیرد.
وی به سازماندهی تحقیق و لوازم آن اشاره کرد و افزود: باید موضوع تحقیق از موضوعات فقهی- حقوقی متناسب با نیازهای علمی روز انتخاب شود؛ در صورتی که موضوع انتخابی، از موضوعات اصول فقه باشد، آثار آن در فقه و حقوق بررسی شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تهران، به ویژگیهای موضوع تحقیق اشاره و عنوان کرد: موضوع پژوهش باید جزئی، بدیع بوده و تکراری نباشد.
حجت الاسلام والمسلمین هدایتنیا پیرامون هدف در انجام یک پژوهش توضیح داد: هدف از تحقیق و پژوهش حل مسأله است؛ بنابراین، هر پژوهشی مسألهای دارد و محقق در صدد حل آن است و مقصود از «مسأله» گاهی یک پرسش ساده است (Question) که ممکن است دیگران به این پرسش پاسخ داده باشند، اما محقق پاسخ آن را نمیداند؛ به همین دلیل منابع مربوط را بررسی میکند تا پاسخ سوال خود را بیابد.
نظر شما