معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان، از نوآوری در برگزاری همایش بین المللی «مادران فاطمی، تربیت حسینی، تمدن نوین اسلامی» خبر داد که ترکیبی از علم و فرهنگ و هنر است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم راضیه عباسی ندوشن، معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان، در گفتگویی با اشاره به هدف اولیه از برگزاری همایش بین المللی «مادران فاطمی، تربیت حسینی، تمدن نوین اسلامی، همراه با گرامیداشت شهیده فاطمه نیک» گفت: انجام مطالعات کاربردی و سازماندهی برنامه های تخصصی و تدوین راهکارهای مناسب برای هم افزایی با بانوان مسلمان جهان در جهت زمینه سازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی از جمله اهداف برگزاری این همایش است. اقداماتی که می تواند در تحقق این هدف راهگشا باشد، شبکه سازی مجازی برای بانوان فعال، پویا و تأثیرگذار در عرصه بین الملل با محوریت زن مسلمان ایرانی است که دو رویکرد اصلی آن "جهاد و خودسازی" است.
وی بیان داشت: استان هرمزگان این افتخار را دارد که موطن و مزار ام الشهدای ایران شهیده "فاطمه نیک" است و از این جهت یکی از ارزشمندترین الگوهای زن مسلمان ایرانی و موفق در عرصه جهاد و خودسازی باید از این استان به جهان معرفی شود. نوجوانان و جوانان دهه های هفتاد و هشتاد باید بدانند که در بین مادربزرگ های این سرزمین، بسیار بودند زنانی که با الگوگیری از سبک زندگی حضرت زینب سلام الله علیها در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و عبادی نقش بزرگی ایفا نموده اند. این نقطه را می توان اوج پیوند زن مسلمان ایرانی با بزرگ زن جهان اسلام حضرت زهرا سلام الله علیها دانست که این همایش عهده دار معرفی این الگوی بی نظیر از زن است.
خانم عباسی ندوشن تصریح کرد: حضرت زهرا سلام الله علیها به تصریح روایات، سیده زنان جهان است و تمام جنبه های حیات این بانوی بزرگ برای ما الگوست. به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی «امروز با بیداری زن مسلمان که از برکات بزرگ انقلاب عظیم اسلامی است و با حضور فعّال زن ایرانی در همهی صحنههای این انقلاب شکوهمند با رشد فکری فزاینده در میان زنان، سدّ بلندی در برابر سیل بنیانکن این فرهنگ خائنانه پدید آمده است. امّا برای رسوخ و استواری این سد، نیازی مبرم به ارائهی الگوی زن مسلمان وجود دارد. شخصیّت زهرای اطهر که مجموعه ارزشهای بانوی مسلمان است، میتواند زیباترین و پرجاذبهترین ترسیم از زن را در دیدگاه همهی زنان، مخصوصاً زنان مسلمان قرار دهد». (سخنرانی در در سمینار نقش زن در جامعه (64/12/10)) آری زن مسلمان با الهام از این الگوی جهانی می تواند به آرامش، رشد، کمال و تعالی در راستای بندگی و عبودیت دست یابد. حتی می توان گفت نقطه اوج تمدن نوین اسلامی الگوگیری از شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیهاست که فرزند عزیزش حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف فرمود: «الگوی من مادرم حضرت زهرا سلام الله علیهاست.» (وَ فِی ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ ص لِی أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ، الإحتجاج علی أهل اللجاج (للطبرسی)، ج2، ص: 467)
نوآوری در همایش، ترکیبی از علم و فرهنگ و هنر
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان با اشاره به نوآوری های این همایش بین المللی گفت: یکی از نوآوری های مهم این همایش ساختارشکنی نسبت به همایش های قبلی است، از این جهت که معمولا محور اصلی در همایش ها قالب علمی صرف و یا قالب فرهنگی به تنهایی است، اما این همایش با نوآوری هر دو بخش را در خود جای داده است؛ بخش علمی در قالب های کتاب، مقاله، پایان نامه و طرح های پژوهشی و بخش فرهنگی با 19 قالب فیلم کوتاه، و ... دو بخش اصلی همایش را تشکیل می دهند. این ترکیب نو به ما کمک می کند تا در جذب مخاطب جوان و نوجوان توانمند بوده و در هویت بخشی دینی و اسلامی به این طیف از جامعه موفقتر عمل کنیم. زیرا علاوه بر نخبگان علمی حوزه و دانشگاه، هنرمندان مستعد نیز می توانند در این همایش شرکت کرده و در ادامه با ایجاد ارتباط با این قشر و معرفی توانمندی های آنها به سایر بخش ها می توانیم در شکوفاترشدن استعداد آنها سهیم باشیم. این آثار در نهایت در سایت برکه بازتاب خواهد یافت و برترین های آن برای آرشیو صدا و سیما و برنامه های بسیج و سایر نهادها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این جوانان بااستعداد می توانند به عنوان مربی در نهادها به کارگیری شوند. از این رو برای آثار برگزیده شناسنامه صادر می شود تا سایر بخش ها بتوانند از صاحبان آثار برای تولید محتوا، اشتغالزایی و تدریس در دوره های هنری دعوت نمایند.
وی افزود: نتیجه دیگری که بخش فرهنگی همایش مادران فاطمی می تواند داشته باشد، عمل به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی است. ایشان در بخشی از فرمایشاتشان با اشاره به اهمیت هنر در ترویج فرهنگ و انقلاب اسلامی می فرمایند: «هر ایده و اندیشه و انقلابی که در قالب هنر نگنجد، ماندنی نخواهد بود آن چیزی که ایدهها را در تاریخ نگه می دارد و در سطح جامعه گسترش می دهد و در عمق جان انسانها می ریزد و از این نسل به نسل بعد منتقل می کند، یک رابطهی هنرمندانه است.» (بیانات در دیدار با خواهران هنرمند (63/3/10))
خانم عباسی ندوشن، خاطرنشان کرد: همچنین در طول برگزاری همایش و قبل از فرا رسیدن موعد همایش اصلی، دوره ها و کارگاه های تخصصی در جهت کادرسازی و ظرفیت سازی در بخش های علمی و هنری برگزار شد که به نوبه خود نقش مهمی در پرورش استعدادهای هنری در این رشته ها ایفا می کند.
وی افزود: ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که در سال های گذشته همایش نهج البلاغه نیز برگزار می شده است که به لحاظ سبک و سیاق علمی پایه و زمینه همایش مادران فاطمی به شمار می رود.
خانم عباسی ندوشن با اشاره به دعوت از میهمانان خارجی در این همایش بین المللی، گفت: بخشی از میهمانان این همایش از کشورهای مختلف اسلامی از جمله عراق، عربستان و ... هستند که اقدام به ارسال آثار کرده و در بخش تمدن سازی ارتباط فعال با آنها برقرار شده تا بتوانیم در پیشرفت برنامه ها به آنها کمک کرده و از این ظرفیت در کشور ایران نیز بهره مند شویم. امیدواریم مراحل بعدی این همایش پرشکوه تر و در ابعاد بین المللی در سایر کشورهای اسلامی برگزار شود.
نظر شما