مدیر مدرسه علمیه زینبیه رشت، در مراسم شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) در جمع طلاب گفت: دفاع از ولایت تا پای جان، نشان از عزم جدی آن حضرت در جهاد تبیین بود.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم الهام طایفه، مدیر مدرسه علمیه زینبیه رشت در مراسمی که به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار شد، بیان داشت: جهاد تبیین از مهمترین رسالتهای بانوی دوعالم در برهههای حساس صدر اسلام است که میبایست بطور ویژه مورد توجه طلاب و پیروان ایشان قرار گیرد.
وی افزود: نقش حضرت زهرا سلام الله علیها در میان اهلبیت علیهم السلام، نقشی کاملا محوری است. از جمله شواهد آن معرفی پنج نفر تحت عبا با نام ایشان است: "هم فاطمه و ابوها و بعلها و بنوها".
خانم طایفه گفت: با توجه به آن که طبق تعریف منطقی، معرِّف باید اجلی از معرَّف باشد، به نظر میرسد که فاطمه سلام الله علیها در عالم ملائک، کاملا شناخته شدهاست که الله تعالی برای معرفی آن گروه پنج نفره، ایشان را محور قرار میدهد.
وی افزود: طلاب باید در شناساندن حضرت زهرا سلام الله علیها به نسل جدید با شیوههای بهروز بکوشند؛ به این مفهوم که ببینیم اگر ایشان هم اکنون زندگی میکردند، چه عملکردی داشتند؟ اگر ایشان امروز در عصر ما زندگی میکردند چه مواجهه ای با تکنولوژی روز داشتند؟ مثلا اگر بنا بود ایشان از گوشی موبایل استفاده کنند، چه میکردند؟
مدیر مدرسه علمیه زینبیه رشت در ادامه عنوان کرد: طلاب میبایست با روحیه محققانه، معارف فاطمی را از اندک منابع موجود زندگی این بانو، همچون سورههایی که در شان ایشان آمده، روایات وارده از سوی معصومین،حدیث کساء و خطبه فدکیه واکاوی و به دیگران معرفی کنند.
وی افزود: امروز زنان ما باید با شوهرداری فاطمی آشنا باشند؛ تربیت فرزند زهرایی را بشناسند؛ به نحوه ارتباطات خانوادگی ایشان توجه کنند و به طور کلی سبک زندگی فاطمی را جویا شوند و در زندگی الگو بگیرند.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که ما برای اینکه رفتار فاطمی داشته باشیم، باید ابتدا اندیشه و عقیدهمان فاطمی بشود که همانا اندیشه توحیدی است.
مدیر مدرسه علمیه زینبیه رشت افزود: اخلاص و وجهاللهی حضرت زهرا سلاماللهعلیها نتیجه توحید محوری ایشان است، لذا در یکجا میشوند مصداق عبارت "یطعمون الطعام مسکیناً و یتیماً و اسیراً" و جایی دیگر کوثر و غیره.
خانم طایفه در ادامه اظهار داشت: حضرت زهرا سلام الله علیها در شرایط حساس پس از رحلت پیامبر عظیمالشان اسلام، دست به اقدام عملی زدند و نسبت به منحرف کردن ولایت به سمت خلافت واکنشهای آشکاری نشان دادند و این دفاع از ولایت تا پای جان، نشان از عزم جدی حضرت زهرا سلاماللهعلیها در جهاد تبیین بود.
وی خاطرنشان کرد: تشریففرمایی صدیقه طاهره بر سر مزار شهدای احد به سند کتاب شریف کافی، هفتهای دو بار، روزهای دوشنبه و پنجشنبه، آن هم با در نظر گرفتن فاصله راه، وضعیت سخت بارداری و غم عظیم از دست دادن پدر، از نمونههای عملی وعینی جهاد تبیین ایشان است.
وی تصریح کرد: بانوی دو عالم با گریستنن بر سر مزار حمزه سیدالشهدا، یاد شهیدی را خاطر نشان میفرمودند که یک تنه کار امت میکرد؛ همو که اگر زنده بود، مولی علی علیه السلام آنگونه غریب و تنها نمیماند! چنانکه امیرالمؤمنین علی علیه السلام خود میفرمود: "لو کان بهم حمزه او اخی جعفر ما بایعت کرها."
مدیر مدرسه علمیه زینبیه رشت در پایان افزود: نمونه دیگر جهاد تبیین عینی صدیقه کبری سلام الله علیها، رفتن ایشان به مسجد و ایراد خطبه فدکیه است. ایشان در فرازهای خطبه فدکیه با روشنگری، در صدد اصلاح بسیاری از کجفهمی های مردم از دین اسلام بر آمدند.
نظر شما