برگزاری دوره "مهارت ارتباطی زوجین" در مدرسه علمیه الزهرا(س) واوان

دوره "مهارت های ارتباطی زوجین" با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدیان، استاد حوزه و دانشگاه، در مدرسه علمیه الزهرا(س) شهر واوان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، واوان/ حجت الاسلام والمسلمین محمدیان، استاد حوزه در دوره "مهارت های ارتباطی زوجین" در مدرسه علمیه الزهرا(س) شهر واوان که با حضور طلاب و همسران شان، برگزار شد، با اشاره به راه های رسیدن به خوشبختی، گفت: برای خوشبختی، باید در زندگی زناشویی، نگاه را از فردمحوری و منم منم کردن برداشت و به زوجیت رسید.

وی ادامه داد: اگر نگاه این باشد که "مهم من و خواسته‌ی من است"، نشان می‌دهد که هنوز به زوجیت نرسیده اند و نمی‌توانند زندگی خوبی داشته باشند.

استاد حوزه بیان داشت: برخی زوج‌ها مثل آب و خاک هستند، یعنی تا یک حد با هم ترکیب می‌شوند، ولی بعد از یک مدت دوباره ته‌نشین می‌شوند و روابط سرد می‌شود. بهترین ترکیب، آب و قند است که هر قاشقی برداریم، شیرین است و زوجیت ایجاد شده است. 

حجت الاسلام والمسلمین محمدیان ضمن توجه به نگاه زوجیت در زندگی خاطرنشان کرد: زن و شوهر به عرصه زندگی زناشویی نیامدند تا هر یک سهمی ببرند، بلکه آمده‌اند تا هر یک سهمی گذارند. باید حساب مشترک باز کنند و باهم باشند؛ وقتی زندگی بر اساس زوجیت و ارتباط قوی باشد، ثمره‌اش فرزندان نیکو می‌شود.

مشاور خانواده‌ در مورد ریشه اصلی طلاق‌ها افزود: ریشه طلاق ها به این برمی گردد که اصلا زوجیتی ایجاد نشده است؛ یعنی ارتباط موثری بین زن و شوهر نیست. مثلا دختر می‌گوید من باید فلان لباس را خریداری کنم و  اگر مرد توان خرید نداشته باشد، او را سرزنش می‌کند که اگر توان خرید لباس نداری چرا ازدواج کردی؟! عامل در اینجا آن است که زوجیت اتفاق نیفتاده است. حجت السلام و المسلمین محمدیان اثر سوء عدم زوجیت و ارتباط موثر را در فرزندان عنوان داشت و گفت: چقدر الان شوهرانی هستند که به آشپزی زنان خود ایراد می‌گیرند؛ چون در خانواده‌ای بزرگ شده‌اند که پدر خانواده این رفتار را با مادر داشته و او یاد گرفته است.

وی از دیگر علل طلاق را عدم داشتن مهارت حل مساله دانست و عنوان داشت: برخی انتخاب غلط است را عامل طلاق می‌دانند، در صورتی که خیلی از زوج‌ها انتخاب درستی برای یکدیگر هستند ولی چون در مواجه با مشکلات مهارت حل مساله را ندارند، به فکر طلاق می‌افتند. این مساله یعنی عدم مدیریت مشکلات نیز به خانواده باز می‌گردد؛ زیرا خانواده در بروز مشکلات این طور نبوده که دور هم بنشینند و مشکل را حل کند تا بچه یاد بگیرد و در زندگی خود به کار گیرد.

مشاور خانواده، خوشبختی را ساختنی دانست و تاکید کرد: با نشستن، خوشبختی حاصل نمی‌شود. باید بدانید مشکلات وجود دارد. فکر نکنید فقط طرف مقابل خطاکار است و شما هیچ خطایی ندارید. همچنین فکر نکنید که مشکلات در زندگی‌ دیگران وجود ندارد. برخی از دیدن برخی رفتارهای سایر زن و شوهرها خیال می‌کنند مرغ همسایه غاز است و فضای مقایسه را ایجاد می‌کنند.

وی افزود: اگر در مشکلات زندگی، دنبال حل مساله نباشیم، به جای حل مشکل، مساله و مشکلی جدید ایجاد می‌شود. مثلا اگر بچه مشکلی دارد و خانم و آقا به جای حل مساله، این مشکل را به گردن یکدیگر بیندازند و یکدیگر را مقصر بدانند، مساله و معضل جدید و اختلاف جدیدی ایجاد شود. یادتان باشد هیچ مساله ای نیست مگر اینکه حل شود. دنیا محل ابتلاست و گاهی خداوند از طریق رفتار همسرت تو را آزمایش می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدیان ادامه داد: گاهی فکر می‌کنیم آدم خوبی هستیم، ولی حال واقعی افراد در هنگام غضب معلوم می شود که چه عکس‌العملی نشان می‌دهد.

وی به چند اصل مهم در زندگی اشاره کرد و گفت: در هنگام مشکلات و ایجاد یک مساله، قبل از اینکه بگوئیم چه برخوردی کنیم، باید بگوییم چه برخورد اشتباهی نباید انجام دهیم. مثلا در برابر فرزندان مشکل همسر را نگوئیم و بروز ندهیم. لذا لازم است در برابر اشتباهات طرف مقابل، واکنش فوری نشان ندهیم تا موضوع مشخص شود. می‌توان گفت یکی از علل مهم در طلاق‌ها این است که کاری که نباید انجام بدهیم را انجام می‌دهیم. همچنین نباید تصمیم عجولانه گرفت و واکنش عجولانه داشت. از بیان مشکلات و اختلافات به دیگران برحذر بود. گاهی برخی مشکلات و مسائل حقیقتا مشکل نیست بلکه به دلیل سوءتفاهم است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدیان در انتها به اهمیت هویت‌سازی در خانواده اشاره کرد و گفت: در ارتباط با فرزندان هویت سازی کنید که کرامت فرد را بدنبال دارد، چرا که در احادیث آمده است آنکه خود را کوچک شمارد، از شر او در امان مباش. هویت سازی یعنی دیده شدن. حتی وقتی بازی می‌کند اگر بازی ۷۰ درصد لذت برایش داشته باشد، اینکه پدر و مادر او را ببیند، لذتش ۱۰۰ برابر می‌شود و اگر همراه با او مشغول بازی شود، باز هم بیشتر. در مورد خانم‌ها مثلا موقع غذا پختن چنانچه مورد تعریف قرار بگیرند یا نقاط قوتشان بیان گردد، بخشی از هویت سازی و دیده شدن است. هویت‌سازی در چرخه روابط بین زن و شوهر و والدین و فرزندان شکل می‌گیرد.

در ادامه کارگاه، مباحث مربوط به  راه های حل اختلافات در زندگی بیان و تبیین شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha