در مراسمی با حضور نماینده ولی فقیه در استان گلستان برترینهای هفتمین جشنواره استانی علامه حلی تجلیل شدند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، اختتامیه هفتمین جشنواره استانی علامه حلی با تجلیل از برترین ها در استان گلستان به کار خود پایان داد.
در مراسم تجلیل از این برترینها که با حضور جمعی از مسئولان مدیریت استانی حوزه علمیه خواهران و برادران و ممتازین جشنواره علامه حلی در بیت نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، آیتالله نورمفیدی با اشاره به همزمانی سال جدید و ماه مبارک رمضان، ضمن بیان توصیههایی برای ورود به ماه مبارک رمضان، بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) قبل از فرارسیدن ماه مبارک رمضان مردم را برای ورود به این ماه آگاه میکردند.
وی ماه مبارک رمضان را ماه خودیابی خواند و توضیح داد: باید در ماه رمضان اندیشید که کجا هستیم و جایگاهی که باید باشیم را شناخت و این دو را با هم مقایسه کرد؛ بر اساس آیات قرآن کریم، جایگاه انسان بندگی است و این خاص انسان است که باید آن را پیدا کرد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان به مقایسه جایگاه آفرینش انسان و ملائکه پرداخت و گفت: ملائکه از ابتدای خلقتشان در مقام فعلیت بودند و قوهای در آنها وجود نداشت در حالی که انسان در مقام قوه است و باید با خودیابی به مرحله بندگی برسند.
آیتالله نورمفیدی در بخش دیگر سخنان خود، امر پژوهش را مهم خواند و خاطرنشان کرد: در گذشته تحقیق و پژوهش مطرح نبود و تمام دغدغه طلاب فهمیدن متون درسی حوزه بود؛ پژوهش در حوزه، امر مبارکی است و باید طلاب در موقعیتهای پیشآمده به دنبال تحقیق روند.
وی مباحثه دروس دینی را از امتیازات حوزههای علمیه دانست و گفت: امر مباحثه در حوزه خیلی خوب است زیرا موجب رشد تفکر انسان میشود و نوعی ورزش فکری بوجود میآید زیرا طلاب مطالب را بحث میکنند.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه با نبود تحقیق، علم کمتر رشد میکند، به فرمایشی از رهبر معظم انقلاب در مواجه با تحریمها و رشد علمی کشور اشاره کرد و ادامه داد: همچنین، نباید از شبهات ترسید به ویژه مسلمانان که گنجینههای علمی عظیمی دارند؛ شبهات موجب تفکر و اندیشیدن و پاسخ یافتن آنها میشود.
آیتالله نورمفیدی علم و پژوهشی را مفید دانست که مشکلات جامعه را حل کرده و به کمک صنعت و اقتصاد بیاید؛ در حوزه نیز علوم باید مشکلات مردم و شبهات جوانان را حل کند.
وی به شخصیت علمی علامه طباطبائی و استاد مطهری اشاره کرد و افزود: استاد مطهری علم را گسترده کردند و حتی کتاب داستان و راستان ایشان نیز مفید است؛ ایشان علم را به پیچ و خمهای گرفتاری و مشکلات مردم آورد تا مفید باشد.
نماینده مردم گلستان در خبرگان رهبری تاکید کرد: به خواهران و برادران طلبه باید القا کرد تا درس بخوانند و وارد میدانهایی شوند که انبیاء وارد شدند و مراقب سخنان خود باشند که موجب اشکال و شبهه نشوند.
آیتالله نورمفیدی در پایان از ممتازین جشنواره علامه حلی تشکر کرد و از آنان تجلیل نمود.
همچنین، در ابتدای این مراسم خانم حسینی واعظ گزارشی از نحوه ارزیابی آثار ارسالی ارائه داد و گفت: امسال چهاردهمین دوره کشوری علامه حلی(ره) و هفتمین جشنواره استانی برگزار شد.
وی اعلام کرد: از میان آثار ارسالی از استان گلستان، ۲۸۴ اثر مربوط به حوزه خواهران بود که ۱۲ نفر از نفرات برتر امروز تجلیل خواهند شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان افزود: برگزیدگان از مدارس علمیه خواهران الزهراء(س) گرگان و مینودشت، سعدیه خواهران رامیان و کوثر علی آباد کتول بوده و بیشترین آمار متعلق به الزهراء(س) گرگان است.
همچنین در ادامه جلسه، حجت الاسلام والمسلمین عباسعلی رضایی دبیر جشنواره استانی علامه حلی ضمن تبیین برنامه های پژوهشی حوزه بیان کرد: مباحث پژوهشی در مدارس رو به رشد است و مشوقهای خوبی برای محققین در نظر گرفته شده است.
وی اعلام کرد: در این جشنواره ۵۲۸ اثر ارسالی، با هم به رقابت پرداختند که از مجموع این تعداد ۱۸ اثر رتبه برگزیده استانی را به خود اختصاص دادند و جهت رقابت کشوری به قم ارسال شدند.
معاون پژوهش حوزه علمیه استان به رشد چشمگیر بیش از ۵۰۰ درصدری مشارکت برادران نسبت به سال گذشته اشاره کرد و در پایان از همکاری خوب مدیر و معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران با دبیرخانه استان تشکر کرد.
نظر شما