مدیرکل پژوهشهای عمومی حوزههای علمیه خواهران با حضور در سیامین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به تشریح فعالیتهای پژوهشگران حوزههای علمیه خواهران در عرصههای قرآنی پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزه های علمیه خواهران، خانم منظری، مدیرکل پژوهشهای عمومی حوزههای علمیه خواهران در گفتوگویی با ستاد خبری غرفه مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران در سیامین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که در مصلی تهران در حال برگزاری است، اظهار داشت: نمایشگاه قرآن میدان و عرصه به چالش کشاندن همه قدرت های پوشالی است.
وی با بیان این که قرآن کریم به عنوان کلام الهی ابرقدرتی است که هیچ قدرتی، مجالِ ستیز با آن را ندارد، افزود: حقانیت قرآن و دین مبین اسلام اظهر من الشمس است و اگر عداوتی با آن صورت می گیرد به دلیل نافذ و اثرگذاربودن آیات الهی است که توان درهم شکستن تمام قدرتهای ناعادلانه و ناحق عالم را داشته و قدرت تسخیر عقول و روح و جان عالم در ایجاد بهار قرآن را دارد و این از قدرت لایتناهی پروردگار عالم است؛ همانطور که خداوند در آیه ۵۹ سوره مبارکه انعام می فرماید: کلیدهای خزائن غیب نزد اوست، کسی جز او بر آن آگاه نیست و نیز آنچه در خشکی و دریاست همه را میداند و هیچ برگی از درخت نمیافتد مگر آنکه او آگاه است ... و بویژه «وَلَا رَطْبٍ وَلَا یَابِسٍ إِلَّا فِی کِتَابٍ مُبِینٍ» و هیچ تر و خشکی، نیست جز آنکه در کتابی مبین مسطور است.
مدیرکل پژوهشهای عمومی حوزههای علمیه خواهران ادامه داد: در تفسیر المیزان آمده است که قرآن، ظاهری دارد و باطنی، و باطن آن هم باطنی دارد، تا هفت باطن یا تا هفتاد باطن. غور در آیات الهی مبتنی بر سنت، احادیت و روایات ائمه معصومین علیهم السلام و فهم بطون قرآن به عنوان کارویژه مفسران در تولید ادبیات نظری است.
وی با بیان این که محققان و پژوهشگران دینی مأموریت کاربردی نمودن این ادبیات تولید شده را در مجال ها و قالب های متعدد دارند، خاطرنشان کرد: از این رو بیش از ۱۰۰۰ پژوهشگر حوزه علمیه خواهران در عرصه قرآنی توانسته اند آثار بسیاری را در قالب های ذیل خلق کنند:
۱. راه اندازی ۹ نشریه علمی تخصصی و ترویجی با موضوعات قرآنی: ۱. دوفصلنامه علمی ترویجی تفسیر و علوم قرآنی «حکمت بالغه» ۲. دو فصلنامه علمی تخصصی مطالعات قرآنی/ جستارهایی در مورد جنسیت و خانواده ۳. دو فصلنامه علمی تخصصی پژوهشنامه تفسیر مقارن ۴. دوفصلنامه علمی تخصصی تفسیر تطبیقی روایی ۵. دو فصلنامه علمی تخصصی مطالعات میان رشته ای تفسیر ۶. دوفصلنامه علمی تخصصی مطالعات تفسیری و معنا شناختی قرآنی ۷. دوفصلنامه علمی تخصصی رهیافت های نقلی آیه پژوهی ۸. فصلنامه علمی تخصصی آیین علوی/ نشریه ویژه نهج البلاغه ۹. دوفصلنامه علمی تخصصی پژوهش های خانواده قرآنی
۲. برگزاری ۳۰ کرسی علمی ترویجی با موضوعات قرآنی
۳. مشارکت علمی در همایش های ملی و بین الملل نظیر: مرجعیت علمی قرآن، تبیین اندیشه های قرآنی حضرت امام خامنه ای و کنگره بین المللی علامه طباطبایی و خلق آثار برگزیده
۴. مشارکت حداکثری پژوهشگران حوزه خواهران در تدوین کتاب، پایان نامه و مقالات در سطوح ۲ و۳ و۴ در جشنواره علامه حلی و تولید آثار منتخب و برگزیده
۵. برگزاری نشست های تخصصی به عنوان پیش نشست های علمی همایش های علمی با موضوعات قرآنی
۶. ارسال آثار قرآنی در مسابقه گروهی رشد
۷. تولید محتوا در فضای مجازی توسط پژوهشگران رشد یافته و مربیان سئو با تولید ۱۰۰۰ کوته نوشت با مستندات قرآنی
خانم منظری در پایان بیان داشت: انتظار می رود با تولید آثار پژوهشی در سطوح مختلف علمی متناسب با عقول و دانش جامعه مخاطب، بر پایه آیات نورانی قرآن کریم، مبلغان حوزه خواهران در ترویج و تبلیغ دین اسلام بتوانند نقش آفرینی مؤثری را در اثرگذاری دینی و انس جامعه بانوان و جامعه علمی با قرآن و تعمیق سبک زندگی اسلامی مبتنی بر قرآن را داشته باشند تا به حول و قوه الهی شاهد شکست دشمنان در این عرصه نیز باشیم.
نظر شما