حجت الاسلام حسین هاشمی از تصویب درختواره رشته های تحصیلی حوزه های خواهران خبر داد و گفت: اگر به رشته تبلیغ توجه گردد نقطه پرش در امور فرهنگی و تبلیغی خواهد بود.
حجتالاسلام رسول حسین هاشمی، دبیر شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران کشور، در نشست فصلی مدیران و معاونان فرهنگی مدارس علمیه خواهران استان اصفهان، در خصوص مزیت نسبی حوزه علمیه خواهران نسبت به سایر نهادهای همسوی خود، گفت: اگر این نهاد حمایت و تقویت شوند، قطعا تاثیرگذار خواهند بود.
وی با اشاره به استقبال خوب دولت انقلابی در سازمان ها بنابر برنامههای گزارش شده، اظهار کرد: حتماً از ظرفیتهای متدینین مخصوصاً خانمها برای اجرای فعالیتهای فرهنگی و مشارکت مالی در امور خیر به ویژه مسائل دینی بهرهمند میشویم.
حجت الاسلام حسین هاشمی با اشاره به دوره سیکل در حوزههای علمیه خواهران و با بیان این که اگر برنامه مدون و مناسب سن و سال خواهران طلبه در این دوره فراهم شود، این دوره دوره موفقی خواهد بود، تصریح کرد: دوره سیکل مزیت مطلق حوزه علمیه خواهران است و این یعنی هیچ نهاد آموزشی در کشور امکان رقابت با حوزه های علمیه خواهران را ندارد به ویژه اگر با توافق آموزش و پرورش بتوان علاوه بر مدرک سطح دو، مدرک دیپلم را هم از آموزش و پرورش به طلاب خواهد ارائه داد.
وی در ادامه به برنامههای سالهای آتی شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه اشاره کرد و افزود: با توجه به تحقیقات انجام گرفته حتی در حوزه برادران ورودیهای سیکل به لحاظ ماندگاری در حوزه، به لحاظ معنوی و علمی از ورودیهای دیپلم موفقتر بودهاند .
دبیر شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران کشور در خصوص مباحث مرتبط با توسعه رشتههای تحصیلی در سطح سه و چهار حوزههای علمیه خواهران، خاطرنشان کرد: در سالهای گدشته درختواره رشتههای تحصیلی حوزههای علمیه خواهران به تصویب رسید که به مرور قرار است در سراسر کشور به قید اولویت پس از تدوین عناوین و سرفصلهای دروس و درنظر گرفتن اساتید متناسب، اجرا شود.
وی ادامه داد: اگر در این درختواره به رشته تبلیغ توجه گردد از جمله نقاط پرش حوزه علمیه در امور فرهنگی و تبلیغی اتفاق خواهد افتاد.
حجتالاسلام حسین هاشمی با اشاره به اینکه در حوزههای علمیه پیش از تبلیغ، همه هزینهها انجام میگیرد و نهایتاً منابع باقی مانده صرف امور فرهنگی میشود، گفت: این مسئله یکی از مسائل آسیبپذیر در حوزههای علمیه خواهران است.
وی با اشاره به بازنگری بر کاهش واحدهای آموزشی سطح دو و تغییر از حالت عمومی به حالت گرایشی، اظهار کرد: تعداد واحدهای آموزشی از ۱۹۰ واحد به ۱۶۰ واحد تقلیل پیدا میکند و ۳۰ واحد از ۱۶۰ واحد تخصصی خواهد بود.
دبیر شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران کشور به این نکته که نظام آموزش به نظام تعلیم و تربیت تغییر داده میشود، عنوان کرد: هدف ما از آموزش تربیت طلاب خواهر از لحاظ معنوی است و قرار است همه آموزشها در خدمت معنویت قرار بگیرد.
وی به بحث آموزشهای ضمن خدمت فرهنگی در حوزههای علمیه خواهران اشاره کرد و گفت: یافتههای نوینی از جمله ابزارها، محتواها، روشها و... در امور فرهنگی وجود دارد که باید به اشتراک گذاشته شود
حجت الاسلام حسین هاشمی به مواجه بودن حوزههای علمیه با تغییر نسل اشاره کرد و تصریح کرد: نوع تعامل با این افراد قطعاً با تعامل با طلبههای در دهههای گذشته متفاوت خواهد بود و این نیازمند این است که شناخت دقیقتر و اشتراکگذاری یافتهها با یکدیگر داشته باشیم تا بتوانیم به نحو احسنت با آنها تعامل پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در ارتباط با بحث ارزیابی فرهنگی طلبهها و ضمانت اجرایی علوم علاوه بر ارزیابی آموزشی باید در نگاه سیاستگذاری دقت کنیم که به چه صورت انجام گیرد تا به سرنوشت مدرکگرایی و نمرهگرایی که در مسائل آموزشی به آن مبتلا شدهایم مبتلا نشویم.
نظر شما