گسترش حوزه‌های علمیه خواهران دستاورد انقلاب است

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم افتخاری مدیر حوزه علمیه خواهران استان فارس، گسترش حوزه‌های علمیه خواهران را محصول انقلاب عنوان کرد و گفت: رسالت اصلی حوزه علمیه خواهران تربیت زن و اسلام‌شناسی است و اینکه در مواجهه با مخاطبین زن بتواند نیازهای حوزه زنان را برطرف کند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران / فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم افتخاری، مدیر حوزه علمیه خواهران فارس در گفت‌وگویی، با اشاره به آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه گفت: حوزه علمیه دارای سابقه بیش از هزار ساله است که در زمان شیخ طوسی حوزه نجف تأسیس شد و بعد از آن مابقی حوزه‌ها شکل گرفتند و البته حوزه علمیه قم با حضور شیعیان کوفه در دو مرحله تشکیل شد.

وی افزود: در دوران مختلف ما عالمان و راویان مطرح زن هم داشته‌ایم و قبل از انقلاب چند مدرسه علمیه خواهران داشتیم اما بعد از انقلاب اسلامی جامعه الزهرا سلام‌الله قم شکل گرفت که علاوه بر زنان ایرانی از کشورهای دیگر هم علاقمندان وارد این نهاد حوزوی می‌شدند.

مدیر حوزه علمیه خواهران فارس گفت: به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی حوزه‌های علمیه خواهران رشد چشم‌گیری داشت که در دهه ۸۰ اوج شکل‌گیری مدارس علمیه خواهران در کشور بود و در دهه ۹۰ مدیریت‌ها استانی شدند.

وی افزود: در کشور نزدیک به ۵۰۰ مدرسه علمیه خواهران در سطوح دو، سه و چهار داریم که از نظر کمی ظرفیت‌های کشور مورد پوشش قرار گرفت ولی از این به بعد مدارس علمیه خواهران به سمت کیفی‌سازی سوق پیدا می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین افتخاری، گسترش حوزه‌های علمیه خواهران را محصول انقلاب عنوان کرد و ادامه داد: از آنجا که رسالت حوزه خواهران متفاوت از حوزه برادران است، یک چشم‌انداز کلی ترسیم شد که حوزه علمیه خواهران مرجعیت امور مربوط به بانوان جامعه را در بر بگیرد.

وی افزود: در مسائل دینی و فقهی مباحث حوزه زنان اقتضائات خاصی دارد که فهم برخی موضوعات را فقط خود بانوان درک می‌کنند در نتیجه وجود طلاب خواهر برای تشریح احکام و مشاوره‌های مذهبی و خانواده یک ضرورت است.

مدیر حوزه علمیه خواهران فارس بیان کرد: اسلام دینی است که برای زنان یک نظام کلی و قوانینی را متناسب با اقتضات جسمانی و روحانی آنان در نظر گرفته است و در طرف مقابل تمام وظایف مالی خانواده را بر عهده مرد قرار داده است.

وی افزود: اگر حقوق و وظایف زنان در اسلام را به صورت مجزا بررسی کنیم شاید شبهه ایجاد شود که تبعیض قائل شده است اما اگر حقوق و وظایف خانواده از منظر اسلام را در کنار یکدیگر و به‌صورت یک نظام در نظر بگیریم، خواهیم دید که اسلام بهترین برنامه را برای نظام خانواده تنظیم کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین افتخاری ابراز کرد: حوزه علمیه خواهران مرجعیت امور بانوان را عهده‌دار است و برای همین است که ما در علوم دینی، روان‌شناسی و مشاوره نیازمند زنان باسواد هستیم تا نیازهای قشر خود را پوشش دهند.

وی تأکید کرد: رسالت اصلی حوزه علمیه خواهران تربیت زن و اسلام‌شناسی است که ابعاد مختلف دین را شناخته و در مواجهه با مخاطبین زن بتواند نیازهای حوزه زنان را برطرف و احکام، شریعت، نحوه تربیت صحیح فرزند و همسرداری را بیان کند و بتواند نیازهای فردی و اجتماعی زنان را در حوزه دین و تربیت و تعالی برطرف کند.

این استاد حوزه علمیه گفت: دروس آموزشی حوزه خواهران متناسب با اهداف متعالی حوزه تعیین شده است که با توجه به نیازهای روز، برخی متون در حال تحول و رو به رشد و تعالی هستند که البته هدف و چشم‌انداز ما با دروس تدریس شده در حوزه خواهران همخوانی دارد.

وی افزود: با رصد اهداف بلند حوزه خواهران می‌بینیم که نسبت به نقطه ای که هستیم و آن اهداف هنوز خیلی راه داریم تا به هدف برسیم و هرچند به گذشته هم نگاه می‌کنیم می‌بینیم که بسیار پیشرفت داشته ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین افتخاری اضافه کرد: از دستاوردهای حوزه خواهران می‌توان به تألیفات و پژوهش‌های تخصصی در حیطه زن و خانواده اشاره کرد تا جایی که ما شاهد تأسیس پژوهشکده زن و خانواده در زیرمجموعه حوزه علمیه خواهران هستیم.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌های غربی حقوق زنان را وارونه جلوه می‌دهند، گفت: در حوزه زنان برخی مسائل جزء حقوق زنان مطرح می‌شود که در واقع حقوق اصلی زنان نیست و در مقابل، مسائلی که از حقوق زنان نیست را جزئی از حقوق زن عنوان می‌کنند و این حوزه علمیه است که باید فرهنگ اسلامی را اشاعه دهد.

مدیر حوزه علمیه خواهران فارس در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به رشد پذیرش حوزه علمیه خواهران فارس اعلام کرد: در حوزه خواهران استان فارس بیش از ۳۰ مدرسه علمیه در سطوح دو، سه و چهار مشغول به فعالیت هستند که تاکنون بیش از چهارهزار فارغ‌التحصیل داشته است.

وی افزود: اکنون نیز 2500 طلبه به‌صورت فعال و در حال تحصیل هستند و حدود شش‌هزار نفر به‌صورت کادر، استاد، طلبه و مبلغ در حوزه علمیه استان فارس مشغول هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین افتخاری در پایان یادآور شد: به لطف خداوندمتعال و عنایات امام عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف، استقبال از حوزه علمیه بسیار چشمگیر است و برای سال تحصیلی جدید حدود ۶۰۰ نفر به طلبه‌های ما اضافه خواهند شد.

پایان پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha