کارگاه‌های پژوهشی تابستانی برای بانوان طلبه برگزار شد

خانم طاهره حیاتی معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم، از برگزاری کارگاه‌های متعدد پژوهشی در تابستان ۱۴۰۳ برای طلاب خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران / قم مقدسه، خانم طاهره حیاتی، معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم از برگزاری کارگاه‌های متعدد پژوهشی در تابستان ۱۴۰۳ برای طلاب خبر داد.

وی افزود: افزایش مهارت طلاب در عرصه پژوهش از سیاست‌های معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان قم است و در راستای این سیاست‌گذاری، برای تقویت مهارت پژوهشی بانوان طلبه در طول سال برنامه‌های ترویجی متعددی مانند نشست، کرسی و... اجرا می‌شود، اما تعطیلات تابستانی و فراغت طلاب از تحصیل فرصت ویژه‌ای برای اجرای برنامه‌های پژوهشی است.

معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم با اشاره به برگزاری برنامه‌های متعدد مشارکتی با نهادهای مختلف مانند دوره آموزش ادبیات قرآنی بیان کرد: در کنار کارهای پژوهشی که به‌صورت مشترک برگزار شد، برنامه‌هایی به صورت ویژه توسط این معاونت در قالب «مدرسه تابستانه مهارت و پژوهش» اجرا شد که برگزاری کارگاه روش تحقیق کیفی از جمله آن‌ها بود.

وی با اشاره به اینکه این کارگاه برای اولین در معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران برگزار شد، گفت: برای برگزاری این کارگاه بررسی‌های متعددی صورت گرفت تا بهترین روش آموزش داده شود؛ زیرا روش‌های متعدد پژوهش کیفی محض و روش‌های کیفی و کمی وجود دارد؛ اما با توجه به هدف حوزه خواهران که ورود به مباحث علوم انسانی و صاحب نظر شدن در مسائل زن، خانواده، کودک و... است دو روش تحقیق کیفی اصلی و بنیادین یعنی «روش تحلیل مضمون» و «روش تحقیق کیفی نظریه داده (گراندد تئوری)» آموزش داده شد.

خانم حیاتی ادامه داد: این دو روش از روش‌های بنیادین در روش تحقیق کیفی است به طوری که افرادی که این روش را فرا گرفته باشند می‌توانند با فیلم‌های آموزشی که در اینترنت وجود دارد سایر روش‌ها را به آسانی فرا بگیرند.

وی اضافه کرد: این کارگاه در دو گروه برای اساتید روش تحقیق، معاون‌های پژوهش مدارس و اساتیدی که در زمینه پژوهش فعال بودند، برگزار شد. در هفته پژوهش گردهمایی پژوهشگران کیفی برگزار می‌شود تا خروجی این کارگاه بررسی شود.

معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم اظهار کرد: استفاده از متون و منابع عربی یکی از دغدغه‌ها و مشکلات طلاب جوان است در حالی که متون عربی از پرکاربردترین متون در حوزه علمیه است. در راستا تقویت مهارت چگونگی استفاده و ترجمه متون و منابع عربی، سه کارگاه به صورت سلسله‌وار و متوالی با عناوین «رویارویی با متن عربی»، «کارگاه فن ترجمه» «دریافت پیام» برگزار شد.

وی با بیان اینکه این کارگاه با تمرکز بر روی متون عربی برگزار شد؛ اما برای استفاده از منابع و متون فارسی نیز کاربرد داشت، افزود: مخاطب اصلی این کارگاه طلاب سطح سه و چهار بودند؛ اما اساتید و طلاب سطح دو علاقه‌مند به پژوهش نیز در این کارگاه حضور داشتند.

خانم حیاتی بیان کرد: رعایت نکات ویراستاری در نگارش مقالات یکی از مسائل بسیار مهم است در حالی که با پژوهشگران متعددی مواجه بودیم که از مسائل ابتدایی ویراستاری اطلاع نداشتند به همین خاطر دو کارگاه «نویسندگی علمی» و «نکات کلیدی ویراستاری» برگزار شد. طلاب این دوره با استفاده از روش‌های نوین آموزشی، مباحث علمی به شیوه‌ای جذاب و کاربردی را توسط استاد صابری فرا گرفتند. در این کارگاه ویراستاری ماشینی نیز آموزش داده شد.

وی اضافه کرد: در سال‌های گذشته کارگاه‌های پیشرفته ویراستاری برای ویراستاران برگزار شده بود؛ اما این کارگاه به هدف تربیت ویراستار صورت نگرفت؛ بلکه هدف این کارگاه، آموزش مهارت ابتدایی ویراستاری به طلاب بود.

معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم گفت: معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران هر ساله پویشی را به‌عنوان نذر علمی در هفته پژوهش برگزار می‌کند؛ اما امسال با توجه به تقارن ماه محرم و تعطیلات تابستانی این پویش در تابستان برگزار شد.

وی ادامه داد: در این پویش فایل‌های صوتی و تصویری کارگاه‌ها و دوره‌های متعددی که در سال‌های اخیر برگزار شده بود با اجازه اساتید برگزار کننده در یک بسته آموزشی به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گرفت. علاقه‌مندان می‌توانستند با در ارسال شماره مربوطه به نشانی ایتا معاونت پژوهش، این مجموعه را دریافت کنند.

خانم حیاتی گفت: در این مجموعه آموزشی، نکات کاربردی مانند مقدمه نویسی، چکیده نویسی رزومه نویسی، تشکیل پرونده پژوهشی و... به صورت مختصر اما کاربردی آموزش داده شده بود. در این پویش فراخوانی نیز اعلام شد تا علاقه‌مندان تولیدات آموزشی و علمی خودشان را به اشتراک بگذارند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha