خانم مریم جعفریسراجی مدیر مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلاماللهعلیها بندرعباس، از برگزاری طرح اربعین تعالی برای طلاب جدیدالورود در این مدرسه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/ هرمزگان، خانم مریم جعفریسراجی مدیر مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلاماللهعلیها بندرعباس در افتتاحیه طرح اربعین تعالی در این مدرسه که با حضور طلاب برگزار شد، ضمن آرزوی سال تحصیلی پر از خیر و برکت برای طلاب تصریح کرد: فقه ما فقه جعفری و شیعه است؛ همه اهلبیت علیهمالسلام ناشر و تبیینکننده احکام خدا بودند اما زمان امام باقر علیه السلام و زمان امام صادق علیهالسلام یک فرصت خاصی ایجاد شد تا در فقه شیعه یک تبلور و فرصت بیشتری برای رشد آن ایجاد شود. اختلاف بنیامیه و بنیعباس فرصتی برای تقویت فقه امامیه ایجاد کرد.
مدیر مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلاماللهعلیها بندرعباس اذعان داشت: طرح اربعین تعالی، روش جدید حوزه علمیه خواهران برای طلاب جدیدالورود است که با رسالت و اهداف و مسئولیت طلبگی آشنا شوند.
وی افزود: در سالهای گذشته طرحی به نام طلیعه حضور وجود داشت که در بازه زمانی یک روز در همان شهر یا در شهر قم این طرح پیاده میشد و این شاخصهها برای طلاب جدیدالورود تبیین میشد از امسال طرح جدیدی برای طلاب جدید تحت عنوان طرح اربعین تعالی آمد. که این طرح برای اولینبار در کشور اجرا میشود و برای همه طلاب نیست بلکه بعضی از استانها و بعضی از مدارس انتخاب شدهاند بهعنوان مثال برای استان هرمزگان فقط شهر بندرعباس انتخاب شده که این طرح بهصورت آزمایشی در آن برگزار میشود.
استاد حوزه با اشاره به اینکه طرح اربعین تعالی با هدف آشنایی طلاب جدیدالورود با موقعیت و فضای حوزه نگاشته شده است، خاطرنشان کرد: این طرح به مدت چهل روز، از ۲۰ شهریور تا اول آبان اجرا میشود که برنامههای متفاوتی دارد. در این بازه زمانی واحدهای درسی ارائه نمیشود و تمام درسها براساس ۱۸ سرفصل است که از سوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران قم ابلاغ شده و به صورت درس خواندن رسمی نیست.
خانم جعفری بیان کرد: برخی افراد از آینده حوزه اطلاع ندارند و گمان میکنند طلبگی شغل است در صورتی که طلبگی شغل نیست زیرا؛ شغل دو مفهوم دارد. اول آنکه، شغل به معنای چیزی که انسان از آن کسب درآمد میکند، میباشد و دوم اینکه شغل به معنای سرگرمی است. اما طلبگی نه بحث درآمد در آن مطرح است و نه اینکه برای سرگرمی است گرچه در عالم طلبگی هر دو اینها وجود دارد زیرا؛ پس از فارغالتحصیلی میتوانید با مدرک آن مشغول به کار شوید اما این که گفته شود؛ طلبگی شغل است مثل باقی شغلها و هدف کسب درآمد باشد، نیست.
مدیر مدرسه علمیه الزهراء سلاماللهعلیها افزود: نگاه شغلی به طلبگی و حوزه، نگاه آسیبزننده و آفت است. در طلبگی؛ درآمد، تحصیلات و آینده شغلی وجود دارد بسیاری از طلاب، تحصیلات تکمیلی ارشد و دکترا دارند؛ پست دانشگاه را گرفتند، عضو هیئت علمی، مؤلف و محقق هستند و کارهای علمی بالایی انجام میدهند اینها بحث مادی و درآمد هم دارد اما هدف نباید این باشد پس در این طرح هویتطلبگی تبیین میشود که طلاب چهل روز با یک نگاهی روشن و بصیرتی کامل، آینده و راه خود را انتخاب کنند.
خانم جعفری اظهار داشت: اقامه دین نیاز به افرادی دارد که دین را اقامه کنند چنانچه در مد و سینما افرادی هستند که آن را اقامه میکنند؛ دین نیز به افرادی نیاز دارد که ارزشهای آن را حفظ کند که چشم امید اهلبیت علیهمالسلام و مقام معظم رهبری مدظلهالعالی به همین جامعه روحانیت است.
استاد حوزه بیان کرد: در طرح اربعین تعالی ۱۸ سرفصل طی ۴۰ روز برای آشنایی با روحیات طلبگی و مسائل آن آموزش داده میشود که با نگاه و احاطه بیشتری راه خود را انتخاب خواهید کرد و بعد از آن کد طلبگی خواهید گرفت و درسها بهصورت رسمی برای شما ارائه خواهد شد.
خانم جعفری با اشاره به اینکه در این مجموعه چهار معاونت؛ آموزش، فرهنگی، پژوهش و مالی وجود دارد، اضافه کرد: حوزه را خانه اهلبیت علیهمالسلام بدانید که درواقع منسوب به ایشان است چون در این محل آیات و روایات را یاد میگیرید، حفظ حرمت و احترام آن نیز لازم است.
وی بیان داشت: در شخصیت یک طلبه تحصیل و تهذیب به عنوان دو رکن اساسی وجود دارد. تحصیل بدون تهذیب آفت و آسیب دارد، تهذیب هم بدون تحصیل آسیبزا است؛ لذا خداوندمتعال در قرآن میفرماید از جهالت و لجاجت بپرهیزید اما اینکه کدام مقدم بر دیگری است، میفرماید: «و یزکیهم و یعلمهم الکتاب» بنابراین طلبه شخصی است که هم به تفقه در دین و هم به تهذیب نیازمند است ولی تهذیب را بر علم مقدم میکند. یعنی توجه او در زمان درس خواندن، مباحثه علمی به تهذیب هم است که چگونه صحبت کند و چگونه برخورد کند و آن را مقدم میکند و در مسائل تهذیبی بسیار دقت میکند منظور از تهذیب؛ خود را به فضایل اخلاقی و دوری از رذائل اخلاقی چه کوچک و چه بزرگ مزین کنیم که این مسائل آرام، آرام و به تدریج است.
خانم جعفری تصریح کرد: هدف طلبگی؛ همان اقامه دین است؛ چنانچه مقام معظم رهبری مدظلهالعالی، رسالت و کار طلبگی را از جنس عشق، شور، محبت و احساس وظیفه میداند منظور از شور داشتن، انگیزه برای یاد گرفتن ارزشهای الهی و نشر آن و محبت نسبت به خداوند متعال و اهل بیت علیهمالسلام، احساس وظیفه در مقابل خود و خداوند متعال و اهلبیت علیهمالسلام است.
استاد حوزه با استناد به روایت امام صادق علیهالسلام، مبنی بر اینکه من دوست ندارم جوانان را ببینم مگر در دو حالت یا در حال یاد دادن به دیگران یا در حال یاد گرفتن، سپس بیان کرد: طبق بیانات مقام معظم رهبری مدظلهالعالی سه وظیفه عمده؛ هدایت دینی جامعه، هدایت سیاسی جامعه و هدایت اجتماعی جامعه برای طلبه بیان شده و همچنین شئون طلبگی عبارت است از تهذیب، تبلیغ و... برشمرده شده که نبود هر کدام از این ارکان برای طلبه آفت است.
انتهای پیام/
نظر شما