خانم انسیه حمزهلو مدیرمدرسهعلمیه هاجر خمین، گفت: شهید حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی همایی در سال ۱۳۳۹ در شهرستان خمینیشهر دیده به جهان گشود و دو کتاب «درسنامه مفردات» و «واژهشناسی قرآن مجید» از جمله تألیفات اوست.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران / مرکزی، خانم انسیه حمزهلو، در ویژهبرنامه گرامیداشت هفته دفاع مقدس که در مدرسه علمیه هاجر خمین برگزار شد، در بیان چگونگی زندگی شهید حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی همایی که روحانی و فرزند مرحوم نعمتالله بود، اظهار داشت؛ او در سال ۱۳۳۹ در شهرستان خمینیشهر از توابع اصفهان و خانواده ای متدیّن و مذهبی دیده به جهان گشود. و چهار سال بیشتر نداشت که پدرش بر اثر بیماری دارفانی را وداع گفت؛ پدر او کارگری ساده بود.
وی افزود: این روحانی بزرگوار در حین گذراندن دوران ابتدایی و راهنمایی، و در ایام تابستان در مشاغل مختلف عمدتا به کارهای مختلف میپرداخت تا بتواند مخارج زندگی خود را تأمین کند.
مدیر مدرسه علمیه هاجر خمین، بیان کرد: شهیدهمایی طی دوران دبیرستان، همراه با دیگر جوانان، در فعالیتهای مربوط به انقلاب، راهپیماییها و تظاهرات شرکت میکرد و در سال ۱۳۵۷ هنگام پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بود که، دوران دبیرستان را به پایان رساند.
وی در ادامه گفت: این شهید والامقام پس از پیروزی انقلاب و با تشکیل سپاه پاسداران، به عضویت سپاه در آمد و با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، به دفعات مکرر به جبهه رفت و در سال ۱۳۶۰ در منطقه آبادان، بهشدّت مجروح شد و مدّتی را در هم حتا در بیمارستان این شهر بستری بود؛ اما در سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای پنج، آن هنگام که در حال رساندن مجروحان شیمیایی به بیمارستان صحرایی بود، شیمیایی شد.
وی گفت: شهیدهمایی در سال ۱۳۶۲ برای تحصیل علوم حوزوی راهی قم شد و دوران طلبگی خود را علیرغم همه مشکلات مادّی اما سپری کرد؛ گاهی برای گذران زندگی مجبور میشد کتابهای درسی و حتا کتابهای کمیاب و گرانقیمت خود را که به سختی تهیه کرده بود به قیمتی ناچیز بفروشد. البته این همه ماجرا نبود.
در کنار درس گاهی به کار ساختمان میپرداخت. بعضی از مواقع نیز در کتابخانه فعالیّت میکرد، یا اینکه صبحها به حوزه میرفت و بعدازظهرها به کار مشغول بود و شبها تا دیروقت درصدد کسب علم به مطالعه میپرداخت.
مدیر مدرسه علمیه هاجر خمین، تصریح کرد: این شهید پس از گذراندن دوره مقدمات در سال ۱۳۷۱، در درس خارج اصول مرحوم آیتالله صالحیمازندرانی رحمتاللهعلیه نیز به مدّت پنج سال شرکت داشت و از محضر ایشان استفاده میکرد. همزمان در کنار درس در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نیز مشغول به کار شد و در این مرکز فعالیّتهای مختلفی بر عهده وی بود.
و بعد از ارتحال آیتالله صالحی مازندرانی رحمتاللهعلیه، به مدّت سه سال در درس خارج فقه استاد فرزانه آیتالله جوادیآملی شرکت کرده و از برکات ایشان بهرهمند بود.
خانم حمزهلو در ادامه افزود: شهیدهمایی در سال ۱۳۷۶، بر اثر یک حادثه تصادف مجبور شد سه ماه در خانه در بستری بماند، اما همچنان چیزی از علاقه وی به مطالعه نکاست و همواره سعی میکرد تا به برنامه حفظ قرآنیاش ادامه دهد، زیرا تا قبل از تصادف حافظ بیست جزء قرآن بود.
و حتا در امتحان روحانیون کاروانی حج، با ویلچر در جلسه حضور یافت که ماحصل آن این بود که در همان سال توانست در امتحان موفّق شود.
وی تصریح کرد: این شهید والامقام بر این اعتقاد بودند که تصادف انجام شده، حکمت خدا بوده؛ اینکه سهماه کامل وقت مطالعه بیشتری داشته باشد و بتواند در این امتحان موفق شود اما از آنجایی که شدّت جراحت در اثر تصادف زیاد بود، نتوانست دیگر به کارهایی که نیاز به فعالیّت بدنی زیادی داشت بپردازد.
مدیر مدرسه علمیه هاجر با اشاره به مطالعات قرآنی فراوان این شهید گفت: او به حلقه ترجمه جمعی قرآن پیوست و در واژهشناسی قرآن سرآمد شد و با توجّه به علاقه شدیدی که به تدریس داشت در مرکز جهانی علوم اسلامی و رشته تخصّصی تفسیر و علوم قرآن حوزه مشغول به تدریس درس «مفردات قرآن» شد و حدود ۹ سال در مراکز مختلف از جمله بخش خواهران دفتر تبلیغات و جامعهالزّهراء به تدریس مباحث مفردات و علوم قرآن پرداخت.
خانم حمزهلو عنوان کرد: او در این سالها همچنان به تألیف چند کتاب پرداخت، از جمله دو کتاب «درسنامه مفردات» برای دوره کارشناسی و «واژهشناسی قرآن مجید» برای دوره کارشناسی ارشد. و علاوه بر این با همکاری دو نفر از دوستان خود به تألیف یک دوره تفسیر ترتیبی به روش نوین به نام «تفسیر بُشری» پرداخت که تاکنون پنج جلد آن به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما