سرکار خانم رقیه حامل استاد مدرسه علمیه الزهرا سلاماللهعلیها گراش، گفت: حسن خلق راز محبوبیت است و رمز مردمداری در پرتو خوشرویی است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / فارس، خانم رقیه حامل، در نشستی با موضوع اخلاق و معاشرت (انس با مردم) که با حضور طلاب مدرسه علمیه خواهران الزهرا علیهاالسلام در گراش برگزار شد، بیان کرد: همه انبیای الهی رابطهای دوستانه و برادرانه با مردم داشتهاند. آنها با شناخت فرهنگ مردم زمان خویش با مردم انس گرفته چون عضوی از یک خانواده بزرگ در خوشیها و ناملایمات در کنار آنها بودهاند.
وی افزود: انس با مردم یعنی با مردم و در خدمت آنان بودن؛ این مهم، یکی از ضرورتهای اخلاق و رمز حیات اجتماعی برای مسلمانان است که در پرتوی آن برای خود پایگاهی مردمی بنا میکنند که برخورداری از رأفت، رحمت و مودت مردمی است.
استاد مدرسه علمیه خواهران الزهرا علیهاالسلام گراش، با اشاره به حدیثی از حضرت پیامبراکرم صلیاللهعلیهوسلم، که میفرمایند؛ "بهترین مؤمن آن است که محل انس مؤمنان باشد" گفت: در منابع دینی، ضمن بیان اهمیت و ارزش مردمداری و انس با آنها، همه آدمیان به این امر تشویق میشوند و از سوی دیگر گریز از انس با دیگران مورد نکوهش است.
وی بیان کرد: وقتی هدف، خدمت بیشتر به همنوعان باشد باید مردمداری که راه و رسم آن است را آموخت و با شناخت نمودها و شاخصهای آن توفیق خدمتگزاری و همدلی را دو چندان کرد. و حسن خلق و بخشش و محبت برخی از این نمودها است.
خانم حامل افزود: راز محبوبیت در گرو خوشخلقی است و رمز مردمداری در پرتو خوشرویی میباشد. خوش رفتاری در برخورد با مردم همچون آهنربایی است که فلز وجود انسانها را به سوی خود میکشاند و دلهای پراکنده را به هم وصل میکند.
وی گفت: حسنخلق مجموعهای از صفات و حالات نفسانی است که انسان را به حسن معاشرت با مردم توأم با گشادهرویی و خوشزبانی و مدارای با آنان وا میدارد و گاهی هم به معنای دندان بر جگر گذاشتن و مشکل را حل کردن است.
استاد مدرسه علمیه خواهران الزهرا علیهاالسلام گراش، بیان کرد: خوش رفتاری در معاشرتهای اجتماعی برای انس با مردم جزء نخستین شروط است، چرا که هیچ صفتی به اندازه آن عواطف را تحت تأثیر قرار نمیدهد. البته وراثت و تغذیه نیز در خوشاخلاقی مؤثر است.
انتهای پیام/
نظر شما