مهمترین کارکرد ازدواج از منظر قرآن، آرامش زوجین است

خانم دولتی استاد حوزه علمیه خواهران در اراک، گفت: خداوند متعال در قرآن کریم مهم‌ترین کارکرد و ویژگی ازدواج و تشکیل خانواده را، تسکین یافتن و آرامش زوجین معرفی و بیان کرده است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران / مرکزی، به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه فاطمه الزهرا سلام‌الله‌علیها در ساوه، کارگاه تحکیم خانواده با حضور خانم دولتی از اساتید حوزه برگزار شد.

در این جلسه، ابتدا خانم دولتی با بیان مقدمه‌ای کوتاه به بیان اهمیت و ارزش موضوع خانواده پرداخت و اظهار داشت: یکی از عرصه‌هایی که در چند سال اخیر بسیار مورد توجه دشمنان قرار گرفته، موضوع خانواده است. به‌طوری که اقدامات و سرمایه‌گذاری‌هایی که برای تزلزل و سستی جایگاه خانواده صورت گرفته، در هیچ عرصه‌ای انجام نشده است.

وی افزود: اصل تقدس پدر و مادر، اصل تقدس خانواده و اصل فرزندآوری را دشمنان زیر سؤال برده‌اند و به جای آن حیوان‌پروری را جایگزین کردند.

خانم دولتی تصریح کرد: کوچکترین بنیاد و ساختار یک جامعه را خانواده تشکیل می‌دهد، که اگر خانواده مورد تخریب واقع شود، نه فقط جامعه ایران، بلکه جامعه اسلامی در خطر تخریب قرار خواهد گرفت.

وی ابراز کرد: خداوند متعال در قرآن کریم، مهم‌ترین کارکرد و ویژگی ازدواج و تشکیل خانواده را، تسکین یافتن و آرامش زوجین معرفی و بیان کرده است.

این استاد حوزه، پس از بیان جایگاه و اهمیت خانواده، به مرحله اول تشکیل خانواده یعنی انتخاب همسر اشاره کرد و ضمن معرفی کتاب دانش خانواده و جمعیت، مطالب آن را در پیشبرد این مرحله بسیار مفید دانست.

وی در ادامه با اشاره به معنای ملاک و معیار ازدواج، گفت: ملاک ازدواج یعنی فرد بداند از زندگی چه می‌خواهد و هدفش از زندگی کردن چیست، بنابراین زمانی می‌تواند به این پرسش پاسخ صحیح بدهد که خود را شناخته باشد، یعنی هویت شخصی خود را بشناسد تا بداند هدف و انتظاراتش از شریک زندگی چیست.

خانم دولتی تأکید کرد: اگر فردی در مورد هویت شخصی و خانوادگی خود هنوز مشکل دارد و با آن کنار نیامده، عزت نفس او بسیار ضعیف است که باید آن را درمان کند.

وی در بیان اینکه بعضی‌ها فکر می‌کنند می‌توانند خلق و عادت ناپسند همسر خود را پس از ازدواج تغییر دهند و یا اینکه او را از خانواده و قوم و خویشش جدا کنند، تصریح کرد: این یک پندار غلط و افسانه است که برخی امید دارند که می‌توانند در آینده، عادت و خلق ناپسند فردی را که برای ازدواج انتخاب کرده‌اند، را تغییر دهند، یا اینکه فرد را از خانواده و اصل و نسبش جدا کنند، چرا که خانواده و طایفه هر فردی جزو هویت جدانشدنی اوست و فرزندی که قرار است از آن‌ها متولد شود، بانکی از خصوصیاتی است که هر یک از طرفین زن و مرد همراه دارند.

این استاد حوزه، در پایان این نشس ضمن پاسخ به سؤالات، طلاب را به نگاه توحیدی توجه داد و یادآور شد: نگاه توحیدی و خدامحورانه تنها نقطه امید و کمک است که فرد می‌تواند در هر قدم و مرحله زندگی از آن استمداد طلبد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha