برگزاری دوره عوامل مؤثر در راستای استحکام خانواده در بسطام

چهارمین جلسه از دوره آموزشی "عوامل مؤثر در راستای استحکام خانواده" در مدرسه علمیه فاطمه‌بنت‌اسد سلام‌الله‌علیها در بسطام برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران / سمنان، خانم ربابه حسنی، معاون فرهنگی و تربیتی مدرسه علمیه فاطمه‌بنت‌اسد سلام‌الله‌علیها در بسطام، از برگزاری جلسه چهارم دوره آموزشی عوامل ارتباط مؤثر در راستای انواع ارتباط و بررسی ارتباط کلامی بایدها و نبایدهای ارتباط کلامی در نمازخانه مدرسه علمیه فاطمه بنت اسد سلام‌الله‌علیها بسطام خبر داد.

وی گفت: این دوره با حضور اساتید و بانوان طلبه، دانش‌آموختگان و با سخنرانی خانم محبوبه نورمحمدی مشاور و مبلغ فعال مدرسه برپا شد.

مشاور و مبلغ فعال مدرسه در این جلسه در ابتدا تصریح کرد: توانایی صحبت کردن بخشی از مهارت ارتباط کلامی است اما همه مباحث این مهارت را پوشش نمی‌دهد، این که شما پیام‌ها را چطور به مخاطب انتقال می‌دهید و چه درکی از پیام آن‌ها دارید بخش مهمی از این مهارت است که بسیاری از افراد نیاز به پرورش آن دارند، در واقع نحوه برقراری ارتباط شما از گفته‌هایتان اهمیت بیشتری دارد،به همین سبب می‌توانید برای تقویت ارتباطات خود علاوه بر کلام، از ارتباطات غیرکلامی نظیر زبان بدن استفاده کنید. 

وی  گفت: ارتباط کلامی به طور کلی در دو حالت رخ می‌دهد. حالت اول «شفاهی» است که در ارتباطات حضوری، تماس‌های تلفنی، سمینارها و... صورت می‌گیرد. حالت دوم از نوع «نوشتنی» است که در نامه‌ها، ایمیل‌ها، پیام‌های کوتاه و... از آن برای برقراری ارتباط کلامی استفاده می‌کنیم.

خانم نورمحمدی یادآور شد: به طور کلی چهار نوع مهارت ارتباطی وجود دارند که عبارتند از ارتباط کلامی: که این مهارت، توانایی ایجاد ارتباط با استفاده از کلمات است و شامل عبارت‌هایی است که در حین صحبت با دیگران یا هنگام نوشتن به کار می‌برید، ارتباط غیرکلامی: که برخلاف مهارت قبلی این نوع ارتباط بدون استفاده از کلمه‌ها ایجاد می‌شود. زبان بدن، حالت‌های چهره و حرکات دست و پا همگی در این دسته قرار می‌گیرند، ارتباط تصویری: توانایی برقراری ارتباط با تصاویر است. به طور مثال اگر شکلی روی کاغذ یا صفحه کامپیوتر بکشید که منظور شما را به‌صورت واضح و روشن به دیگران انتقال دهد ارتباطی تصویری ایجاد کرده‌اید، نوشتن نیز گاهی در این دسته از مهارت‌های ارتباطی قرار می‌گیرد، و ارتباط نوشتاری: که شامل نوشتن حروف، کلمات، عبارات و جمله‌ها روی کاغذ یا صفحه کامپیوتر است. این نوع از ارتباط معمولا زمانی شکل می‌گیرد که ارتباط کلامی امکان‌پذیر نیست.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha