رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: عادات غذایی نامناسب در بروز اختلالات کودکان نقش بسزایی را ایفا می کند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، تنها کشیدن سیگار اعتیادآور نیست، برخی به خوردن فستفودها نیز اعتیاد دارند بهطوریکه دکتر کریس ون تولکن، نویسنده کتاب «انسان و غذاهای فوق فرآوری شده» معتقد است که «این غذاهای مضر از نظر روانی و جسمی ما را وابسته به خود میکنند».
صابر جباری رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: «سبک زندگی ناسالم، افزایش مصرف فستفودها»، استفاده بیرویه از تنقلات مصنوعی و جایگزینشدن آن بهجای وعدههای غذایی کودکان جزو منشأهای بروز اختلالات کودکان است که ارتباطی با بضاعت مالی خانوادهها ندارند.
بر اساس آخرین آمار بهدستآمده در سال ۲۰۲۰ «آخرین سال ثبت آمار چاقی در کودکان ایرانی» درصد کودکان دارای اضافهوزن یا چاقی در کشور افزایش قابلتوجهی داشته است، به طوری که ۹.۴ درصد از جمعیت کل کودکان کشور دارای اضافهوزن و یا چاقی بودهاند.
لاغری، کموزنی، چاقی، اضافهوزن و کوتاهقدی جزو شایعترین اختلالات کودکان بهحساب میآیند که عمدتاً ناشی از سبک زندگی ناسالم است.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، تعداد کودکان چاق و دارای اضافهوزن زیر پنج سال، از سال ۱۹۹۰ میلادی تاکنون دوبرابر شده و به نرخ هشدار رسیده است که عوامل بیولوژیکی، عدم دسترسی به غذاهای سالم، کاهش فعالیتهای بدنی در مدرسه و بازار غذاهای ناسالم و چرب، از عوامل این اپیدمی محسوب میشوند و بهشدت آن دامن میزنند.
دلارام قدسی عضو هیئت علمی و استادیار انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور، معتقد است که ظاهر جذاب، تبلیغات و خوشمزگی این نوع غذاها موجب شده که گرایش بچهها به مصرف غذاهای فستفودی افزایش پیدا کند و ذائقه کودک نیز تغییر کند و اضافهوزن و چاقی در کودکان در دنیا افزایش یابد اما در مقابل ایرج خسرو نیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی، میگوید که اگر در منزل غذای خوب درست شود فرزندان کمتر به خوردن فستفودها در خارج از خانه روی میآورند و در حقیقت وقتنگذاشتن خانوادهها برای طبخ غذا در داخل منزل باعث شده است که ذائقه کودکان تغییر کند، درحالیکه میتوان همان غذای فستفود را در داخل خانه با مواد غذایی مفید طبخ کرد.
سروناز علی عسگری متخصص تغذیه و رژیمدرمانی، اظهار کرد: اگر فرزندان به خوردن فستفود عادت دارند، نباید یک دفعهای کودک را از خوردن فستفود منع کنند بلکه باید بهصورت آهستهآهسته این تغییر را ایجاد کنند تا کودک زده نشود زیرا عادت غذایی را که در طول ۱۰ سال در بچه به وجود آمده را یکشبه نمیتوان تغییر داد اگر والدین سبک غذاهای مصرفی خود را به سمت غذاهای سالم ببرند باگذشت زمان سبک غذاخوردن و ذائقه غذایی کودک هم تغییر خواهد کرد و علاوه بر این والدین باید از قبل از بارداری مراقب تغذیه خود باشند و غذای مفید را جایگزین جانک فودها و غذای مضر کرد.
انتهای پیام/
نظر شما