حجت الاسلام میرمهدی مدیر مدرسه علمیه امام خمینی رحمتاللهعلیها در اراک، گفت: علم انسان را به کمال میرساند و بالعکس جهل است که انسان را نابود میکند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / مرکزی، یک نشست اخلاقی با موضوع توجه به آخرت به همت معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا سلاماللهعلیها در اراک، برگزار شد.
سخنران این نشست حجتالاسلام میرمهدی، مدیر مدرسه علمیه امام خمینی رحمتاللهعلیها در اراک بود که در ابتدا گفت: تحصیل در حوزه علمیه مورد توجه خداوند متعال و حضرت رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله بوده و هست، این راه، بسیار مدح و ستایش شده است.
وی با اشاره به حدیثی از رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله مبنی بر اینکه شخصی که میخواهد به آزادشدگان از آتش بنگرد به متعلمان بنگرد، افزود: منظور از متعلمان، دنبالکنندگان علم است.
حجتالاسلام میرمهدی، گفت: متعلم مورد عنایت ویژه است و محبوب خداوند میشود.
وی بیان کرد: هیچ چیز بالاتر از معرفت الهی و شناخت خود انسان نیست، شخصی که خود را بشناسد خدا را شناخته، حدیث «مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ» حدیث مشهوری است که در آن شناخت نفس، راهی برای شناخت خدا معرفی شده، «مَن عَرَفَ نَفسَه فقد عَرَفَ رَبَّه» هر آن که خود را بشناسد، قطعاً خدایش را خواهد شناخت.
مدیر مدرسه علمیه امام خمینی رحمتاللهعلیها ابراز کرد: علم سه دسته است، آیةالمحکمة (نشانه بیتردید توحید و معاد و نبوت و امامت)، فریضةالعادلة (واجبی که انسان را در جایگاهِ اصلیاش قرار ده، فقه و احکام) و جزءسنةالقائمه (مستحبات و اخلاق خوب)؛ بنابراین آنچه انسان را بهشتی یا جهنمی میکند علم است، علم اخلاق و اعتقادات، پس این یک وظیفه است.
وی تصریح کرد: افرادی که در این مسیر قرار میگیرند برای رهایی از جهالت در راه تحصیل علم قدم میگذارند، زیرا علم انسان را به کمال میرساند و بالعکس جهل است که انسان را نابود میکند.
حجتالاسلام میرمهدی با بیان اینکه هرچه بیاموزیم کم است، گفت: همه این یادگیریها برای رسیدن به مقاماتی است که خداوند برای متعلم در نظر گرفته و البته هر متعلمی هم آزادشده از آتش دوزخ نیست، باید ببینیم متعلم برای رسیدن به کمال یاد میگیرد یا برای به رخ کشیدنِ مردم و مباهات کردن و فخرفروشی؟
وی یادآور شد: انسان باید کار و تلاش کند، که اولین معیار در این راه قرآن است، قرآن هدایت میکند و انسان را از قعر ظلمات به عرش نور میرساند.
انتهای پیام/
نظر شما