علم شخصیت و آبروی انسان را حفظ می‌کند

مرجع تقلید شیعیان گفت: مولا علی (ع) توصیه می‌کنند که باید به دنبال علم حقیقی و دین رفت، زیرا علم حقیقی شخصیت و آبروی انسان را حفظ می‌کند، درحالی‌که مال فناپذیر است و نیازمند حفاظت از سوی صاحبش هست و نمی‌تواند انسان را حفظ کند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، آیت‌ الله جوادی آملی در جلسه هفتگی که در مسجد اعظم شهر قم برگزار شد، بیان کرد: مولا امیرالمومنین در این حکمت می فرماید: «النَّاسُ ثَلَاثَةٌ: فَعَالِمٌ رَبَّانِیٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَی سَبِیلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ» عالمی ربّانی، آموزنده‌ای که در راه راست گام برمی‌دارد و کسانی که با وزش هر باد به چپ و راست میل می‌کنند و سپس آن حضرت مصداق هم معین کردند و فرمودند «و من ربانی امت هستم» عالم ربانی کسی است که به علم و ربوبیت الهی متصل و راهنمای مردم در مسیر هدایت است، او مانند راهنمایی است که پیش از کاروان، مسیری را شناسایی کرده و اطلاعاتی معتبر و دقیق را برای هدایت افراد به همراه می‌آورد.

 مرجع تقلید شیعیان بیان کرد: امیرالمؤمنین در خطبه ۱۰۸ نهج‌البلاغه خود را «رائد» و «ربانی» امت معرفی می‌کند یعنی همان گونه که رائد (پیشرو کاروان) از مقصد آگاه است و ویژگی‌های مسیر را می‌داند، من نیز از برزخ و قیامت آگاه هستم و شما را به آنچه پیش‌رو دارید، آگاه می‌کنم. این علم من به آغاز و پایان جهان و جریان برزخ و قیامت و بهشت و جهنم، همه از پروردگار سرچشمه می‌گیرد.

این مقام عظیم تنها به‌واسطه ارتباط با خداوند و منبع الهی سرچشمه گرفته است و لذا حضرت است که می‌فرماید: «سَلُونِی قَبْلَ‏ أَنْ‏ تَفْقِدُونِی» هیچ‌کس جز علی (ع) ، نمی‌تواند چنین سخنی بگوید چون او مظهر خداست!

وی با بیان اینکه علم و معرفت برترین سرمایه انسان است، ابراز کرد: مولا علی (ع) توصیه می‌کنند که باید به دنبال علم حقیقی و دین رفت، زیرا علم حقیقی شخصیت و آبروی انسان را حفظ می‌کند، درحالی‌که مال فناپذیر است و نیازمند حفاظت از سوی صاحبش هست و نمی‌تواند انسان را حفظ کند.​

وی عنوان کرد: اهل‌بیت به‌عنوان رهبران الهی، همواره با دانش و معرفت الهی، جوامع را به سمت سعادت هدایت  می‌کنند، لذا انسان‌ها نیز باید به دنبال علم حقیقی باشند، زیرا علم باتربیت الهی همراه است و کسانی که از این منبع زلال بهره‌مند می‌شوند، هم در این دنیا و هم در آخرت موفق خواهند بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha