دست‌یابی به مراتب قُرب نیازمند ریاضت و سختی است

آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان، گفت: دست‌یابی به مراتب قُرب علاوه بر مقدرات الهی، نیازمند ریاضت و سختی است و اگر شخصی بخواهد مشمول عنایات ویژه خداوند قرار گیرد، باید زمینه آن را نیز در خود فراهم کند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران / گلستان، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی، در جلسه اخلاق هفتگی که از سوی مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلام‌الله‌علیها در گرگان در جمع طلاب این مدرسه برگزار شد، تبعیت از هوای نفس را از بدترین چیزهایی دانست که پیامبر مکرم ‌اسلام صلی‌الله‌علیه‌وآله بر اُمّت خود بیم داشت.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان در تفسیر آیه دوازده لقمان، با اشاره به این مطلب که «لقمان از بندگان پاک و خالص خداوند بود که با خودسازی، تهذیب نفس و مراقبت از هوای نفس به مراتب و مقاماتی دست یافت»، افزود: دست‌یابی به مراتب قُرب علاوه بر مقدرات الهی، نیازمند ریاضت و سختی است و اگر شخصی بخواهد مشمول عنایات ویژه خداوند قرار گیرد، باید زمینه آن را نیز در خود فراهم کند.

وی اضافه کرد: مراد از «حکمت» این است که حق را بشناسیم، راه درست را تشخیص دهیم و براساس این شناخت عمل کنیم که در مقابل این حکمت به لقمان دستور داده شد که شکر نعمت خدا را بجا آور «أَنِ اشْکُرْ لِلَّهِ وَمَنْ یَشْکُرْ فَإِنَّمَا یَشْکُرُ لِنَفْسِهِ».

آیت‌الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: مقدرات الهی متناسب با زمینه‌ها تقدیر می‌شود، چنانچه شب‌های قدر مقدرات یک‌ساله انسان تقدیر می‌شود اما این تقدیرشدن با توجه به زمینه‌های موجود در انسان است، همچون دانش‌آموزی که نمره پایان سال خود را با توجه به عملکردی که در طول سال داشته، بدست می‌آورد و اگر غیر از این باشد، ظلم است.

وی در پایان یادآور شد: لقمان در پاسخ به اینکه «چگونه به این مقام رسیدی»، پاسخ داد: «صِدقُ الحدیثِ  و أداءُ الأمانَةِ و تَرکُ ما لا یَعْنینی؛ با راستگویی، امانتداری و فرو گذاشتن هر آنچه بیهوده است»؛ همچنین در روایت است: «کسی که چهل روز خود را برای خدا خالص کند، خداوند متعال چشمه‌های حکمت را از قلب او بر زبانش می‌جوشاند».

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha