نشست علمی سبک زندگی اسلامی با محوریت آرامش در جمع کارکنان بهزیستی در گرمسار برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / سمنان، نشست علمی سبک زندگی با محوریت آرامش در مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار توسط خانم اقدس فریدون، مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه در گرمسار در جمع کارکنان خانم بهزیستی برگزار شد.
وی در تعریف زندگی و حیات طیبه بیان داشت: زندگی طیب یعنی زندگی بر اساس مبانی و معیارهای الهی که غایت آن قرب الهی است و آرامش یکی از مهمترین ثمرات آن است.
مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه در گرمسار در بیان شاخصههای کسب آرامش در زندگی افزود: امام صادق علیهالسلام میفرمایند: پنج چیز در آسایش زندگی تأثیرگذار است؛ سلامتی، امنیت، روزی وسیع، مونس موافق و راحت گرفتن زندگی» که ویژگی پنجم بقیه را پوشش میدهد.
وی با اشاره به آیه 124 سوره طه که خداوندمتعال میفرماید: "وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنکًا"، خاطر نشان کرد: با خدا بودن یکی از نیازهای اساسی انسان است که اگر در زندگی نباشد زندگی بیمعنا و خستهکننده میشود.
خانم فریدون صبر و بردباری را بهترین مقابله با ناملایمات دانست و خاطرنشان کرد: صبر یعنی مقاومت در برابر سختیها و از دست ندادن تاب و قرار، افراد صبور علاوه بر توانمندی در تحمل سختیها، مهارتهای لازم برایگذار از بحران را دارند، صبر به معنی در دلریزی غمها نیست، انسان صبور بار دردها و اندوهها نیست، بلکه صبر، مهارت کاهش و به حداقل رساندن فشارهای روانی است، انسان صبور نه جنگ بیحاصل با سختیها دارد و نه زمینگیر میشود، او واقعیتها را میپذیرد و درپی راه حل منطقی و مدیریت آنها میرود.
وی یکی از عوامل مهم در افزایش توان بردباری و مقابله با فشارهای روانی را شناخت واقعیتهای موجود دانست و با اشاره به آیه چهارم سوره بلد که خداوندمتعال میفرماید: "لَقَدۡ خَلَقۡنَا ٱلۡإِنسَٰنَ فِی کَبَدٍ"، افزود: دنیا محل سختی است؛ زندگی ما به عنوان یک واقعیت خارجی در دنیا خالی از گزند نیست، آنچه آن را تحملناپذیر میکند تصورات و انتظارات نادرست ما از دنیاست.
مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه در گرمسار، بیان داشت: اگر به فلسفه زندگی دست یابیم رنجهای آن نیز معنا مییابد، تأکید بیش از اندازه بر لذتطلبی و کامجویی خود از عوامل مهم افزایش فشار روانی است، دکتر دکتر ویکتور فرانکل، معتقد است یکی از اصول اساسی معنا درمانی، جلب توجه انسانها به این مسأله است که انگیزه و هدف اصلی زندگی گریز از درد و لذت بردن نیست.
وی در پایان یادآور شد: یکی از ثمرات سختیها، تکامل است مهمترین معنای بلاها خاصیت رشددهندگی آنهاست، در حالت آسایش و راحتی، بسیاری از قابلیتهای نهفته انسان پروش نمییابد و استعدادهای او به فعلیت نمیرسد.
انتهای پیام/
نظر شما