مدیر حوزههای علمیه خواهران بر اهمیت پرورش نخبگان حوزوی تأکید کرد و گفت: حمایت از طلاب نخبه برای مواجهه با چالشهای ناشی از پیشرفتهای هوش مصنوعی ضروری است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزههای علمیه خواهران در سومین گردهمایی استعدادهای برتر که امروز پنجشنبه 8 آذرماه 1403 در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران در حال برگزاری است، بیان کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید «لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ، و سست نشوید و غمگین نگردید و شما برترید اگر ایمان داشته باشید»، از آنجایی که این نظام هستی دارای تشکلی از یک نظام برتر و احسن است، دارای تمایز در اصل پذیرفته شدگان خلقت مانند انبیا و پیامبران خواهد بود.
وی ادامه داد: عدهای در این عالم به واسطه عنایاتی که خداوند به آنان اعطا کرده است از حالت عادی خود خارج و با افزایش هوش و ذکاوت خود موجب متمایز شدن در راستای حل مشکلات خواهند شد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران افزود: دنیای روبه روی ما دنیایی متفاوت نسبت به دنیای امروز است، امروزه هوشمصنوعی سبب از بین رفتن حرفه و مشاغلی مانند علم طبابت و وکالت با ضریب خطای کمتر شده است و این مخاطره در عرصه پژوهش نیز بهوجود میآید زیرا چت جیبیتیهایی (Gap GBT) که توسط هوشمصنوعی پشتیبانی میشود، پاسخگوی نیازهای پژوهشی و آموزشی خواهد بود و آنوقت باید پرسید که تکلیف رسالات و مقالات به کجا خواهد رسید؟ طلاب خواهر نخبه و استعدادهای برتر باید برای حل چنین مشکلاتی خود را آماده و مهیا کنند و اجتهاد در روشهای سنتی را اعمال کنند.
وی با اشاره به وظیفه مسئولین حوزوی در حمایت از طلاب نخبه و استعداد برتر عنوان کرد: مسئولین حوزوی با رصد و پایشنخبگانی طلاب خواهر استعداد برتر از ظرفیت آنان در جهت برون رفت مشکلات بهره گیرند و از هدر رفتن چنین سرمایههایی جلوگیری کنند.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل اظهار کرد: نکته دیگری که حائز اهمیت است؛ نظام تکریمی طلاب استعدادهای برتر، طلاب نخبه را در راستای استعداد خود حفظ کند و پرورش دهد زیرا ممکن است خداوند به آنان، استعداد و هوش متمایز بودن را در عرصههای دیگر ندهد.
وی ادامه داد: طلاب نخبه و استعداد برتر سرمایه عظیمی هستند که اگر حمایت و پشتیبانی از آنان صورت نگیرد، از دست خواهند رفت.
مدیر حوزههای علمیه خواهران گفت: کشف استعداد در محیط آموزشی شکل میگیرد اما این ظهور آن در دوران طفولیت و خانواده اتفاق میافتد که با استفاده از چنین ظرفیتهایی میتوان در حل مشکلات کلان جامعه مانند آموزش و پرورش، پژوهش، فرهنگ و… بهره برد.
وی افزود: امیدوارم که معاونت پژوهش و امور نخبگانی حوزههای علمیه خواهران از چنین ظرفیتهای ممتازی به نحو احسن بهره ببرد و از هدر رفت آنان جلوگیری کند.
انتهای پیام/
نظر شما