«نقش زنان در جامعه» با همکاری دانشگاههای ماکاسار، پالمبانگ، باندونک، اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی در نشست مجازی و حضوری مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، فاطمه ابراهیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) در این نشست برخط، گفت: ایران و اندونزی دارای صاحبنظران و اندیشمندان بنام هستند که می توانند در حوزه های مختلف گفتوگو و اثر ماندگار خلق کنند.
وی افزود: یکی از مهم ترین شرایط مربوط به کار زنان، آن است که انجام دادن کارهای سخت و زیان آور که اصولا با سلامتی جسمی و روحی زنان مغایرت دارد، ممنوع است. این ممنوعیت، در ماده ۷۵ قانون کار مقرر شده است.
ابراهیمی افزود: از مهم ترین اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران درخصوص حق اشتغال زنان، اصل بیست و هشتم است. بر اساس این اصل، هر کس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست، برگزیند. دولت نیز موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون، برای همه افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد کند.
این استاد دانشگاه در ایران، از دانشمندان، مدرسان و محققان اندونزی دعوت کرد تا درکنفرانس بین المللی ایران که توسط دانشگاه الزهرا در اسفند ماه سال جاری(March, ۲۰۲۵) برگزار می شود، شرکت کنند. این کنفرانس در مورد نقش زنان درجامعه است.
اندی شهویه استاد دانشگاه در اندونزی هم گفت که هنوز برای حقوق اساسی زنان به ویژه در دنیای کار باید مبارزه کرد.
رئیس گروه برنامه حقوقی آیین دادرسی دانشکده حقوق دانشگاه حسن الدین توضیح داد: درست است که در قانون عدالت بین زن و مرد وجود دارد، اما در عمل نابرابری همچنان رخ می دهد.
وی افزود: تبیعض در قوانین کار دربسیاری از کشورها وجود دارد که اندونزی هم مستثنی از آن نیست.
شهویه خاطر نشان کرد: در دین اسلام نگاه به زن بصورت کامل دیده شده و زن می توانند در همه عرصه ها حضور فعال داشته باشد.
وی تاکید کرد: باید اندیشمندان و محققین دانشگاهی نسبت به قوانین کار زنان و فعالیت های آنان نسبت به جامع آگاهی ببخشند.
در ادامه، یانی صدیقه استاد دانشگاه در اندونزی هم گفت که سلامت خانواده تا حد زیادی توسط نقش مادر تعیین می شود. بنابراین، مادر باید در مراقبت از خود باهوش باشد تا بتواند تندرست و قوی بماند تا خانواده از نظر جسمی و روحی سالم باشد.
وی ادامه داد: «نقش یک زن (مادر) به قدری ضروری است که او نیز نیازمند حمایت سیستماتیک است، اعم از سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، محیط همسر و همچنین فرزندان.
صدیقه تاکید کرد : نمیتوان زن را از مادر بودن محروم کرد. زن باید مادری هم بکند. وظیفه زن خانواده سازی و مرحله بعد جامعه سازی است.
وی همچنین گفت: باید اندیشمندان نسبت به خانواده هم حساس باشند و لطافت زن را در ماشین امروزی که از انسانیت به دور است، لکد مال نکند.
محمدرضا ابراهیمی رایزنی فرهنگی کشورمان در اندونزی گفت: هدف از برپایی این نوع نشستها آشنایی و هم افزایی اندیشمندان دو کشور نسبت به تحولات جهانی خصوصا زنان در جوامع امروزی است. باید زن مسلمان نسبت به همه تحولات آگاه و به روز باشند.
انتهای پیام/
نظر شما