خانم اقدس فریدون، مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه در گرمسار، در اهمیت امر پژوهش گفت: حوزههای علمیه رسالت معرفی دین را به عهده دارند و معرفی حقیقت دین به دور از تحریف، بدون رویکرد پژوهشی و تحقیقی ممکن نیست.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / سمنان، مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار در مصاحبه اختصاصی با خانم اقدس فریدون، مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه در گرمسار، اهمیت پژوهش، چالشها و جایگاه آن در حوزههای علمیه مورد گفتگو قرار گرفت. مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار در پاسخ خبرنگار در خصوص معرفی و بیان سوابق علمی و اجرایی خود اظهار داشت: اصالتا اهل گرمسار هستم و حدود ۳۰ سال است که با حوزههای علمیه مأنوسم، طلبگی را از جامعه الزهرا قم شروع کردم، بیست و یک سال ساکن قم بودم و همزمان با درس خواندن در مدارس قم تدریس هم میکردم، بعد از آمدن به گرمسار و سه سال فعالیت فرهنگی در این شهر، با تأسیس حوزه علمیه خواهران، به مدت هشت سال معاون آموزش و بعد از آن تا کنون مسئولیت مدیریت آن را به عهده دارم، البته ضمن آن به فعالیتهای تبلیغی و تدریس دروس حوزوی هم مشغول هستم.
وی در خصوص نقش حوزههای علمیه در پیشبرد علم و پژوهش بیان داشت: شاید در اوایل شروع کار حوزههای علمیه، چندان امر پژوهش به این شکل مطرح نبود ولی الحمدلله اکنون در حوزههای علمیه خواهران مسائل پژوهشی خیلی خوب پیگیری می شود و دستاوردهای خوبی داشته است.
خانم فریدون در پاسخ به سؤال خبرنگار که به نظر شما چرا پژوهش در حوزههای علمیه اهمیت دارد و چه جایگاهی در آموزشهای حوزه باید داشته باشد، افزود: حوزههای علمیه، رسالت معرفی دین را به عهده دارند و معرفی حقیقت دین به دور از تحریف بدون رویکرد پژوهشی و تحقیقی ممکن نیست، زیرا برداشتهای غلط از موضوعات مختلف دینی سبب ضربه به آن میشود، بنابراین پژوهشهای صحیح توسط افراد خبره در این امر سبب شناساندن دین واقعی خواهد شد و به نظرم ضروری است که مسأله پژوهش از مهمترین آموزشها در حوزههای علمیه باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که چه اقداماتی برای تقویت فرهنگ پژوهش توسط حوزه علمیه خواهران گرمسار صورت گرفته، بیان داشت: حوزه علمیه خواهران گرمسار سعی کرده در برگزاری نشستهای علمی، کرسیها و حتا سخنرانیهایی که در سطح مدرسه یا شهرستان برگزار میکند از افرادی دعوت کند که در مسأله مورد نظر، محقق و صاحب نظر باشند و شبهات ناظر به آن مسأله را به خوبی پاسخ دهند و البته طلاب این مدرسه علمیه با مشارکت در جشنوارهها از جمله بانوی کرامت، رشد، علامه حلی و... کسب رتبههای خوب استانی و همچنین در همایشهای ملی مقالات پذیرش شده داشتهاند.
مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه در گرمسار، همچنین در خصوص موضوعات یا حوزههای پژوهشی مورد توجه طلاب گفت: با توجه به رشته تخصصی مشاوره خانواده با رویکرد اسلامی که در این مدرسه علمیه فعال است و رویکرد حوزههای علمیه خواهران، مباحث مربوط به خانواده و البته مسائل سیاسی و اجتماعی معمولاً مورد علاقه و توجه است.
وی در پاسخ به این سؤال که چه موانع و چالشهای در گسترش پژوهش در حوزههای علمیه وجود دارد و پیشنهاد شما برای رفع این موانع چیست، خاطر نشان کرد: به نظرم موانع جدی وجود ندارد ولی در حوزه های علمیه باید برنامهریزیها و حمایتهایی صورت گیرد تا علاقمندی طلاب به امر پژوهش بیشتر شود، تشویق و تقدیر به موقع از طلاب موفق در پژوهش و شناساندن جایگاه پژوهش به طلاب میتواند این موانع را برطرف کند.
مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار در خصوص برنامههای آینده حوزه علمیه خواهران گرمسار برای توسعه پژوهش و تولید علم بیان داشت: انشاءالله به توفیق الهی بنا داریم کرسیهای آزاداندیشی را در سطح مدارس و دانشگاههای شهرمان گسترش بیشتری دهیم و همایشهای ملی با موضوعات مورد نیاز جامعه داشته باشیم که پیگیریهایی در این زمینه داشتهایم.
وی در انتهای مصاحبه در پاسخ به سؤال خبرنگار که چگونه میتوان حوزههای علمیه را به قطبهای تولید علم در جامعه تبدیل کرد، یادآور شد: به نظر میرسد ما اگر بتوانیم به عنوان مسئول، ارزش مطالعه و پژوهش و اثرگذاری آن در جامعه و جهان را درک کنیم میتوانیم به عنوان قطبهای تولید علم در آینده باشیم، همانطور که در طول تاریخ گذشته نیز بزرگانی از حوزههای علمیه به این درک والا رسیده بودند و به عنوان قطبهای تولید علم مشغول فعالیت بودند.
انتهای پیام/
نظر شما