دوره آموزشی مجازی ارتقا مهارتهای مدیریت اجرایی نشریه به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/یزد، روز گذشته حجتالاسلام والمسلمین محسن هنرجو کارشناس پژوهشی در نشست مجازی با مدیران اجرایی نشریات، نشریات حوزوی را به عنوان بستری برای تقویت مهارتهای نوشتاری، کار گروهی و تبادل اندیشهها در حوزههای علمیه دانست و اظهار داشت: این نشریات فرصتی فراهم میکنند تا طلاب ایدهها و دیدگاههای خود را در قالب مقالات و نوشتارها بیان کرده و با همفکری و همکاری، به تعمیق دانش و بینش خود بپردازند.
وی افزود: خوانندگان این نشریات با مطالبی مواجه میشوند که به دور از پیچیدگیهای تخصصی، قابل فهم بوده و امکان گفتوگوی سازنده با نویسندگان را فراهم میکند؛ این تعامل دوسویه از مؤثرترین روشهای یادگیری و ارتقا مهارتهای ارتباطی در محیط حوزه است.
حجت الاسلام هنرجو در رابطه با انواع مقالات علمی گفت: انواع مقالات را میتوان از حیث ساختار و محل چاپ تقسیمبندی کرد که بر اساس ساختار به مقالات پژوهشی، مقالات ترویجی، گزارشها، دایره المعارفی و نقد کتاب و بر اساس محل چاپ به مقالات داخلی و بینالمللی تقسیم میشوند.
وی در مورد نشریات حوزوی افزود: نشریات حوزوی نشریه ای است که از سوی یکی از فضلا یا مراکز حوزوی یا واحدهای وابسته و تابعه شورای عالی، در عرصه یکی از علوم حوزوی و دانشهای وابسته و ابزاری آن یا میان رشتهای دینی، به یکی از دو صورت علمی پژوهشی و علمی ترویجی با شرایط خاصی انتشار مییابد.
حجت الاسلام هنرجو به تشریح هر کدام از نشریات پرداخت و گفت: معیار نشریه پژوهشی این است که حداقل 80 درصد مقالات این نشریات دارای یکی از ویژگی های مقالات علمی و پژوهشی باشند.
وی در پایان به بیان شرایط و معیارهای اخذ رتبه علمی پرداخت و افزود: موضوع نشریه علمی-پژوهشی یا ترویجی به تشخیص کمیسیون باید در حیطه گرایشهای تخصصی یک رشته یا گرایش علمی باشد.
انتهای پیام/
نظر شما