فلیسیتی جونز، ستاره فیلم «یاغی شماره یک: داستانی از جنگ ستارگان»، با اشاره به «نابرابری عمیق جنسیتی» در هالیوود گفت: این صنعت فضایی کاملاً مردانه داشته و هنوز راه زیادی برای رسیدن به برابری در پیش دارد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، کاترین زیتا جونز که اولین نقش خود را در سن ۱۲ سالگی بازی کرد و در سال ۲۰۱۱ با بازی در فیلم «دیوانهوار» به شهرت دست یافت، در مصاحبهای عنوان کرد که عدم تعادل جنسیتی در صحنه فیلمبرداری به حدی شدید بود که احساس میکرده وارد فضای مردانهای «مثل یک محل ساختوساز» شده است.
این بازیگر بریتانیایی افزود در این فضا بازیگران زن «به راحتی ممکن بود در نقشهای تکراری گرفتار شوند» و تاکید کرد در بسیاری از موارد در فیلمنامه به جای اشاره به «ویژگیهای شخصیتی» نقش، به «ظواهر آن شخصیت» توجه شده بود.
جونز که بازی در آثاری چون «دوزخ»، «نظریه همه چیز» و «مرد عنکبوتی شگفتانگیز ۲» را در کارنامه دارد، خاطرنشان کرد: «مردم اکنون نسبت به این موضوع آگاهتر هستند» و «صنعت سرگرمی اکنون تعادل بیشتری دارد.»
با این حال، جونز بر این باور است که هنوز کارهای زیادی باید انجام شود تا اطمینان حاصل شود که کارگردانان زن «پول کافی برای ساخت فیلمها را دارند.»این بازیگر ٤١ امسال با فیلم مورد تحسین «بروتالیست» در جشنواره ونیز و فصل جوایز حضور داشت، همچنین او به تازگی در سریال «وان» که الهام گرفته از مسابقات فرمول یک است ایفای نقش کرده و تهیهکنندگی آن را نیز بر عهده داشته است.
انتقاد بازیگران زن از جایگاه همجنسان خود در صنعت هالیوود پیش از این نیز خبرساز شده بود و اخیرا سیدنی سوئینی، بازیگر جوان آمریکایی، انتقادهای شدیدی نسبت به وضعیت فمینیسم در هالیوود مطرح کرده است.
او رویکرد این صنعت پولساز آمریکایی در زمینه فمنیسم و تواندمندی زنان را غیرواقعی و صرفاً نمایشی خواند.الیویا کولمن، بازیگر فیلم «سوگولی» و «دختر گمشده»، نیز از اختلاف دستمزد میان بازیگران زن و مرد در هالیوود شکایت کرده است.
این بازیگر در مصاحبه با سیانان گفت: «بازیگران مرد دستمزد بسیار بیشتری دریافت میکنند چون عادت دارند ادعا کنند که مخاطب را جذب میکنند. این ادعا در واقع دهههاست که حقیقت ندارد اما هنوز از آن به عنوان دلیلی برای ندادن دستمزد بیشتر به زنان نسبت به مردان استفاده میکنند.»
ایزا گونزالر، ستاره سریال «مسئله سه جسم»، نیز در مصاحبه اخیر خود گفته است که هالیوود به زنان لاتینتبار همواره نگاه جنسی داشته است، او میگوید: «فکر میکنم زنان لاتین تبار بهشدت جنسیسازی میشوند؛ موضوعی بسیار ناامیدکننده و رقتانگیز.»
وی این موضوع را «بزرگترین چالش بازیگری» برای خود میداند. «هیچکدام از دوستان سفیدپوست من که در این صنعت حضور دارند، با این مسئله روبرو نیستند.»
البته قابل ذکر است که گلایه زنان هنرمند در عرصه تصویر تنها به هالیوود محدود نمیشود، پیش از این ملانی لوران، کارگردان و بازیگر اهل فرانسه، با اشاره به دشواریهایی که بهعنوان یک زن کارگردان با آنها مواجه بوده است، توضیح داد که به مدت ده سال برای ساخت یک فیلم تلاش کرده است زیرا کسی به او به عنوان یک کارگردان زن اعتماد نمیکرده است.
لوران با اشاره به اینکه از دید این صنعت زن بودن در دنیای فیلمسازی «اشتباه» است، گفت: «مشکل اصلی این است که وقتی شما یک زن کارگردان هستید، دنیای فیلمسازی بهویژه در فرانسه به شما اعتماد نمیکند.»
انتهای پیام/
نظر شما