
کارگاه مقالهنویسی با موضوع کتابخانههای دیجیتال در مدرسه علمیه مهدیه خنداب برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/ مرکزی، کارگاه مقالهنویسی با موضوع کتابخانههای دیجیتال امروز با حضور خانم عزیزی استاد مدرسه علمیه مهدیه خنداب در سالن اجتماعات این مدرسه برگزار شد.
عزیزی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه تصریح کرد: کتابخانهی دیجیتال، پایگاه دادهی آنلاین است که مجموعهای از متن، تصاویر ، صدا، اسناد دیجیتالی است.
وی گفت: تلاش دانشمندان برای راه اندازی کتابخانههای دیجیتالی به سال ۱۸۹۵ برمی گردد، اما به دلیل دوری کتابخانههای جهان از هم و عدم امکان جمعآوری کتب در یک مکان، این کار با کندی انجام شد. حدود یک قرن بعد از آن تاریخ و با ظهور فناوری دیجیتال و شبکه جهانی اینترنت، تحقق این رؤیا ممکنتر شد.
عزیزی در ادامه ویژگیهای مهم کتابخانههای دیجیتال برشمرد که از آن جمله به تناسب کتابخانههای دیجیتالی با نیاز مخاطب، آسانتر شدن جستوجو با فهرستنویسی دیجیتال و نداشتن محدودیت زمان و مکان این کتابخانهها اشاره کرد.
استاد حوزه بیان کرد: از جمله کتابخانههای دیجیتال درحوزه علوم انسانی میتوان به کتابخانه ملی، کتابخانه دیجیتال تبیان، نور، مرعشی نجفی، معارف اسلام و... اشاره کرد.
عزیزی افزود :همچنین نرم افزارهای نور، کتابخانه قائمیه، سایتهای پرتال جامع علوم اسلامی، پایگاههای نور، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، یابش و...را هم میتوان نام برد.
در این کارگاه، سایتها و پایگاههای الکترونیکی چون پورتال جامعه علوم انسانی و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، همچنین روش کار با کتابخانههای تبیان و نور به طلاب آموزش داده شد.
انتهای پیام/
نظر شما