![نقش حوزههای علمیه خواهران در تربیت طلاب و آمادهسازی جامعه برای ظهور حیاتی است نقش حوزههای علمیه خواهران در تربیت طلاب و آمادهسازی جامعه برای ظهور حیاتی است](https://media2.whc.ir/d/2025/02/05/4/103915.jpg?ts=1738743892000)
مدیر حوزههای علمیه خواهران، بر اهمیت تربیت طلاب و نقش اساتید در آمادهسازی جامعه برای ظهور امام زمان(عج) تأکید کرد و با اشاره به آیات قرآن، به ضرورت صداقت و تعهد در ایمان به خدا و پیامبر اشاره و خواستار تلاش بیشتر حوزههای علمیه در راستای تربیت نسل منتظر و پاسخگو به چالشهای روز دنیا شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزههای علمیه خواهران، در جمع اساتید حوزههای علمیه خواهران استان کرمان که در سالن همایش های مجتمع نرجسخاتون قم در جمکران برگزار شد، ضمن تبریک ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، بیان کرد: خداوند در آیه ۱۱۹ سوره توبه میفرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَکُونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ»، ای کسانی که ایمان آورده اید، از خدا پروا کنید و با صادقان باشید، ممکن است این پرسش مطرح شود که منظور خداوند از صادقین در آیه فوق کیست؟ خداوند در آیه ۱۵ سوره حجرات، صادقین را اینطور معرفی میکند «إِنَّمَا ٱلمُؤۡمِنُونَ ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ بِٱللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ لَمۡ یَرۡتَابُواْ وَجَٰهَدُواْ بِأَمۡوَٰلِهِمۡ وَأَنفُسِهِمۡ فِی سَبِیلِ ٱللَّهِۚ أُوْلَـٰٓئِکَ هُمُ ٱلصَّـٰدِقُونَ»، مؤمنان واقعی تنها کسانی هستند که به خدا و پیامبرش ایمان آورده اند و سپس در ایمانشان تردیدی نکرده و با مال ها و جان هایشان در راه خدا جهاد کرده اند که چنین کسانی همان راستگویاناند.
وی افزود: خداوند در آیه ۸ سوره حشر نیز صادقین را اینطور معرفی کرده است «لِلْفُقَرَاءِ الْمُهَاجِرِینَ الَّذِینَ أُخْرِجُوا مِنْ دِیَارِهِمْ وَأَمْوَالِهِمْ یَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا وَیَنْصُرُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ أُولَٰئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ»، بخشی از غنایم برای فقیران مهاجری است که از دیار و اموالشان بیرون رانده شده اند، در حالی که فضل و خشنودی خدا را می جویند و خدا و پیامبرش را یاری می کنند، اینان همان راستگویاناند، از مجموع این دو روایات در وصف صادقین، میتوان نتیجه گرفت که آنان تعهدات خود را در ایمان به خداوند و پیامبر گرامی اسلام به خوبی انجام میدهند، عقب نشینی نمیکنند و صداقت و ایمان خود را اثبات میکنند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران گفت: کار عمده تعلیم و تربیت بر عهده اساتید مدارس علمیه است، اگر برنامه نظام تعلیم و تربیتی به خوبی اجرا نشود، قطعا با شکست مواجه خواهد شد و جامعه منتظر نیز رشد نخواهد کرد.
وی اعلام کرد: اصل اول در جامعه منتطر این است که در ابتدا خودمان در انتظار ظهور حضرت(عج) قرار بگیریم و دوم، جامعه را به سوی انتظار هدایت کنیم، در فراز ۴۱ زیارت اربعین میخوانیم «وَ قَلْبِی لِقَلْبِکُمْ سِلْمٌ وَ أَمْرِی لِأَمْرِکُمْ مُتَّبِعٌ وَ نُصْرَتِی لَکُمْ مُعَدَّهٌ حَتَّی یَأْذَنَ اللَّهُ لَکُمْ فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ لَا مَعَ عَدُوِّکُمْ»، و قلبم تسلیم قلب شما و امرم تابع امر شما و یاریم برای شما آماده، تا خدا به شما اجازه دهد، پس با شما هستم با شما، نه با دشمن شما.
حجتالاسلام والسلمین فاضل گفت: بهترین راه اساتید حوزههای علمیه خواهران برای نصرت امام عصر(عج)، تربیت طلاب است که آنان را منتظر و پا به رکاب حضرت(عج) نگه دارند و جامعه را نیز آماده ظهور حضرت(عج) کنند.
وی مطرح کرد: در جریان پیروزی انقلاب اسلامی، رژیم شاهنشایی، حکومت نظامی برقرار کرد و فرودگاهها از پذیرش هواپیمای حامل امام راحل سرباز زدند امام انقلابیون یک تنه در مقابل این جریانات مقاومت کرده و فریاد زدند؛ خمینی، خمینی قلب ما فرودگاه تو است، این پذیرش مردم بود که منجر به ظهور انقلاب اسلامی شد، در رابطه با ظهور حضرت(عج) نیز باید مردم با تمام جان و دل، حضور و ظهور ایشان را از خداوند بخواهند.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل عنوان کرد: تمام علوم حوزوی که شامل صرف، نحو، فقه، اصول، فلسفه و… میشود، باید صرف ساختن جامعه ایمانی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در چند دهه قبل کسی تصور نمیکرد که حضور بانوان و حوزههای علمیه به چند هزار نفر برسد و بتوانند در عرصه بینالملل نیز فعالیت کنند و امروز، رهبر انقلاب اسلامی از حضور بانوان در حوزه علمیه به عنوان پدیده مبارک یاد کند و مراجع عظام تقلید جواز مرجعیت بانوان در امور مربوطه به خود را صادر کنند، همه اسن موارد به برکت نظام انقلاب اسلامی، شهدا و ایثارگران بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل اظهار کرد: حوزههای علمیه خواهران سند جامع نظام تعلیم و تربیت را تدوین کرده است و درختوارده دانش در حوزهعلمیه خواهران، دارای بیش از ۳۰۰ رشته گرایش در مقطع سطح ۳ و ۴ میباشد و نظامهای جامع تربیتی، فرهنگی و… نیز در دست اقدام است.
وی گفت: حوزههای علمیه باید تمام تلاش خود را در راستای تربیت طلاب بکار ببرد، تا طلاب در برابر چالشهای روز دنیا مانند هوش مصنوعی، رمزارز، خانواده، جمعیت و… به دفاع از اسلام بپردازند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران در پایان با اشاره به مسئولیتپذیری به روایت معلی بن خنیس از امام جعفر صادق(ع) پرداخت و افزود: معلی بن خنیس گوید: روزی به امام صادق علیه السلام عرض کردم: آل فلان (بنی عباس) و نعمتهائی را که دارند به یاد آوردم و با خود گفتم: اگر این نعمت برای شما می بود ما هم با شما در عیش و خوشی بودیم، حضرت(ع) فرمود؛ هیهات ای معلی! اگر چنین می بود برای ما جز نگهبانی شبانه و تلاش روزانه و پوشاک زبر و درشت و خوراک سخت و بی خورش چیزی نبود، از این رو آن امر از ما برکنار شد، آیا تو دیدهای که هرگز خدای تعالی بردن حقی را جز این نعمت قرار دهد؟.
انتهای پیام/
نظر شما