منطق تربیت اخلاقی در جامعه و خانواده

مدرس و پژوهشگر اخلاق حرفه‌ای در نشست اخلاقی که باعنوان «آشنایی با اخلاق کاربردی و تعاملات آن» در مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) برگزار شد، گفت: منطق تربیت اخلاقی در جامعه و خانواده با یکدیگر متفاوت است و نمی‌توان همان روش‌های تربیتی که با فرزندانمان در خانه به کار می‌بریم، در جامعه نیز از همان روش‌ها استفاده کنیم

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/تهران، نشست اخلاقی باعنوان «آشنایی با اخلاق کاربردی و تعاملات آن» در مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) و با حضور دکتر رستم فلاح، مدرس و پژوهشگر اخلاق حرفه‌ای برای طلاب این مدرسه علمیه برگزار شد.

دکتر رستم فلاح، مدرس و پژوهشگر اخلاق حرفه‌ای گفت: یکی ازمهمترین مباحث نظری مطرح در حوزه اخلاق، تمایز میان علوم مختلف با اخلاق است، به عنوان نمونه از قرن هفتم هجری به بعد، مرز بین اخلاق و فقه مشخص نیست. یکی از مهمترین راهکارهای کاربردی کردن اخلاق، مشخص کردن تمایزات علم اخلاق با علوم دیگراست.

وی ادامه داد: نیازمندی به قانون و اجرایی کردن قوانین در سازمان‌ها به دلیل اخلاق مداری است و اگر هر علت دیگری مطرح شود نهایتاً به الزامات اخلاقی منجر می‌شود. یکی دیگراز راهکارهای تحقق اخلاق کاربردی، مهارت تبدیل مشکل به مسأله است.

این استاد حوزه ادامه داد: منطق تربیت اخلاقی در جامعه و خانواده با یکدیگر متفاوت است و نمی‌توان همان روش‌های تربیتی که با فرزندانمان در خانه به کار می‌بریم، در جامعه نیز از همان روش‌ها استفاده کنیم.

استاد فلاح تشریح کرد: تعریف اخلاق به معنای ملکه نفسانی شدن برای انسانها قابل تبیین است اما برای جامعه ، سازمان‌ها،شرکت‌ها و...به این معنا استفاده نمی‌شود، بنابراین برای تحقق اخلاق کاربردی در هریک از موارد فوق، راهکاری مجزا باید در نظر گرفته شود.

 در انتهای این نشست علمی برای مطالعه بیشتر طلاب،«کتاب پند بیهوده» اثر دکتر احد فرامرز قراملکی و «کتاب انسان اخلاقی و جامعه غیراخلاقی» ترجمه دکتر رستم فلاح معرفی شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha