
رئیس فراکسیون زنان مجلس درباره قانون عفاف و حجاب بیان کرد که بیشتر مفاد این قانون تکمله و بروزرسانی قوانین قبلی است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، فاطمه محمد بیگی، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما در حال برگزاری نشستهایی با مسئولین کشور و نهادهای مختلف هستیم تا بحث جهاد تبیین در مورد ضرورت اجرای قوانین حجاب و عفاف صورت بگیرد زیرا ما ۱۵۳ صفحه قانون مصوب حجاب و عفاف از سال ۱۳۶۰ تا کنون داریم، بهگونهای که این قوانین در کتابی با عنوان مجموعه قوانین عفاف و حجاب در شورایعالی انقلابفرهنگی گردآوری شده است.
وی افزود: اولین قانون این کتاب درباره پوشش کارکنان در دستگاهها و نهادها دولتی و عمومی است، بعد از آن در قوانین مدنی کشور در جاهای و قوانین مربوط حوزه حقوق خانواده و نیز در قانون حمایت از امران به معروف و ناهیان از منکر موادی دراینخصوص درج و قانونگذاری شده است، مجموعاً۱۳ قانون مصوبه مجلس و سه مصوبه شورایعالی انقلابفرهنگی را در حوزه زیست عفیفانه داریم که همگی در حکم قانونی لازمالاجرا هستند.
به گفته محمد بیگی خیلی از مفاد قانون عفاف و حجاب تکمله این قوانین یا بهروزرسانی شده آنهاست و موضوع جدیدی نیست که آنقدر برای آن سروصدا میکنند و مخالف هستند. این مخالفت اصلاً عقلایی نیست.
رئیس فراکسیون زنان مجلس بیان کرد: در خیلی از نظرسنجیها بیشتر خانوادهها و افراد جامعه طرفدار عفاف و حجاب هستند و نگرش مثبتی نسبت به آن دارند، علاوه بر این در جامعه ایرانی از ابتدای تاریخ برطبق آن چیزی که از تاریخ، مجسمهها، لباسها و فرهنگ ایرانی باقیمانده چه قبل از اسلام چه بعد از اسلام زنانش حجاب داشتند وزنان و مردان هیچوقت خارج از عفت و غیرت عمل نکردند حتی حجاب زنان ایرانی بعد از اسلام تعدیل شده است. یعنی پوشش قبل از اسلام در ایران در برههای سنگینتر بوده و بعد از آن تعدیل شد.
محمد بیگی گفت: تعجب میکنم چرا برخی به نام مصلحت اجتماعی یا مصالح بینالمللی یا مسائل دیگر میخواهند از حجاب عدول کنند، نه آیات قرآن را میپذیرند و نه خانواده محورند. با نگاه به آمار هم مشخص میشود حجاب در جامعه چه تأثیری دارد، الان نسبت به دهه ۶۰ آمار طلاق ۷ الی ۸ برابر شده. آسیبهای اجتماعی، آمار اعتیاد و بزهکاری بیشتر شده و خودکشیها افزایش پیدا کرده است و بیتوجهی به خانواده و خانواده گریزی در حال افزایش است.
رئیس فراکسیون زنان مجلس افزود: مقالات و پیمایشهای اجتماعی در غرب همنشان میدهد که سطح پوشش در جامعه با امنیت اخلاقی، و اجتماعی ارتباط جدی دارد، به همین دلیل آنها به فکر جداسازی واگنهای زنان و مردان هستند یا دارند دانشگاهها یا مدارس تک جنسیتی را ایجاد میکنند زیرا بر اساس مطالعات علمی برآورد کردند، سطح علمی دانشآموزان در مدارس جداگانه بهتر است و در واقع بیشتر میتوانند پیشرفت علمی و درسی داشته باشند و به نظر من هم باید با نگاه علمی به قانون حجاب نگاه کرد نه با نگاههای کلیشهای یا با ترس از قدرتهای استعماری و استکباری.
به بیان محمد بیگی هیچ جامعهای با عدم رعایت زیست عفیفانه نمیتواند قلههای تمدنی موفقیت و پیشرفت را طی کند، علت پیشرفت فوقالعاده سریع ایران پس از انقلاب اسلامی در عرصه زنان و کسب مقامهای جهانی، مدالهای ورزشی، افتخارات علمی و فناوری و… بهخاطر آرامش کانون خانوادهها بر اساس رعایت ارزشهای اسلامی و موازین شرعی بود که زنان ما بدون نگاه جنسیتی باتکیهبر شخصیت درونی خودشان تلاش کردند و افتخارات متعدد را آفریدند و میآفریند.
محمد بیگی افزود: اشکالات و ایرادات قانون را قبول داریم. اما باید قانون حتماً ابلاغ بشود و بعد از آن دولت و مجلس میتوانند لایحه یا طرحهای اصلاحی ارائه بدهند تا اشکالات آن رفع بشود، من خودم هم نقدهایی به قانون دارم اما این درست نیست که ما بخواهیم بدعت بگذاریم و جلوی ابلاغ قانون را بگیریم و در آینده این یکرویه خطرناکی برای ترک فعل دولتها میشود و باعث هرجومرج اجتماعی و قانونگریزی میشود، همچنین باعث عدم احترام سه قوه به استقلال یکدیگر میشود.
در ادامه محمد بیگی درباره لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت گفت: این لایحه در مجلس یازدهم در حال بررسی بود و کلیاتش به تصویب رسید، در حال حاضر در مجلس دوازدهم حدود ۱۱ جلسه در کمیسیونها به ریاست خانم دکتر زهره سادات لاجوردی رئیس کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی برگزار شده و یکبهیک در حال بررسی است و ان شاالله بعد از رأیگیری در کمیسیون اجتماعی به صحن علنی ارجاع داده میشود.
انتهای پیام/
نظر شما