
طلبه سطح ۳ رشته تفسیر و علوم قرآن مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س) اصفهان، با دفاع از پایاننامه خود تحت عنوان «بررسی تطبیقی معارف معاد از منظر قرآن و صحیفه سجادیه» به تحلیل عمیق اصول اعتقادی معاد پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/اصفهان، جلسه دفاع از پایاننامه خانم ملیحه نظری، طلبه سطح ۳ رشته تفسیر و علوم قرآن مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س) اصفهان، با عنوان «بررسی تطبیقی معارف معاد از منظر قرآن و صحیفه سجادیه» با راهنمایی سرکار خانم زهره جمالی زواره و داوری حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا نقیه برگزار شد.
خانم نظری در دفاع از پایان نامه خود با اشاره به جایگاه معاد بهعنوان یکی از اصول اساسی اعتقادی در اسلام، بر اهمیت این موضوع در سبک زندگی و ارتباط انسان با خدا تأکید کرد.
وی اظهار داشت: مسئله معاد، یعنی زنده شدن پس از مرگ، پس از توحید مهمترین اصل اعتقادی است که در آیات متعددی از قرآن کریم به آن اشاره شده و نقش مهمی در جهتدهی به رفتار و نگرش انسان دارد.
خانم نظری در ادامه افزود: از سوی دیگر، نیایش و دعا در فرهنگ اهل بیت(ع) فراتر از یک عبادت معمولی است؛ بلکه باطن قرآن محسوب شده و در کنار قرآن کریم، بهعنوان قرآن صاعد معرفی میشود. در این میان، صحیفه سجادیه از برجستهترین منابع نیایشی است که ارتباط عمیق انسان با خداوند را به تصویر میکشد.
وی بیان کرد: این پژوهش که با رویکرد تطبیقی و روش توصیفی – تحلیلی انجام شده، در صدد پاسخ به این پرسش است که اشتراکات و تفاوتهای معارف معاد در قرآن و صحیفه سجادیه چیست؟
خانم نظری ادامه داد: نتایج تحقیق نشان میدهد که هر دو منبع بر اهمیت اعتقاد به معاد و ارائه تصویری روشن از زندگی پس از مرگ تأکید دارند. درعینحال، در نحوه بیان، میزان تأکید بر برخی آموزهها و روشهای اثبات معاد، تفاوتهایی میان قرآن کریم و صحیفه سجادیه وجود دارد.
وی گفت: از جمله وجوه اشتراک قرآن و صحیفه سجادیه در زمینه معاد، پرداختن به موضوعاتی همچون چیستی مرگ، عالم برزخ، قیامت، حتمی بودن مرگ، قبض روح و صراط است. اما اختلافات این دو منبع در روشهای اثبات معاد، تفاوت در شیوه تفصیل و ایجاز آموزههای معاد، و تأکید بر برخی مفاهیم خاص در هر یک از منابع دیده میشود.
انتهای پیام/
نظر شما