از آداب غذا خوردن تا سلامت روح

همزمان با ماه مبارک رمضان نشست سلامت جسمانی با حضور آقای علیزاده کارشناس طب سنتی در جمع طلاب مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ یزد، آقای محمدرضا علیزاده کارشناس طب سنتی در جمع طلاب مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) اردکان با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان علاوه بر ماه میهمانی خدا، ماه سلامتی بوده و دارای حکمت‌های بی‌شماری می‌باشد.

وی تصریح کرد: از آنجا که سلامتی همواره اهمیت داشته است، یکی از آداب شهرستان اردکان در گذشته مراسم کلوخ اندازون بوده که در روزهای آخر ماه شعبان برای استقبال از ماه مبارک انجام می شد و مردم در طبیعت با طبخ آش شولی که خود به نوعی پاکسازی کننده بدن می باشد به استقبال ماه مبارک می‌رفتند که متاسفانه امروزه در حال فراموشی است.

آقای علیزاده ادامه داد: در روایات فراوانی به مورد آداب غذا خوردن اشاره شده است از جمله حدیث امام علی (علیه السلام) که می‌فرمایند : «زندگی را برای خوردن مخواه؛ بلکه خوردن را برای زندگی بخواه.» بیانگر توجه به غذای جسم وسلامتی با هدف داشتن روحی سالم است.

وی اظهار کرد : آنچه در ماه مبارک رمضان شایسته است مورد توجه قرار گیرد خوردن سحری می‌باشد که بهتر است یک ساعت مانده به اذان صبح فرد بیدار شده و سحری بخورد، هرچند به دانه خرمایی باشد؛ با توجه به روایت پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله)؛ «السَّحُورُ بَرَکَةٌ، لَا تَدَعْ أُمَّتِی السَّحُورَ وَ لَوْ عَلَی حَشَفَةٍ؛سحری برکت است و امّت من سحری را ترک نمی‌کنند، اگر چه با خرمای خشکیده‌‏ای باشد.» زیرا روزه بدون سحری، سبب کم شدن حافظه، کم خونی و فراموشی شده و در نهایت با ضعیف شدن جسم، روح انسان دچار بیماری می‌شود.

کارشناس طب سنتی افزود : خوردن یک استکان آب جوش، آب گرم و عسل، شیر گرم جوشیده شده با دارچین و هل یا سوپ‌های رقیق در حجم کم برای باز کردن روزه مناسب است چنانچه در روایات از معصومین (علیهم السلام)به افطار با خرما، آب و شیر توصیه شده است، مانند امام صادق (علیه السلام) که فرمودند؛ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) با اولین چیزی که افطار می فرمود، در زمانی که رطب یافت می شد، با رطب و در زمانی که خرما بود، با خرما، علاوه بر این نقل شده است که پیامبر(صلی الله علیه وآله) با خرما و یا با شیرینی افطار می‌کرد و اگر چیز شیرینی نمی‌یافت، با آب گرم افطار می‌کردند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ماه مبارک رمضان در کنار توجه به سبک زندگی اسلامی و  تغذیه سالم و سلامتی جان و بدن، فرصت مغتنمی برای توجه به سلامت روح است و شایسته است با انجام اعمال عبادی خاصی که سفارش شده از تمام لحظات این ماه نهایت استفاده برده شود .

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha