
اولین جلسه اخلاق هفتگی سال ۱۴۰۴، به صورت آنلاین با حضور حجتالاسلام والمسلمین حاج آقا پورذهبی، نماینده ولیفقیه در استان کردستان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/ کردستان، حجتالاسلام والمسلمین حاج آقا پورذهبی، نماینده ولیفقیه در استان کردستان در اولین جلسه اخلاق هفتگی سال ۱۴۰۴ که به صورت آنلاین و با حضور اساتید، طلاب و کادر حوزههای علمیه خواهران استان کردستان برگزار شد، با اشاره به حدیثی ارزشمند از امام علی (علیهالسلام) استناد کردند که میفرمایند: «ثلاثٌ مِن أبوابِ البِرِّ : سَخاءُ النَّفْسِ ، و طِیبُ الکلامِ ، و الصَّبرُ علَی الأذی» گفت: این حدیث سه ویژگی مهم اخلاقی سخاوت نفس، نیکویی گفتار و شکیبایی در برابر آزار را برای نیل به نیکی برشمرده است که سخاوت نفس به عنوان «مایه گذاشتن از جان برای دین» و نمونهای از فداکاری حقیقی است.
وی همچنین به نقل قولی از مرحوم آیتالله حقشناس اشاره کرد که فرمود: «تو باید همه خودت را بدهی به علم تا علم مقداری از خودش را به تو بدهد.» و گفت: این گفته به اهمیت کوشش و از خودگذشتگی در مسیر کسب علم تأکید دارد.
حجتالاسلام والمسلمین پورذهبی ضمن ارائه مصادیق «طیب کلام»، مفاهیمی همچون نیکو داشتن سخن، زیبا و مؤدبانه صحبت کردن، کریمانه حرف زدن و بیان سخن حق را به تفصیل شرح داد و با استناد به آیات قرآن کریم از جمله: «وَقُلْ لِعِبَادِی یَقُولُوا الَّتِی هِیَ أَحْسَنُ» (سوره اسرا، آیه ۵۳)، «فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَیِّنًا» (سوره طه، آیه ۴۴) و «وَقُلْ لَهُمْ فِی أَنْفُسِهِمْ قَوْلًا بَلِیغًا» (سوره نسا، آیه ۶۳) به اهمیت نرمی و زیبایی گفتار را در تعاملات انسانی پرداخت.
نماینده ولیفقیه در استان کردستان همچنین شکیبایی در برابر آزار را به عنوان یکی از درهای نیکی معرفی کرده و آن را راهکاری برای آرامش و پایداری در مواجهه با مشکلات برشمرد.
نظر شما