ضرورت غرب‌شناسی کلید فهم تحولات امروز است

خانم عزیزی در نشست بصیرتی با موضوع ضرورت غرب‌شناسی، ضمن تشریح ابعاد مختلف این دانش، بر لزوم مطالعه دقیق تحولات، محصولات، معضلات و پیشرفت‌های غرب تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/مرکزی، خانم فاطمه عزیزی، استاد مدرسه علمیه مهدیه خنداب در نشست بصیرتی با موضوع ضرورت غرب‌شناسی که امروز در این مدرسه علمیه برگزار شد، به تشریح ابعاد مختلف این موضوع پرداخت و تصریح کرد: در رابطه با بحث غرب‌شناسی، دو ضرورت خاص و عام وجود دارد و در قرآن و روایات، تأکید بر مطالعه تمدن و تاریخ انسان‌های گذشته شده است که این همان ضرورت عام است، ضرورت خاص به معنای مطالعه دقیق تحولات، محصولات، معضلات، مشکلات و پیشرفت‌های غرب است.

عزیزی تصریح کرد: غرب‌شناسی را می‌توان به سه دسته توصیفی، تخصصی و نظری تقسیم کرد. تاریخ غرب نیز به دو قسمت قدیم و جدید قابل تقسیم است؛ تاریخ قدیم شامل دوره باستان تا قبل از رنسانس و تاریخ جدید از بعد از رنسانس آغاز می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به مطالعات انجام شده در خصوص تاریخ روم اظهار داشت: در مطالعات غرب‌شناسی کشور روم به این نتیجه رسیدیم ادیان و خدایان رومی که از جهت اخلاقی فاسد بودند، موجب زوال روم شدند، اما کنستانتین توانست از روحیه آرام مسیحیان برای ساخت روم استفاده کند. او برای نزدیکی به ایران، پایتخت روم را از شرق به غرب منتقل کرد تا از این طریق ایران را بهتر رصد کند. این اقدام، باعث ایجاد شکاف جدیدی بین مسیحیان شد و روم شرقی و غربی را پدید آورد. مسیحیانی که در غرب ماندند کاتولیک و مسیحیانی که به شرق آمدند ارتدکس شدند.

استاد مدرسه علمیه مهدیه خنداب در پایان با اشاره به تأثیر ظهور اسلام بر تحولات غرب گفت: با ظهور اسلام در جهان و ایجاد تحولات و فتوحات مسلمانان، تحولات جدیدی در غرب به وجود آمد، غربی که به سوی شرق روانه شد و با فرهنگ شرق آشنا شد، فهمید که می شود دین داشت و با همان دین دنیای آبادی ساخت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha