کد خبر: 138240
۲۵ فروردین ۱۴۰۴، ۹:۲۳
زنان بیشتر از مردان خودکشی می‌کنند

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: متأسفانه به دلیل اینکه زنان نسبت به مردان آسیب‌پذیرتر هستند نرخ آسیب‌ها در برخی موارد بیشتر از مردان است به طور مثال نرخ خودکشی در خانم‌ها نسبت به آقایان بیشتر است، البته تفاوت بین مردان و زنان در حال کاهش است و این عدد در سطح دنیا هم‌بالا است اما ما در شاخص‌های خشونت و فرار از خانه با کاهش روبرو هستیم و در همین راستا برنامه‌ای را پیش‌بینی بینی کرده‌ایم تا آسیب‌های اجتماعی کاهش یابد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، سید محمد بطحایی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در نشست خبری با رسانه‌ها، با اشاره آسیب‌های اجتماعی زنانه شده، اظهار کرد: متأسفانه به دلیل اینکه زنان نسبت به مردان آسیب‌پذیرتر هستند نرخ آسیب‌ها در برخی موارد بیشتر از مردان است به طور مثال نرخ خودکشی در خانم‌ها نسبت به آقایان بیشتر است، البته تفاوت بین مردان و زنان در حال کاهش است و این عدد در سطح دنیا هم‌بالا است اما ما در شاخص‌های خشونت و فرار از خانه با کاهش روبرو هستیم و در همین راستا برنامه‌ای را پیش‌بینی بینی کرده‌ایم تا آسیب‌های اجتماعی کاهش یابد.

بطحائی در خصوص کودکان زباله‌گردی گفت: ما در خصوص موضوع زباله‌گردی کودکان نیازمند نیروی انتظامی و قوه قضائیه هستیم که بتوانیم به جدیت به این موضوع ورود و رسیدگی کرد، در سال ١۴٠۴ یکی از برنامه‌های جدی ما مقابله با این پدیده است و ضمن اینکه حقوق این کودکان بسیار پایین است و همچنین بیمه نیز نیستند برای کارفرما مقرون و به‌صرفه هستند و اگر مقابله جدی صورت نگیرد روز به روز شاهد افزایش این پدیده باید باشیم.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار، آمار این موضوع روند کاهشی داشته است، امیدواریم در پایان سال شاهد کمترین میزان آمار کودکان کار باشیم البته طبق آمار بخشی از این کودکان اتباع افغانستانی بوده و پس از شناسایی با آنها مقابله می‌شود.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: باید اعتراف کرد در حوزه اجتماعی آن‌گونه که باید تلاش نکردیم و علی‌رغم تلاش‌ها راهکارهای مناسب مقابله با آن را طراحی نکردیم. بخشی از آن به برخورد منفعلانه با آسیب‌ها داشتیم، به عبارتی پس از به‌وجودآمدن آسیب به دنبال راهکار بودیم.رئیس سازمان امور اجتماعی کشور ادامه داد: ما در حوزه آموزش‌وپرورش بچه‌هایمان را جهت داشتن آمادگی لازم برای مواجه با تغییرات، تقویت نکرده‌ایم.

رئیس سازمان اورژانس اجتماعی همچنین درخصوص کودکان کار گفت: از اواخر دولت سیزدهم تلاش‌هایی آغاز شد که در مواردی موثر هم بود. سازمان بهزیستی و شهرداری‌ها به‌ویژه در کلانشهرها اقدامات خوبی برای ساماندهی این کودکان انجام دادند اما با وجود این تلاش‌ها، همچنان این پدیده در کشور وجود دارد. بخشی از دلایل آن به مسائل معیشتی بازمی‌گردد و مستقیماً با شرایط اقتصادی خانوارها و عملکرد چندین دستگاه مرتبط است. همچنین لازم است قانون‌گذاری و قوه قضائیه حمایت جدی‌تری از این موضوع داشته باشند.وی افزود: ما با خانواده‌هایی مواجه هستیم که نه نیاز اقتصادی جدی دارند و نه تمایلی به توانمندسازی دارند، بلکه تنها فرزندان خود را به باندهایی اجاره می‌دهند که کودکان را وادار به کار در خیابان‌ها می‌کنند.

بطحائی گفت: در این زمینه نیازمند همکاری قوی نیروی انتظامی و قوه قضائیه هستیم. البته گزارش‌هایی از برخی موفقیت‌ها و همکاری‌های موثر نیز وجود دارد و در برخی استان‌ها، بهزیستی عملکرد قابل قبولی داشته است.بطحایی به یکی از چالش‌های بهره گیری از کودکان اشاره کرد و گفت: از دیگر چالش‌های جدی، نبود بیمه و حمایت‌های قانونی از این کودکان است. کارفرمایان به‌دلیل پایین بودن هزینه‌ها تمایل به استفاده از کودکان دارند. در صورت عدم برخورد قاطع، این وضعیت می‌تواند گسترش یابد. بخشی از این کودکان نیز از اتباع غیرمجاز هستند که نیازمند سیاست‌گذاری خاص خود است.

وی تأکید کرد که آخرین آمار رسمی نیز نشان می‌دهد که تعداد این کودکان کاهش یافته اما هنوز تا حل کامل این معضل فاصله داریم. انتظار می‌رود در سال ۱۴۰۳ با هماهنگی بین دستگاه‌ها، اقدامات موثرتر و ملموس‌تری در این زمینه انجام شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha