
کارشناس دینی گفت: : قرآن کریم و روایات معصومین (علیهمالسلام) همواره بر ضرورت دقت در نقل اخبار و جلوگیری از پخش شایعات و اخبار نادرست هشدار دادهاند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/مازندران، خانم سمانه عمویی کارشناس دینی، در گفتوگویی در رابطه با لزوم تدبیر و تحقیق در پذیرش و انتشار اخبار اظهار کرد: آیات قرآن کریم و روایات معصومین علیهمالسلام، همواره بر ضرورت تدبر، تحقیق و سنجش اخبار قبل از پذیرش و انتشار آنها تأکید داشتهاند و در عصر حاضر با گسترش وسایل ارتباط جمعی و شبکههای اجتماعی، این مساله اهمیتی دوچندان یافته است.
وی با اشاره به آیه شریفه ششم سوره حجرات افزود: در این آیه وظیفه مؤمنان در مواجهه با اخبار افراد غیرموثق و فاسق، تبیین و تحقیق بیان شده تا از هرگونه اقدام ناشی از جهل و نادانی که موجب پشیمانی گردد، جلوگیری شود.
خانم عمویی خاطرنشان کرد: همچنین، انتقاد شدید قرآن از کسانی که بدون تحقیق به نشر اخبار میپردازند و دستور به عرضه خبر بر اهل استنباط، نشان از اهمیت جایگاه عقل و تدبیر در پذیرش و انتشار اطلاعات دارد. تهدید خداوند به کیفر سخت برای کسانی که با پخش اخبار دروغین در جامعه ایجاد دغدغه میکنند و هشدارهای پیامبر اکرم (ص) در خصوص نقل دروغ از ایشان و لزوم عرضه احادیث بر قرآن و سنت، همگی بر ضرورت احتیاط و دقت در نقل و انتشار هرگونه خبری تأکید دارند.
ایشان با اشاره به دو عامل اصلی فتنهانگیزی در جوامع اسلامی، تاکید کرد: تلاش افراد فاسق و زودباوری مؤمنان، دو عاملی است که در تعامل با یکدیگر میتوانند زمینههای تفرقه، بدبینی و ناامنی را در جامعه فراهم آورند.
وی عنوان کرد: اگرچه اصل در اسلام بر اعتماد به افراد است، اما در مواجهه با کسانی که هدفشان از نشر اخبار، ایجاد فتنه و برهم زدن نظم جامعه است، باید با هوشیاری و دقت عمل کرد. تاکید بر اینکه افراد با ایمان نباید به راحتی هر خبری را باور کنند و قبل از آن تحقیق نمایند، حتی اگر خبر درست باشد باید به عواقب نشر آن و احتمال خدشهدار شدن آبروی مؤمنان توجه کنند، از نکات بسیار مهمی است که متأسفانه در عصر حاضر کمتر به آن توجه میشود. چه بسیار زندگیها و آبروها که در اثر انتشار اخبار نادرست و شایعات بیاساس از بین رفته است.
عمویی خاطرنشان ساخت: در دنیای امروز که رسانههای مغرض و خبرگزاریهای فاسق با هدف ایجاد فتنه و برهم زدن امنیت جوامع اسلامی فعالیت میکنند، وظیفه افراد آگاه و متعهد، سنگینتر از گذشته است. سادهلوحی و زودباوری و دامن زدن به شایعات بدون تحقیق و بررسی، نه تنها به اهداف دشمنان کمک میکند، بلکه جامعه را به سوی نابودی سوق میدهد.
کارشناس دینی ادامه داد: پیشرفت علم و فناوری و دسترسی آسان به وسایل ارتباطی، اگرچه فرصتهای بیشماری را برای تبادل اطلاعات فراهم آورده است، اما در عین حال، زمینه را برای انتشار سریع و گسترده اخبار نادرست و شایعات مخرب نیز مهیا ساخته است، در چنین شرایطی، ضرورت پایبندی به آموزههای دینی در خصوص تحقیق، تدبر و سنجش اخبار، بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
وی اظهار کرد: امید است با عنایت خداوند متعال و عمل به رهنمودهای دین مبین اسلام، شاهد جامعهای باشیم که در آن، صداقت، امانتداری و مسئولیتپذیری در نقل و انتشار اخبار، سرلوحه عمل همگان قرار گیرد و از هرگونه فتنهانگیزی و شایعهپراکنی که موجب تزلزل ارکان جامعه و آسیب به آبروی افراد میشود، جلوگیری به عمل آید.
انتهای پیام/
نظر شما